Duif…

oktober 5, 2010
Goedemorgen allemaal, ik klik het lampje weer aan, en de dame die er vandaag vol overtuiging en goede zin instapt is Alma….wie kent Alma niet?
Alma heeft al een aantal jaren een woonwinkel, klein begonnen maar kijk even mee wat ze ervan gemaakt heeft!!
Goodmorning all, I’m gonna turn the light on, and the lady who is stepping in today is Alma, she is almost famous is the Netherlands;)…so now you can have a look too!
She has a shop for many years now, she started of small, but look at what she did with it!!!

*Wil je jezelf en je winkel even voorstellen?


Ik ben Alma van Laarhoven. Ik ben al bijna 20 jaar gelukkig getrouwd en heb 2 kinderen, waarvan 1 reeds het ouderlijk nest heeft verlaten. Sinds 19 maart 2005 eigenaresse van Duifje van Drenthe, een woon- en cadeauwinkel in het hartje van het prachtige brinkdorp Ruinen.*Wanneer en waarom heb je besloten je eigen (web)winkel te beginnen?


Voordat we 6 jaar geleden naar Drenthe verhuisden woonden we in het westen. Hier was ik altijd al druk bezig met fröbelen en wonen. Samen met een buurvrouw zijn we toen begonnen met een kleine fair bij ons in huis. Vol met zelfgemaakte en gepimpte artikelen. Van schilderijtjes tot bloempotjes en meubeltjes, noem maar op. Na een zeer succesvolle “fair” gingen we op markten staan. Van het een kwam het ander en toen we besloten te verhuizen naar Drenthe wilde ik graag een schuur of iets waar ik mijn hobby kon voortzetten. De schuur bij ons huis was 25m2 groot. Daar ben ik op 19 maart 2005 begonnen met Duifje van Drenthe. Een schuur vol gepimpte meubeltjes, veel zelfgemaakte artikelen, voornamelijk kussenhoesjes, stoffen hartjes ( toen al) en nog veel meer. Tot twee keer toe is de schuur uitgebreid tot er een ruimte was van 75m2. Toen werd het echt te gek en moesten we wel verkassen. In mei 2008 is de winkel verhuisd naar Ruinen. De winkel is nu 150m2!


Duifje van Drenthe, zoals het begon

 

Binnen in de schuur anno 2005


*Wat is het leukste aan het hebben van een (web)winkel als die van jou?


Het feit dat ik de hele dag met mijn hobby bezig kan en mag zijn. Ik ben eigen baas, wat uiteraard ook z’n keerzijde heeft, maar ik ben degene die beslist hoe, wat, waar en wanneer. Dat geeft een groot gevoel van vrijheid en oneindige mogelijkheden ( als je het goed doet), dus wel koppie erbij houden en beide benen op de grond Zo zijn we sinds vorige week ook begonnen met een kledingafdeling. Nog zo’n “tic” van mij. Ik ben verzot op het merk Ultimate Mik’s en dat voer ik nu dus ook in de winkel. Ik ben er helemaal weg van en ik gelukkig niet alleen. Afgelopen maandag hebben we de zomercollectie voor volgend jaar alweer uitgezocht en ik kan je nu alvast vertellen dat de collectie zal worden uitgebreid. Daarnaast verwachten we de komende weken weer veel nieuwe artikelen die we op de beurs hebben besteld. Tja, en elke dag zo’n stapel dozen met de mooiste dingen, wie wil dat nou niet??


Duifje van Drenthe ann0 2010 , twee verdiepingen woon- cadeau en kleding. Pure lifestyle!


*Koop je in vanuit je eigen hart of ook op verzoek/volgens de trend?


Ik koop puur in wat ik zelf leuk vind. Ik ben nl. absoluut geen verkoper. Je moet mij niet op pad sturen met afwasborstels, want ik verkoop niets. Ik verkoop door mijn enthousiasme. Ik let er heel goed op dat een produkt in mijn winkel past. Ik denk dat dat ook de kracht van de winkel is: een heel goed uitgebalanceerd, herkenbaar assortiment. De kleur moet precies goed zijn, de vorm etc. Met “trends” heb ik helemaal niets. Trends verdwijnen weer. Ik ga er vanuit dat die dingen die je met je hart doet of uitkiest het langste stand houden en het minst snel gaan vervelen. Waarom zou je je muur bijv. geel schilderen, omdat geel een trend is. Persoonlijk heb ik een bloedhekel aan geel. Trend of niet, bij mij komt zoiets er niet in. De kunst is ook om de winkel een reflectie van jezelf te laten zijn en blijven.

