Vakantiebestemming…..

juli 27, 2010
Dit verhaal is alleen maar leuk (vindt IK;)) als het helemaal verteld wordt, dus….luister..uhm…nou ja…lees dus…
Vakantie 2010, de familie H zou dit jaar op uitdrukkelijke wens van papa H eens gaan vliegen naar de zon. Kindjes H hebben nog nooit gevlogen(mama H vorig jaar voor het eerst, in haar uppie, naar oud klasgenootje in Tjechië) dus het zou een belevenis worden. De vakantieboeken werden natuurlijk in januari al opgehaald, want waar we naartoe wilden was duidelijk….Corfu……Mama H had ooit eens een reisverslag gelezen in de L en was daar wel gecharmeerd van ;).
Anyway…..contact bij het reisbureau had binnen no-time al wat offertes gemaakt, familie hoefde alleen nog maar te kiezen….*KUCH*…..
……………………………………….
Mama H, bekend om haar NIET-KUNNENDE-KIEZEN-ONHEBBELIJK-TREKJE……hield de boel een beetje op…want tja……EIGENLIJK wilde ze toch ook wel een nieuwe vloer op de bovenverdieping, en omdat je daar langer lol van hebt dan 10 dagen….(EN mama H ERG overtuigend kan zijn *grijns*) hebben ze Corfu in de koelkast gezet…….daar gingen ze dus niet naartoe……..papa H ging de vloer leggen…..
Maar ja……mama H houdt ook erg van plannen en duidelijkheid dus die bleef maar doorvragen(of was het zagen???;)) over de vakantie…want tja…..een kleintje moest toch wel kunnen…….
Na veel overtuigingskracht van wederom mama H(ze moest wel want anders zou ze voor de 3e keer naar oostenrijk versleept worden *pompompom*) zou de reis naar Frankrijk gaan……daar waren ze al eens geweest, een keer in Normandië en een keer aan de Zuidkust.
MAAAAAAAAAAAAAAAAR, papa H had wel duidelijk te kennen gegeven dat mama maar even het voorwerk moest doen en dat er dan gezamelijk gekozen zou worden(e.e.a. kwam samen in een zin lijkende op : “wat JIJ wil, je zoekt maar wat uit en als ik het niks vindt hoor je het wel”….:D….maar dan subtieler…zo is papa H dan wel weer;))
Mama H niet doof, en ging aan de slag, surfende via haar laptop(DOOD, maar dat is een ander verhaal) op het WWW, kwam ze de meest prachtige plekjes in La France tegen, maar ja…..je gelooft toch niet ECHT dat het ZO simpel zou zijn he.
Zoals daar waren….meisjes H…die AAN DE ZEE wilden vertoeven en NIET in de binnenlanden want dat zou “gaap”zijn(vakterm van beginnende pubers)…dus zocht mama H een plekje aan de zee…..EASY…….ware het niet dat dat aan de westkust was, en tja…DAAR wenst papa H zn poezelige voetjes niet in te steken want dat is te koud en te donker water…….*fronst*….oke oke…mama H niet voor 1 gat te vangen…..plaatjes NABIJ de zee, zwembad aanwezig op resort, maar ja…dat zou betekenen dat papa H zijn surfershort zou moeten verruilen voor een uhm….nou ja, zo’n spandex-achtig gevalletje, want zo zijn de regels in Frankrijk..:D….dus dat werd het ook niet………….
…………………………………….
Afijn, een lang verhaal wat korter, na vele maanden gedonder met de verwarmingsketel op zolder bleek dat die vervangen moest worden door een gloedje nieuwe, althans, wilden we warm water hebben tijdens het douchen en STEL je toch eens voor hoe we erbij zouden zitten in de volgende winter als de verwarming het niet meer zou doen……
Dus van de Franse kust belandden we zomaar op zolder….met de ketelmonteur….want een nieuwe ketel moest er komen……*ZUCHT*.
