U.F.I.

november 22, 2011

Une Fille Intelligente……:)
Jaja…lach gerust, maar als je bijvoorbeeld de “culinaire begrippenlijst”uit m’n boekje bekijkt, is voorbereiding van het grootste belang!
Laat me een voorbeeld geven, gewoon….zomaar…de eerste van het lijstje..
Abats……das dus orgaanvlees…*kuch* of uhm…bij de B…
Banon….in kastanjebladeren gewikkelde zachte kaas.
dat zeg ik, het ene wil je niet eten en het andere wel, dus zo overdreven is dat niet hoor…een beetje voorbereiding;)!

Ook is gisteravond tijdens een whatsappsessie(whatsappen=sms-en maar dan gratuit:)) een soort van plan ontstaan! Kijk, we gaan dan maar héél kort, maar we willen er het maximale uithalen he:).
Dus komen wij rond het middaguur aan op vrijdag, spoeden wij ons richting Metro(met een carnetje) en zetten we koers richting Notre Dame..


Om vervolgens via het “brugske”(zoals Diaan dat zo eenvoudig stelt) over te steken naar Saint Germain….boulevard Saint Germain en omgeving Saint Germain des pres.
 Dat is het gebied waarover het boek ging dat ik dus net gelezen heb.
Ook heb ik vernomen dat er in een van die straatjes rond het plein voor de kerk een kleine Laduree zit!!! Klein..dus minder touristen…dus ik zeg WIN-WIN!
Vanuit deze regio met de Metro naar “Lafayette”…

Missie is…het scoren van een ornamentje voor de kerstboom:)…we hebben immers een kortingsbon van Lafayette van wel 10%!!!!:)…..(dus grote kans dat we dat ornamentje elders zullen moeten scoren;)) .
Na ons vergaapt te hebben aan de kerstversiering bij Lafayette gata het te voet verder naar de “Champs”….
….want tegen die tijd is het beslist al donker en MEN zegt dat het dan hier THE place to be is he…dussss, dat wil ik dan even checken;)!
Het plan voor dag 1 is dus bijna compleet, volgens Diaan hebben we nog wel een gaatje voor ’t een of ’t ander, maar dat laten we even open…suggesties altijd welkom, maar kijk even mee op de kaart he….dat het doable is;).
Dag 2 zal voornamelijk per reisbus afgelegd worden, en zullen we als gekken langs alle hotspots gesjeesd worden om smiddags losgelaten te worden op Mont Martre….*kuch*….en daaaar knijpt ’t ‘m een beetje…..mijn reisgenote lijkt het leuk om met een kabelbaantje…TJE(dat waren haar woorden…TJE) naar boven te gaan……LEUK…zegt ze…..*kuch*…..ga ik tzt m’n stoerness even testen he ;). Maaaaaar, we zitten eerst op vrijdag 5 uren in de bus, dus kans bestaat dat we zomaar alles omgooien….:D
Will keep you posted!!!!
Three days and counting!
au revoir mes amis!
Lynda
Hmm…teruglezend staat UFI misschien eerder voor Unidentified Flying Ikke……YES WE CAN!(and will;))
Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

13 Comments

 • Anna Marie

  Kijk, ik wil geen roet in je culinaire Franse eten strooien, maar alles strak gepland en dan staakt het Openbaar Vervoer. Daar doen die fransen niet moeilijk over. Heb je ook een plan B? Enigste voordeel is dat dat pitoreske kabelbaantje misschien ook wel in staking is.
  Groeten en ik wacht plan B af.
  Anna Marie. (Knipoog)

  november 22, 2011 at 9:36 am Reply
 • Diana

  Strakke planning met genoeg speling voor eventuele onverwachte onaangenaamheden.
  Ons kennende, gaan we hoogt waarschijnlijk geheuls ergens anders uitkomen, and so be it!!! En schatteke, dat kabelbaantje stelt niets voor! Is geen zit-ding maar een soort van veredeld treintje die ons de heuvel op gaat trekken en ons de moeite bespaard omhoog te moeten lopen. Naar beneden gaat wat makkelijker ;))