 *Wat is je mooiste vondst, en zeg eens eerlijk, heb je ‘m zelf gehouden?;)


We moesten eens een klepbank bezorgen. De dame in kwestie had nog een buffetkast over en vroeg of er wellicht iets te regelen was. Ik deed in die tijd al bijna niets meer met “oude” meubelen, dus was eerst niet zo enthousiast. Toen ik echter de foto van de kast zag, ging ik overstag. Ze was zelf al begonnen om hem te schilderen en ik heb het afgemaakt. Hij staat als tv kast in onze woonkamer. Tegen de achterwand heb ik restjes behang uit de winkel geplakt.


*Waar wordt JIJ blij van?


Als ik in mijn winkel rondloop en geniet van alle mooie dingen die ik daar bij elkaar gezocht heb.
Als de bestellingen binnen komen en ik al die dozen mag uitpakken. Soms weet ik al niet eens meer wat er in zit. Zo spannend en elke keer weer raak.
Als ik mensen blij en tevreden de winkel uit zie gaan. Of dat nu met een geurzakje is of met een kast. Ik ben dol op tevreden klanten
Als ik klanten kan helpen met hun “interieurprobleem”
Als ik rondloop op een beurs en me tegoed doe en te buiten ga aan allemaal leuke nieuwe aankopen.


Tja, hoeveel wil je er???

 *Wil je nog een “collega” in het zonnetje zetten?


Ja, graag. Ik heb voor veel collega’s grote bewondering. Maar één van mijn dierbaarste collega’s is Lejo. Ik ken Lejo al jaren. In de schuur was hij al klant bij me. We hebben zeer regelmatig contact, want we kunnen niet zonder elkaar . Hij runt samen met Christy In den Uijlenbal in Havelte en sinds mei dit jaar ook In de Lindentuin in Diever. Naast een harde werker en een geduchte concullega(GRRRH) is hij vooral een heerlijk mens.

*******************************************

Hee Lejo, ik weet dat je heeeeeeeel soms hier weleens meeleest, en ik weet ook dat je superdruk bent altijd(ik lees ook bij jou mee;)), maar ik nodig je van harte uit mij te mailen voor jouw plekje in het spotlight!!!! Gezellig!!!

Alma, ik heb zelf wat foto’s uitgezocht omdat ik het artikel *kuch* zoals jij het had aangeleverd niet compleet overgeheveld kreeg naar mn blog, hoop dat je het toch leuk vindt zo…dankjewel en veel succes!!!

Fijne dag allemaal!

Liefs,
Lynda


Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

27 Comments

 • Anoniem

  Haaaaaa Lyn,

  Hier wordt ik dus blij van, enne dat ik volgens mij een reactie achter kan laten en dat ik dit heerlijk kan lezen tussen de bevelen van miene baas!!! Mooie foto's en leuk intervieuw!!
  Zijn de diertjes goed verwend gisteren???

  Geniet van et sunke!!

  Desiree

  oktober 5, 2010 at 8:00 am Reply
 • Alle mooie dingen

  ja ik wist het al.. ik had een paar weken terug langs moeten gaan.. maar helaas keuzes keuzes…
  weer een gezellig interview heerlijk om te lezen
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  oktober 5, 2010 at 8:11 am Reply
 • Collie-Collie

  Hé, weer een spotlight. Leuk!! Ik ga zo meteen even lekker bij haar in de webwinkel kijken, en natuurlijk ook de afdeling kleding!!!

  Wat leuk om te lezen, hoe iets begint in een schuur uiteindelijk groeit tot maar liefst 150m2. Wauw… en mooi hoe ze aangeeft echt duidelijk haar eigen smaak aan te houden. Géén trends maar haar eigen gevoel voor smaak!!