………………………………..
Mama H had eigenlijk al haar berekeningen gemaakt…..zomer 2010 zou zich afspelen rond dat Lelijke Logge Blauwe gevaarte….*ZUCHT*…
Ware het niet dat er engelen bestaan….
TUSSENSTUK:
Weten jullie nog?? Mijn minivakantie met drie andere dames???Ik in tent……
de gastvrouw was “mijn zuster”. Zij en haar man waren op vakantie in Noord Holland…Sint Maartenszee om precies te zijn……en wij waren dus een weekendje met onze tentjes te gast………………
Geheel spontaan tijdens een telefoongesprek met haar(ik verzuchtende dat er dit jaar geen vakantie voor ons aan zou zitten) bood zij ons hun sleurpaleisje aan!!!! *STIL*…….ze moest het natuurlijk nog wel even overleggen met haar mannetje(maar ik noem haar niet voor niets “mijn zuster”…;))))))))) maar al snel kwam het moment dat ZELFS papa H grijnzend aan tafel zat(remember, hij wilde NIET meer in een caravan, dat hadden we al eens gedaan en wilde hij niet meer, geen luxe, geen westkust, te koud en te donker water;)) en vliegen want dat autorijden had ie ook wel gezien en NIET in Nederland) WIJ GAAN NAAR SINT MAARTENSZEE!!!!!!!!!!
*BLIJ*
Zelfs papa H ziet de “mogelijkheden”(er staat een eigen sanitairgebouwtje op elke campeerplek, iets dat mama H ook RUST geeft;))……..zijn meisjes H helemaal in hun sas want elk heeft een eigen tentje dat meegaat, alwaar zij 10 dagen in zullen vertoeven, als papa en mama H hun hoofd te rusten leggen in dit sleurpaleisje(het woord HUT mocht ik NIET meer gebruiken van “mijn zuster”……zij en haar man hebben drie weken(?) voor hun vakantie besloten dat er e.e.a. “opgeknapt”kon worden aan het “ding”….kijk mee!!!
Ik hoef er geen “voor”en “na”bij te zetten toch???
Aanschouw…ons vakantieverblijf voor deze zomer!!!!
10 dagen Noord Holland, Hollandse kust, gezellige dorpjes en mooie luchten, ik als Nederlandse in hart en nieren, kan me nu even niks leukers voorstellen!!!!!!!
WIJ hebben er allemaal vreselijk veel zin in, zijn er aan toe en we vinden zelf dat we het hebben verdient!!(ander verhaal, minder gezellig;))
INGE en WIJLAND(hij heet Wijnand maar een klein stukje van mij blijft toch altijd een kattekop;)))))))…..*SMAK*…jullie zijn de “goeiste”!!!!!!!!!!
We zien jullie in augustus, op de camping, want tja….jullie vonden het beter e.e.a. zelf op te komen zetten *GRIJNS*………;))!!!!!
****************************************
ladies…….as you can see…..I’m taking up lots of your time with today’s post!!! 🙂
Imagine te size of it when I would translate it completely!!! SO…I ask you kindly, use your translator! If you don’t have one…..this is the place where we will stay ten days this summer. It’s the caravan of a dear friend, she offered us hers because otherwise this year there wouldn’t be any vacation for us….due to big “renovations”in our house! She and her husband are angels…..they will put it on it’s place, build it up(for the better, because we NEVER did that before ;)) and after ten days they will come and take it away…how cool is THAT?????
So, we will spend our vacationtime at the Dutch Coast….let’s hope sun comes with us ;))
Fijne dag!
Lynda
Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

