Sint Maarten

november 4, 2013

een héle vroeger versie daarvan in elk geval….

Traditioneel de dinsdag vóór de 11e van de 11e viert ons dorp Sint Maarten. Die dinsdag is dus al morgen. De 11e van de 11e vieren ze hier in het zuiden hele andere dingen he ;)(begin van het carnavalsseizoen….een viering die ik overigens aan me voorbij laat gaan). Ik hartje tradities (twijfelgeval voor wat betreft carnaval dus) dus ik ben weer aan de voorbereidingen voor morgenavond begonnen. Snoep is ingeslagen(blijf er waarschijnlijk weer mee zitten want we wonen niet centraal in het dorp dus de enige die híer aanbellen buurtkinderen op weg naar huis), de lampionnen voor buiten naast de voordeur gemaakt en op het boodschappenlijstje staan ze weer…oliebollen én nonnevotten .

De meiden hier zijn te groot om nog langs de deuren te gaan zingen maar voor snoep ben je nooit te groot dus ze blijven graag thuis op de avond van Sint Maarten. Gezellig!

 Geen gekochte lampionnetjes natuurlijk maar het meest simpele model zelfgemaakt met blanco printpapier en maskingtape. Natuurlijk ook een snorrenlampion, het is immers Movember! 🙂
*inmijnschik*

liefs,
Lynda 
Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Miranda

  Hier ook een te grote dame om langs de deuren te gaan, maar bij het zien van jouw geweldige snorrenlampion bedenkt ze zich misschien nog wel…

  Fijne dag!

  november 4, 2013 at 2:16 pm Reply
 • Indruk

  Wat boffen de buurtkinderen met jou! Hier loopt de jongste ook nog hoor en oudste loopt dan mee onder het mom 'voor de gezelligheid' en komt dan ook met een volle zak terug. gemoeg voor een heel jaar lang twee maal daags snoep 🙁 Pascale X

  november 4, 2013 at 2:48 pm Reply
 • Esther

  Leuk hoor. Wij wonen in een kinderrijke buurt, waar de traditie nog gevierd wordt (wel op 11 november). Dus er komen veel kindertjes langs. Ik vind het altijd zo vrolijk. Geniet ervan.
  Groetjes, Esther

  november 4, 2013 at 5:04 pm Reply
 • Mirjam

  Hoi Lynda,
  Geniet ervan hoor, van al die zingende kids… Zo leuk is dat.
  Hier pas volgende week maandag. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik zelf als klein meisje langs de deuren mocht, aan de hand van mijn vader…
  Voor kinderen dus o zo belangrijk dat het droog is!!!!
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  november 4, 2013 at 6:06 pm Reply
 • Corine(THUIS)

  Die traditie leeft hier ook, maar ipv een lampion is dat hier van oorsprong een uitgeholde suikerbiet met mooie uitsnijdingen waar het ligt doorheen schijnt.
  Fijne Sint Maarten!

  november 4, 2013 at 6:17 pm Reply
 • Ingrid B

  Leuke lampionnen. En de schnapps ziet er ook mooi uit. Ik heb zulke flesjes dus wie weet probeer ik het uit (om te maken dan).
  Groetjes, Ingrid.

  november 4, 2013 at 6:27 pm Reply
 • Pure by me

  Oh die zijn super leuk zeg…
  Ik wou dat ik ze kon maken..
  Hier lopen ze het maandag,bij mijn ouders in de wijk,daar gebeurd het nog ouderwets zeg maar..
  Groetjes en veel plezier..
  x Chris

  november 4, 2013 at 7:50 pm Reply
 • lia

  Hier kennen wij het Sint Maarten niet. Maar het lijkt me wel heel erg leuk.

  november 4, 2013 at 7:59 pm Reply
 • Karlijn van der Wijk

  Hé wat ontzettend leuk gedaan! Ik ken het allebei niet echt, sint maarten en carnaval, maar de voorbereidingen zien er wel heel leuk uit. Oh, die lampionnen ga ik ook eens proberen te maken!

  november 4, 2013 at 8:21 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.