Rue de Rivoli….

mei 7, 2012

De Rue de Rivoli is een van de bekendste winkelstraten van Parijs, met talrijke winkels van wereldberoemde merken. De straat is genoemd naar de slag bij Rivoli (14 tot 15 januari 1797), waar Napoleon al snel een overwinning op de Oostenrijkers behaalde. De straat is een compromis tussen de klassieke bouwstijl met prestigieuze monumentale huizen en aristocratische pleinen, en de nieuwere stadsplanning die door de gemeente wordt gereguleerd. Onder de Rue loopt een van de ovale bakstenen riolen van het bekende Parijse rioleringssysteem, met de kleine kades voor de rioleringswerkers
wikipedia

Als je het zo leest, en ook even verder leest dat het een van de meest bekende straten van Parijs is, krijg je sterkt de neiging om ‘m hoe dan ook in je “vlekkenplan” op te nemen(als ie zich daar al niet bevind;))….
Wat “Wiki” niet zegt is dat er zich een HOTSPOT op die Rue bevindt…..Angelina . En bij Angelina hebben ze blijkbaar de allerlekkerste warme chocolademelk van heel Parijs! En als je dan gaat googlen(jullie kunnen gewoon HIER klikken) kom je ook nog eens tot de ontdekking (o horror;)) dat het een sfeervol etablissement is met de meest verleidelijke patisserie!

Alsof dat nog niet genoeg is, lees ik “toevallig” in mijn boek “Paris My Sweet” dat het een hele belevenis is daar bij Angelina!
Dus je snapt, wij staan in dubio…duimen we nu voor mooi weer en beaucoup de soleil(zodat we dus NIET aan de chocolat chaud gaan…..en dus ook niet aan alle verleidingen bloot zullen staan;))
Of mag er best een koufrontje passeren zo voor zeg maar een uurke.?

Keuzes keuzes!

Natuurlijk gaan we ons tres overgeven aan de Parijse lekkernijen, maar we maakten al een lijstje met versnaperingen die we dit keer beslist niet willen missen, vraag is..uhm…tja…wat IS de vraag eigenlijk? Ga de afdeling logistiek eens even  informeren over deze possibilité!
O en meteen dat leuke boek, van Amy Thomas: Paris my Sweet, a year in the city of light(and dark chocolate), ik heb het nog niet uit maar als je van Parijs én lekkernijen houdt….LEZEN!
Het staat bomvol leuke adresjes waar de hoofdpersoon een soort van vergelijkend (zoet)warenonderzoek doet tijdens haar jaar in Parijs. Dus de komende twee weken kan ik best nog eens een overspannen Logistiekeling aan de telefoon krijgen ;)!
au revoir!
Lynda

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Diana

  De Afdeling Logistiek zucht eens diep, bekijkt de vlekken, geeft het ok, en realiseert zich dat er genoeg puntjes in de vlekken staan om 3 weken in Parijs zoet te zijn…. *vreest voor moordend looptempo*

  mei 7, 2012 at 2:30 pm Reply
 • Magdalena

  Delicious!

  mei 7, 2012 at 3:14 pm Reply
 • almay`s home

  Wat een heerlijk vooruitzicht. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ben ik vorige week ook wel achter gekomen.
  Voornaamste is genieten, genieten en nog eens genieten!
  ENJOY X
  LIEVE GROET!

  mei 7, 2012 at 6:02 pm Reply
 • Tanja

  Ach joh, het weer maakt toch niet uit, chocolade smaakt altijd warm of koud. Dus ik zeg gewoon doen!

  Ik kan wel heel erg meegenieten met jou vooruitzichten en het gevoel.

  Liefs
  Tanja

  mei 7, 2012 at 6:44 pm Reply
 • Mirjam

  Ik zeg ´warme chocolade op een zonovergoten terras´… lijkt me helemaal geweldig…
  Lekker voor-genieten is dit toch…
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  mei 7, 2012 at 7:06 pm Reply
 • Collie-Collie.com

  Oef… keuzes… het klinkt en ziet er allemaal verrukkelijk uit… Oooh… en als het zonnetje ook nog schijnt…. Genieten, genieten, genieten wordt het!!

  Groetjes, Collie

  mei 7, 2012 at 10:25 pm Reply
 • Ger

  Wat het weer nou ook mag zijn(ik duim natuurlijk voor het zonnetje)waar jij nou ook naar binnen gaat en je tegoed doet aan al die heerlijke uitgestalde zoetigheden……ik geniet van al dat lekkers met de oogjes(likt bijna over het scherm;-))
  Alleen al om de sfeer te proeven zou ik er naar binnen gaan!!!

  Liefs,
  Ger

  mei 7, 2012 at 10:35 pm Reply
 • Anoniem

  een onzin allemaal.

  april 12, 2016 at 3:36 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.