21 Comments

 • Corine

  Die zus van jou is de beroerdste niet, zo blijkt maar weer! En die 'hut' is met recht een 'paleis' te noemen :))
  Verder is de Noordzee toch gewoon ONZE zee! Heerlijk om rond te zwerven over het strand..bofkont..jij hebt dus nu een mooie vloer boven én warm water én een topvakantie..
  Hmm jij mag nooit meer mopperen!
  Groeten, Corine(THUIS)

  juli 27, 2010 at 9:34 am Reply
 • Ger

  Hi,Hi….ik denk je bent het vakantie romannetje aan het voorlezen wat je in de koffer mee neemt;-)

  Maar nee het gaat echt gebeuren, super leuk!!!

  En wat aardig van ''je zus'' dat jullie hun mooie spullen mogen gebruiken!!!

  Heerlijk gedeelte van NL wij logeerden eens in St. Maartensvlotbrug, het is daar overal mooi!

  Nou beste familie H…. ik wens jullie de VAKANTIE VAN JE LEVEN!!! En dat gaat vast goed komen.

  Lieve groet,
  Ger

  juli 27, 2010 at 9:39 am Reply
 • Room Seventeen

  Ha Lyn, grappig verhaal. Ook wij zaten dit jaar te klungelen met onze vakantiebestemming. Normandië, Dordogne, of Zuid Engeland, we konden maar niet beslissen, uiteindelijk kwamen we terecht in de Vogezen waar het bitterkoud ( 14 graden) en regenachtig was. Verkeerd gekozen dus. Misschien gaan we er nog even opnieuw tussen uit. Veel plezier in het sleurpaleisje, hij ziet er superdeluxe uit!
  Groetjes Hennie

  juli 27, 2010 at 9:56 am Reply
 • Rick

  Hiervan heb ik toch wel ff gelachen hoor! Ik wou je nog bedanken voor de Tip van de blog! Ik ben er gelijk langs gegaan en vond het wel leuk! 😉

  Groeten Rick

  juli 27, 2010 at 10:17 am Reply
 • Tierlantijn

  Hélemaal leuk Lynda!! Super toch?! En een vakantie in Nederland is ook heel leuk…(als het weer een beetje meewerkt..) Heel veel plezier!

  Groetjes! Ilona

  juli 27, 2010 at 10:31 am Reply
 • jolanda

  wowwwww, wat een superlieve zus heb jij!!! Echt een geweldig buitenkansje niet dan?
  En je kunt het ook echt geen 'hut' meer noemen hoor… wat is dat veranderd!! Heel mooi geworden.
  Ik heb wel gelachen om jouw verhaal… wat een gedoe voor je uiteindelijk iets gevonden hebt wat naar ieders zin is hé? Hier hetzelfde hoor. Alleen wordt er hier meestal gekozen voor hetgeen de kids het leukste vinden… een vakantieparkmetsubtropischzwemparadijs *bleghhhh*
  Maar ja, ik kan me voorstellen dat ze nou niet echt zitten te wachten op een paar weken in een hutje op de hei wat moeders wel aanspreekt (heerlijk die rust!), en lekker op zoek naar plaatselijke woonwinkeltjes.
  In ieder geval: VEEL PLEZIER JULLIE!!!!
  groetjes jolanda

  juli 27, 2010 at 11:32 am Reply
 • Home and Lifestyle

  Ha ha, het kostte mij een half uur maar nu weet ik ook dat ik mij deze zomer om jou geen zorgen hoef te maken!! Geweldig dat je in het paleis van je zus terecht kunt, wat is dat paleisje mooi geworden zeg! Zo wil zelfs ik wel kamperen…en dat is een groot compliment! Je meldt het toch nog wel als jullie vertrekken richting kust of neem je dan je (gemaakte) laptop mee om ons op de hoogte houden?

  Geniet maar lekker van dit leuke vakantie-vooruitzicht!!

  Lieve groetjes, Ingrid

  juli 27, 2010 at 12:13 pm Reply
 • the VG huis

  Wow what lovely friends to let you borrow that beautiful trailer! and Wow again to the reno's they did to it!!! Have fun on the Dutch coast, you're pictures are very beautiful! Cheers, Stacey

  juli 27, 2010 at 12:30 pm Reply
 • Inge...

  Hey "zus" heeeeel graag gedaan hoor!!!
  Waar "zussen" al niet goed voor zijn hè…KUCH…

  Nu nog duimen voor mooi weer, gezelligheid kunnen we helaas niet in ons paleisje kwijt maarrrr ach we zijn niet voor niks "zussen" die maken t ALTIJD gezellig WAAR dan ook!!!

  Dus have fun met je family maar dat gaat vást lukken!! En als er iets is, we zitten 1 nachie dichtbij hè in onze B&B voor t geval er nog iets mocht zijn..

  K vj Z

  juli 27, 2010 at 1:11 pm Reply
 • almay`s home

  Ha die Lynda,

  Zoals dit kun jij alleen maar beschrijven. Je bent toch wel een bofbibs!! Wat een mooi onderkomen heb jij de komende 10 dagen!

