Landelijk wonen

juli 1, 2015

Misschien heb je het bij deze of gene al gelezen, er was een bloggersmeeting bij de sfeervolle woonwinkel Hoeve Hofackers in Baarlo. Omdat ik de winkel ken en het dorp zowat in mijn achtertuin ligt was ik erbij! Ik had bij wijze van spreken kunnen fietsen….dat deed ik overigens niet :).
Ik heb soort van heul veel foto’s gemaakt en wil er twee blogposten van maken. Als eerste wil ik jullie eyecandy geven. We mogen rondkijken in het huis van Maria Kessels, de oprichtster van Hoeve Hofackers die tegenwoordig niet meer meteen achter de winkel woont maar aan de overkant van de weg. De winkel is nu in goede handen van haar zoon Hans en zijn partner Irma maar dat Maria niet meer in de winkel werkt wil níet zeggen dat ze niet meer met wonen bezig is. Ze opende haar deuren voor ons, vertelde wat over de geschiedenis van de winkel én over hoe zij haar huidige huis helemaal zelf heeft ontworpen rondom drie sets met oude deuren die ze ergens bij een boedelverkoop op de kop tikte.

Niks is aan het toeval overgelaten en zelfs als het je woonstijl niet zou zijn moet je toegeven dat alles gewoon klopt! Een interieur uit een boekje zeg maar, maar dan wel een dat uitnodigt om in te wonen. O en die boekjes….zijn ook al bij Maria op bezoek geweest hoor! Heb je die reportages gezien dan komen de volgende beelden je misschien bekend voor. Ik maakte ze met mijn mobiele telefoon en heb er een paar flink (over)belicht zodat jullie een goed beeld krijgen van de indeling.

Deel 1 van deze bloggersmeeting geeft al een lekker sfeertje weer, morgen de rest…

 
Het huis, de voordeuren en het uitzicht….

 Het blad van de keukenbar en de trap zijn gemaakt uit zes oude tafelbladen…

 onbewerkt eikenhout in de keuken….

  Je kunt door diverse tuindeuren naar buiten lopen. Het uitzicht is verpletterend mooi en je kunt van terras naar terras lopen zodat je steeds ander uitzicht hebt en in, of juist uit, de zon kunt zitten. De kleur ijsblauw komt zowel binnen als buiten terug.

 Ook hier wat overbelicht maar door het zonlicht zou anders de hoek niet meer te zien zijn en juist dat complete plaatje is prachtig. Dit ronde tafeltje staat bij openslaande tuindeuren. Hier kijk je zo de tuin weer in.

 Ook boven is het eigenlijk een grote ruimte, geen deuren maar alles open en ruim. Een huis met een vide. Hier de “badkamer” van het gastenverblijf boven. 

 De badkamer en master bedroom zijn beneden. Het echtpaar heeft ervoor gekozen om van hun huis meteen maar een levensloopwoning te maken. Je snapt natuurlijk wel dat ze hier nooit meer weg willen!

Terug in de woonkamer en weer een tikje overbelicht maar door de binnenvallende stralende zon was tegen het licht in fotograferen nauwelijks mogelijk en tja…ik wilde het tóch kunnen laten zien he !

Teveel gezegd? Wordt dus vervolgd!

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

16 Comments

 • lia

  Sfeer goed weergegeven, ook al is het overbelicht.
  En wat die fiets betreft, laten we het ernaar op houden dat het veul te warm was…

  juli 1, 2015 at 6:23 pm Reply
 • Home and Lifestyle

  Bij Lia had ik al sfeer kunnen proeven en hier doe ik het graag nog een keer over. Wat een prachtig huis, daar zou ik ook wel oud willen worden. Geweldig wanneer je zo mooi mag wonen!