  Dat is iets wat ik wel eens lastig vind, volg ik modetrends of mezelf, want mensen moeten het wel mooi vinden om te kopen. Ik maak het liefst wat ik zelf mooi vind, dat kan ik ook het beste. Maar dat neemt vaak véél meer tijd in beslag… maar ik geloof toch dat ik het zo blijf doen…

  Fijne dag verder!!

  Groetjes, Collie

  oktober 5, 2010 at 8:30 am Reply
 • CatherineLovesRoses

  Hi Lynda!! Thank you so much for your lovely words my sweet friend!! I´m so happy you liked the four questions game 🙂
  And yeeees we should organize a blogger weekend!!!! I´m sure we will have a very fun time, can you imagine how many hours we could spend talking and talking??? 🙂

  Great and very interesting interview, this lady has a lovely taste!!

  See you in a few weeks , will miss you and your inspiring posts!!

  Hugs & Lots of kisses!!

  oktober 5, 2010 at 8:35 am Reply
 • URUGUAY LIFE - WHITE LIFE

  Liebe Lynda,

  hast du zufällig "This is your Life…" in A4-Format? Ich hätte es zu gern für das Zimmer meines Sohnes 😉

  Liebe Grüße

  VINTAGE xx

  oktober 5, 2010 at 9:16 am Reply
 • Vlijtig Liesje

  Leuk om te lezen! En wat een gezellige winkel zeg!

  oktober 5, 2010 at 10:36 am Reply
 • TureluurBellemietje

  Geweldige spotlight! van een pracht mens!
  Echt een super super aanrader om bij alma langs te gaan!!

  oktober 5, 2010 at 10:48 am Reply
 • Bonjade

  Leuk leuk…..nog nooit geweest maar de moeite zeker waard zie ik…..

  Enne wat was je ja filosofisch op mijn blog.
  Grappig een kant die ik nog niet kon, maar wat lief…..en zo is het het gaat om details.

  Oh ja ik wacht nog op de uitnodiging voor manlief….die mag hoognodig eens in de spotlight van je toch…..?

  Enne al post gehad?
  Knuf

  oktober 5, 2010 at 12:31 pm Reply
 • Home and Lifestyle

  Het blijft leuk…ook nu weer! Op naar Lejo …of manlief van Bonnie 🙂

  Lieve groet, Ingrid

  oktober 5, 2010 at 12:53 pm Reply
 • Judith

  In haar schuurtje ben ik destijds wel eens geweest en daar was het al heerlijk rondsnuffelen… dus als ik eens in de buurt ben van Ruinen moet ik ook zéker eens in haar huidige winkel gaan kijken! Leuk interview, ik heb het met plezier gelezen, groetjes Judith

  oktober 5, 2010 at 12:57 pm Reply
 • Les Cotrions

  Hello Lynda! Just a quick hello from my work!
  I confess you I'm very lazy in the past weeks…as you can see…I've some creative projects but not realized yet! Visiting your blog…I'm finding some new inspiration!
  Have a nice day my dear!
  Big hugs
  Vale

  oktober 5, 2010 at 1:05 pm Reply
 • Con encanto - Ana

  Hi Lynda, thank you very much and Welcome to my blog!!Have a nice week. Kisses, Ana

  oktober 5, 2010 at 1:20 pm Reply
 • Con encanto - Ana

  I want to say welcome "again". Hugs, Ana

  oktober 5, 2010 at 1:24 pm Reply
 • Colinda

  Weer zo'n heerlijke winkelblog … eigenlijk moet ik gewoon een tour-de-winkeltjes gaan plannen met al deze geweldige info … zoveel leuke winkeltjes (aan de andere kant van het land grrr…)

  Ik heb weer genoten!!

  Groetjes,
  Colinda

  oktober 5, 2010 at 1:29 pm Reply
 • Bonjade

  My lips are sealed……;0)
  Enne ik heb even in de webwinkel gekeken maar op één of andere manier geeft een foutmelding aan. Krijg de lijst niet binnen….maarre kan ie gewoon deze vragen ook beantwoorden dan red ie het wel…….
  Ben benieuwd naar de foto's van de planken natuurlijk enne ik hoopte maar dat je de kerst editie nog niet had….collecters item ja…..
  Gewoon voor de heb.
  Liefs
  knuf

  oktober 5, 2010 at 2:06 pm Reply
 • Bonjade

  Oh ja en wat kaarsjes voor romantiek ten top.
  Zakje is ook van JDL…voor de heb;0)

  oktober 5, 2010 at 2:07 pm Reply
 • lia

  Die naam heb ik vaker voorbij zien komen, maar ben er nooit geweest.
  Maar was weer leuk.