  november 22, 2011 at 9:45 am Reply
 • Mooi

  Oh Lynda wat een leuk vooruitzicht, zeker in deze tijd! Geniet ervan en ik lees graag the real life story 😉 na die tijd.
  Voor Mart hoef je geen afspraak te maken. Wil je ook interieuradvies dan is het wel verstandig om een afspraak te maken, want het kan zijn dat je komt en ze daar dan geen tijd voor hebben.
  En w.b. de trap; gisteren had ik de grondverf wel op alle treden gedaan want ik dacht…oh dat is 's avonds met gemak droog. Maar we moesten daarvoor wel wat later op bed 😉 Voor vandaag stond het al op het programma om de treden om en om te doen. En dan morgen de andere en dan weer andersom..pff.. Maar dan heb je ook wat haha.

  Nogmaals geniet van je weekend!!

  Lieve groet,
  Karin

  november 22, 2011 at 9:46 am Reply
 • De Lorelei Brocante.

  Heeeee dat6 gaat helemaal leuk worden meiske geloof mij…..
  Niet teveel naar beneden kijken want het is her en der een onwijs vieze stad maar o.k..de rest is superleuk voor 1x dan,ik kom er nooit weer haha..

  Geniet ervan meis !!!

  Groetjes
  Dicky Marie

  november 22, 2011 at 10:25 am Reply
 • Judith

  Ben benieuwd of het allemaal gaat lopen volgens planning!

  Vond je foto op facebook trouwens wel leuk, moet je die hier niet delen hahaha…….

  XXX

  november 22, 2011 at 11:26 am Reply
 • Kiki

  Haha…in Parijs weet je het maar nooit…je ziet zoveel leuks! En 's avonds is het ook mooi! Met het muziekje op de achtergrond kom je alvast in de stemming! Groetjes Kiki

  november 22, 2011 at 11:39 am Reply
 • Lisette

  O la la, Paris!
  Geniet ervan en ik hoop dat al je wensen/plannen uit mogen komen!
  Misschien kom je Patrick Bruel nog tegen?! 😉
  Dan kun je vragen om dit liedje nog eens te zingen!

  november 22, 2011 at 3:46 pm Reply
 • Petra

  Nog drie nachtjes slapen. Heerlijk!

  november 22, 2011 at 4:11 pm Reply
 • Corine

  Dat treintje is gewoon een veredelde liftcabine die schuin omhoog gaat..zou ik niet doen..je MOET gewoon op je gemak (heb je daar tijd voor??)de grote trappen voor de Sacré Coeur oplopen, DAT is echt zo leuk!!

  november 22, 2011 at 4:37 pm Reply
 • La Maison en Wonderboom

  Waarom in die bus??? Ga lekker jullie eigen gang en die bus stopt wel weer ergens en daar stap je dan weer op. Zo zonde om 5 uur lang rondgesleurd te worden. Maar misschien kan het niet anders???????

  Geniet maar veel, en vanaf volgende week ieder jaar sparen voor een paar dagen Paris

  Liefs
  Hermine

  november 22, 2011 at 5:25 pm Reply
 • It's me

  Men…je kan bij Lafayette al een middag lopen zo groot !!!….boek nou bij !!! wees nou verstandig…hier ga je spijt van krijgen….sjuchttttt….x

  november 22, 2011 at 5:40 pm Reply
 • Miranda

  Rustig, relax en niet te veel plannen… Parijs moet je betoveren, maar dat komt vast wel goed. Geniet van de voorbereidingen!

  Fijne avond.

  november 22, 2011 at 7:52 pm Reply
 • Colin

  Een planning voor een week Parijs in iets meer dan een dag … en dan stap je Parijs in, de sfeer pakt je, je geniet en floep … daar gaat je planning (let maar op). Geniet!!

  november 22, 2011 at 9:14 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.