Hoe zit dat nou met die vaders en vaderdag?

juni 15, 2012

Daar waar wij mama’s toch altijd wel íets weten te noemen waar we blij van zouden worden als geschenkje voor Moederdag, lijkt dit bij de meerderheid der vaders toch weer heel anders te zijn!
Na wat gemompel en gewapper met handen weet je het dus nog niet(over het algemeen gesproken want WIJ hebben onze kadootjes al ingepakt;)). Wil je nou weleens weten hoe dat toch zit met dat hele Mars versus Venus gedoe en hoe en óf vaderdag gevierd wordt, of er kadootjes gekocht worden en zo ja, wáár koopt men dan?
Komt ie:

Een overwinning van het Nederlands elftal op Portugal aanstaande zondag is op dit moment het beste cadeau dat een vader zich kan wensen. Dit blijkt uit onderzoek dat het eigentijdse webwarenhuis fonq.nl onder haar bezoekers heeft gehouden. Maar liefst 321 deelnemers, waaronder 122 mannen en 197 vrouwen, lieten hun mening horen over Vaderdag. Zo is een nederlaag op het EK volgens de mannelijke deelnemers bijna het slechtste Vaderdagcadeau dat ze kunnen krijgen, maar vrouwen vinden verliezen tegen Portugal zelfs nog erger dan mannen.
Vaderdag niet aan vaders besteed?Je zou denken dat het vooral een dag is waar mannen naar uit kijken, maar juist zij blijken de meeste kritiek op Vaderdag te hebben. Met een meerderheid van 57% zeggen de ondervraagde mannen Vaderdag maar commerciële onzin te vinden. Vrouwen staan wat dat betreft veel positiever tegenover deze dag, want slechts 18% deelt deze mening.
Online winkelen populairDat online winkelen steeds populairder wordt, blijkt weer uit deze enquête. Veel mensen wachten tot het laatste moment, maar van de ondervraagden die al wel een cadeau op het oog hebben geeft een meerderheid de voorkeur aan de webshop: 71% gaat voor het gemak door achter de computer te kruipen en via internet het ideale geschenk voor papa uit te zoeken en 29% neemt de moeite om naar een fysieke winkel te gaan.
Geen geknutsel maar winst EKWaar maken we vaders blij mee en waar kunnen we beter niet mee aan komen? De grootste teleurstelling vinden ze een duur en ondoordacht cadeau, gevolgd door een nederlaag op het EK. Ook worden vaders niet warm of koud van geknutselde cadeaus als zelfgekleide asbakken of tekeningen, of de fantasieloze muismat. Alcoholische versnaperingen, een dagje uit of een goed boek scoren juist wel heel hoog.

Dus……dat je het weet!;)

IK laat “vader”thuis vanavond, en ga met “meisje AbacaxiHortela” een feestje bouwen bij Guus Meeuwis, thanks P.ostcodeloterij!;)

Liefs,
Lynda
Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Tanja

  Dan wens ik je heel plezier bij Guus en wees maar blij dat je vanavond mag en niet tijdens een voetbalwedstrijd 😉

  En vaderdag, ik wou dat ik het nog kon vieren Lynda, wat zou ik hem verwennen met niets bijzonders maar gewoon even aandacht geven aan hem.

  Liefs
  Tanja

  juni 15, 2012 at 1:16 pm Reply
 • Pieternel van der Stelt

  En hoe was Guuuuuuus?

  Je bent er goed ingedoken zeg om uit te zoeken hoe het zit met vaderdag.

  Leuk om te lezen groetjes

  juni 16, 2012 at 7:14 pm Reply
 • Collie-Collie.com

  Wauw… dat is een gedegen onderzoekje!!

  Vaderdag was bij ons een beetje gemixt met een verjaardag van Ramon. Maar hij is wel verwend, met van alles wat hij leuk vond gelukkig, hahaha.

  Groetjes, Collie

  juni 19, 2012 at 11:18 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.