  groetjes Lia

  oktober 5, 2010 at 2:45 pm Reply
 • Roelien

  Wat doe je dit toch leuk! Mooi initiatief om een ander zo in het zonnetje te zetten, daar wordt een mens toch blij van?

  oktober 5, 2010 at 2:58 pm Reply
 • It's me

  Hoi hoi…ja leuke winkel hoor ben er zelf persoonlijk geweest….echt waar !!…..verder alles okee??? badkamer klaar??….pffff….ben net thuis….wat een gedoe zo'n winkel……hahahahah!! liefs van mij……oja je krijgt nog steeds foto's…….ga ik voor zorgen….toedeloe…..

  oktober 5, 2010 at 4:07 pm Reply
 • Anita

  Wat een leuk intervieuw.Woon zelf niet in de buurt van 'het duifje'maar wil er beslist eens een keer kijken!Leuk om te zien hoe klein ze begonnen is.
  Groetjes Anita.

  oktober 5, 2010 at 5:35 pm Reply
 • Jeanette

  Ja….Alma, die ken ik natuurlijk ook een picasalady met een geweldig leuke winkel, waar ik ook al eens geweest ben. Leuk stuk tekst en een luek stukje reklame voor Alma, dat doe je weer super Lynda…

  Ja…..met wie ben ik op stap geweest?…. met jikke. We wonen een kwartiertje rijden van elkaar en het klikt heel leuk, We hebben al een keer elkaars huizen bekeken met een bak koffie en nu hebben we een kringlooprondje gedaan. leuk om dat met iemand te doen die dezelfde passie deelt.

  Lieve groet, Jeanette

  oktober 5, 2010 at 6:37 pm Reply
 • Michaja

  Ik zou graag een keertje in dit winkeltje willen binnen stappen!!!!

  oktober 5, 2010 at 7:17 pm Reply
 • Tierlantijn

  Helemaal niet zo ver bij mij vandaan. Leuk!

  Ga nu eerst even op de website kijken. Dat is het leuke: Via het www is alles lekker dichtbij!

  Fijne avond! Ilona

  oktober 5, 2010 at 7:26 pm Reply
 • almay`s home

  Hey Lynda,

  Toen ik je post begon te lezen schrok ik ….ik dacht dat je het over mij had (heel even maar hoor!)
  Ik ken nl niet zoveel Alma's!
  Leuk artikel hoor maar dat kan ook niet anders met zo'n leuke naam 🙂

  Groetjes en fijne week!
  Alma

  oktober 5, 2010 at 9:38 pm Reply
 • In den Uylenbal

  Hey Lynda, bedankt voor je reactie en tip ! Ja, ik kwam inderdaad al in Alma's schuurtje in Echten, ik zat toen in mijn schuur in Ruinen ! Wij zijn eigenlijk Schuurmensen ! Leuk item over Alma en haar reilen en zeilen. Ik ga, als de tijd het toelaat, zo nu en dan langs bij het Duifje. We voeren voor een gedeelte hetzelfde assortiment, máár zijn toch héél verschillende winkels. Dat maakt het ook zo leuk natuurlijk. Lijkt me inderdaad leuk om eens in de "spotlights" te staan, ben wel heel erg verlegen type hoor . . . hahaha ! Ga nu snel slapen, want ben wat grieperig . . . snotterdesnotsnot ! Greetz, Lejo (In den Uylenbal)

  oktober 5, 2010 at 10:16 pm Reply
 • Rozmeen

  Wat een leuk intervieuw..ben nog nooit in haar winkel geweest maar als ik die zo lees en de fotos met mooie spullen zie zeker de moeite waard! Geweldige spotlight!

  Liefs en een mooie dag,
  Rozmeen

  oktober 6, 2010 at 8:23 am Reply
 • Claudia

  Leuk die historische kiekjes erbij!

  Nog een keertje bedankt voor je lieve woorden…

  Liefs Claudia

  oktober 6, 2010 at 8:30 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.