  Heel veel plezier en heel mooi weer….
  Dikke smakkerd!
  Alma

  juli 27, 2010 at 2:09 pm Reply
 • oma leentje

  Das een hele goeie "onze"Inge.
  Meid geniet ervan
  Liefs Leni…..

  juli 27, 2010 at 2:14 pm Reply
 • almay`s home

  Hey Lynda,

  Dat is een snelle reactie. Ik zit op een gammel kampeerkrukje op een veld waar ik verbinding heb. Beetje behelpen wanneer ik jou paleisje zo zie.;) Maar mij hoor je niet klagen! Het is hier echt heel erg leuk.
  Had jij Rick naar mij toe verwezen. Wat een schatje. Ik zal hem even een berichtje terugsturen!

  Fijne vakantie meid en tot blogs…
  Alma

  juli 27, 2010 at 2:23 pm Reply
 • Franse Lelie

  Wat een vakantie gaat dit worden, helemaal TOP!!
  En straks lekker warm water en een prachtige vloer…wat wil je og meer!
  Geniet ervan en de rest van the family ook natuurlijk…zomerse groetjes

  juli 27, 2010 at 3:04 pm Reply
 • lia

  Nou dit is in ieder geval geen HUT hoor, echt een paleisje. Wat lief van je "Zuster"…
  En dan ook alles gehad nu, de vloer, de kachel en een vakantie.
  Geniet er maar lekker van, want er genoeg te doen daar.

  lieve groet Lia

  juli 27, 2010 at 3:52 pm Reply
 • nieneke

  hahahahaha!!! Nou veel plezier!

  juli 27, 2010 at 4:22 pm Reply
 • wonenbijdedijk...

  groet van mij…
  wonenbijdedijk, cobi

  juli 27, 2010 at 5:33 pm Reply
 • Kom Achterom

  Yes ik wil ook zo'n zus!!!!!!!!
  Wat heerlijk en er gaat niets boven de nederlandse kust!!!!1
  Wat een verhaal zeg, maar jij gaat op vakantie en je zit er straks warmpjes bij je hoeft niet lang te rijden je hebt je droomvloer en nog 2 heerlijke prepubers die daar heerlijk naar de disco kunnen en ze verstaan de vriendjes ook nog hihi het kan niet beter!!!
  Je bent een grote bofkont
  fijne avond maar dat gaat wel lukken!!
  groetjes Yolanda

  juli 27, 2010 at 6:27 pm Reply
 • little sweet things

  hihihi wat een gewldig verhaal.
  En wat ontzettend lief dat je sleurh… paleisje mag lenen. Hij heeft echt een geweldige metamorfose ondergaan, daar zou ik als niet caravan liefhebber zelf nog wel in willen.
  Wij wonen ongeveer een half uurtje bij sint maartenszee vandaan dus als je nog leuke brocante adresjes zoekt…
  Fijne vakantie alvast, en groetjes Sas

  juli 27, 2010 at 7:37 pm Reply
 • It's me

  Waaaaa…wat een leuke zus en ze heeft ook een blog !! ga zo kijkennnnnnnnnnnn….meid wat een mooiet deze caravaaaaaan…leuk hoor!! geniet maar lekker…..enne hebben ze internet daaro??? of word het stilllllllllllll hiero……….fijne avond en morgen is ie er hoor……….liefs Ria….

  juli 27, 2010 at 7:52 pm Reply
 • Gaia

  dear Lynda….Have a fantastic holiday and the caravan looks fantastic! i've never did holidays on a caravan…

  Thanks for visiting me…
  here the recipe for my dessert.

  Coulis of Mang0
  4 Mang
  1 tbsl of sugar
  1/2 tbsp of lemon juice

  Peel the mango and put it on a immersion blender with the sugar and the lemon juice until you have a smooty cream. Let it sit on the firdge for few hours and serv it with coconut icecream
  If you desire you can add vanilla or cinnamon and use peaches or apricot…

  Thanks for visiting!
  have a great week!

  juli 27, 2010 at 10:27 pm Reply
 • Lynda @ Happenstance Home

  That looks like so much fun! Her trailer is so well updated!

  augustus 2, 2010 at 1:40 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.