  Liefs, Ingrid

  juli 1, 2015 at 7:18 pm Reply
 • Colin (Bij Guusje Thuis)

  Zag het al eens op tv, maar hoe leuk dat jullie er gewoon rond mochten lopen!

  juli 1, 2015 at 7:30 pm Reply
 • Jilly Garcy

  Prachtig , en dan dat uitzicht .
  Wie wil daar niet wonen , ik alvast wel
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  juli 1, 2015 at 8:10 pm Reply
 • Huize Vizzini

  Leuk om te zien hoe iedereen weer andere foto's heeft gemaakt :-))
  Liefs Patricia

  juli 1, 2015 at 8:49 pm Reply
 • Margo van Schaick

  Wow, wat een prachtig huis. Ik begrijp de reacties van de andere deelnemers steeds beter als ik de foto's zie. Mooie sfeer.
  Groet, Margo
  (casadinarda.blogspot.nl)

  juli 1, 2015 at 9:22 pm Reply
 • Room Seventeen

  Wat een heerlijke plek!

  juli 2, 2015 at 6:21 am Reply
 • Verie - Vestywo

  Nee, je hebt niks teveel gezegd, `k ben benieuwd naar de volgende blogpost! Wat een gaaf huis, tuin, maar vooral het uitzicht, adembenemend! 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  juli 2, 2015 at 12:46 pm Reply
 • Indruk

  Net al even bij Lia wat foto's gezien. Goed idee van je om ze overbelicht te maken. Ondanks dat het een hele andere interieurstijl is kan ik het wel waarderen en is het heel sfeervol. Werkelijk aan ieder detail is gedacht, echt knap vind ik dat. Ik heb het inderdaad al eens op tv voorbij zien komen. gezellig zo'n dag en voor jou ook wel eens fijn dat het dicht in de buurt is, Pascale X

  juli 2, 2015 at 4:50 pm Reply
 • Janny

  Wat een pracht huis en inrichting. Ik heb ook bij Lia al het een en ander gezien. Maar dit maakt het beeld nog completer.
  Ik vond het jammer het te moeten missen maar ja, ik ben nu in Frankrijk en da's natuurlijk ook heerlijk. Maar volgende keer hoop ik van de partij te zijn.
  Lieve groet,
  Janny

  juli 2, 2015 at 4:54 pm Reply
 • Corine(THUIS)

  Jammer dat ik vanwege de afstand (zelfs met de auto was het te ver :-)) dit moest missen. Wél leuk km te zien dat mensen die het voor het kiezen hebben dan ook net dát tafeltje in huis zetten wat ik ook heb staan!

  juli 2, 2015 at 5:18 pm Reply
 • Judith

  Mijn woonstijl, dus ik heb écht zoooo genoten… Uitzonderlijk mooi!

  Groetjes Judith

  juli 2, 2015 at 7:56 pm Reply
 • Mirjam

  Hoi Lynda,
  Wat een heerlijke sfeer in dit prachtige huis. Wat heb je mooie foto's gemaakt, ik hou wel van een beetje overbelicht…
  Fijn dat we mee mochten genieten…
  Mooi weekend alvast,
  Geniet van het zomerse,
  Liefs,
  Mirjam

  juli 3, 2015 at 6:00 am Reply
 • Lida Klever

  Wat een prachtig huis en zoveel sfeer…ook ik heb genoten van het huis van Maria Kessels. De passie en het verhaal erbij maakte het zo compleet!!
  Groetjes Lida

  juli 3, 2015 at 6:22 am Reply
 • Lydia Penning

  Mooie foto's! Castle Stones vloer ook mooi. Ben benieuwd welke kleur je hebt liggen. Ik ga de vloer ook doen in mn nieuwe huis maar vind de keuze zo moeilijk.

  januari 24, 2016 at 7:56 pm Reply
 • Lydia Penning

  Mooie foto's! Castle Stones vloer ook mooi. Ben benieuwd welke kleur je hebt liggen. Ik ga de vloer ook doen in mn nieuwe huis maar vind de keuze zo moeilijk.

  januari 24, 2016 at 7:58 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.