Wist je dat als je spicy food eet je verbranding een half uurtje langer aktief blijft na het eten? En wist je ook dat als je spicy food eet het buiten niet meer zo warm lijkt? (sarcastische ondertoon…of onnodig te vermelden?)
Wist je dat er een hele leuke webwinkel is met Spicy gifts & more? Met als doel: to make your kitchen a hot item?
Vandaag eten wij Zwarte Kip (mam is dat veilig?)
hier het recept(ik ken jullie ;))
*1 kilo kipfilet(mijn voorkeur, maar wordt ook gemaakt met drumsticks of hele kip)
* 4 grote uien in stukken
* 3 teentjes knoflook (niet persen maar slaan…plat dus…)
* 1 eetlepel gezuiverde tamarinde (toko)
* 2 theelepels Laos
* 2,5 eetlepel bruine basterdsuiker
* 3 dl ketjap medja nr.1 (toko)
* 2 dl water
sambal naar smaak.
Kipfilet met zout, peper en knoflook braden, uien apart smoren en later toevoegen tegelijk met alle overige ingrediënten. Lekker laten trekken. Klaar!! Lekker met rijst en perzikken, maar het wordt ook geserveerd met (zelfgemaakte) frites.












7 Comments
Hmmmmm het water loopt in mijn mond! pascale x
mei 16, 2013 at 1:53 pmDankjewel voor de lieve mention. Heel veel plezier met de oehoe 😉
mei 16, 2013 at 1:54 pmklinkt heerlijk #spicyfan ga het recept echt een keer proberen!!!
mei 16, 2013 at 5:04 pmDan heb ik zeker heel erg spicy gegeten laatst want het lijkt inderdaad niet zo warm meer buiten… haha…
mei 16, 2013 at 5:34 pmLijkt me een heerlijk recept overigens…
Ik wens je een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam
Klinkt heerlijk, ik ga dit recept proberen!
mei 16, 2013 at 5:49 pmEn die theedoek is leuk! Leuke post weer!
Fijn weekend,
X
Ondanks de twijfelachtige titel klinkt het recept heerlijk :-)!
Fijne avond!
Madelief x
mei 16, 2013 at 7:03 pmVeel plezier van je uil theedoek!
mei 17, 2013 at 11:05 am