Een Hollandse lekkernij, de gevulde koek. Is er iemand die ze níet kent?
Die ronde koeken van boterdeeg gevuld met een zoete vulling? Ze zijn er ook in kanovorm maar er gaat niets boven een ronde!
De écht gevulde koeken zijn gevuld met amandelspijs. Er zijn ook gevulde koeken die gevuld worden met banketbakkersspijs (suiker, peulvruchten, plantaardig vet en abrikozenpitten) maar dat is de goedkopere uitvoering. Een beetje goedkoper maar véél minder lekker!
Geen lightkaakje want een gevulde koek bevat een hoeveelheid vet die vergelijkbaar is met drie ruime theelepels boter (roomboter natuurlijk!) en een hoeveelheid suiker gelijk aan 5 suikerklontjes. Maar….dat moet soms gewoon kunnen hoor!
Ik bakte ze al eens eerder zelf volgens dit recept en wilde ze dit keer bakken om toe te voegen aan mijn CoffeeCookieswap. Ik had koffie gekocht van Coffyn, een branderij die zich inzet voor verstandelijk gehandicapten (werken, wonen, leren), liep tegen chocola aan waarvan de verpakking er mooi uitzag (geen idee hoe hij smaakt, pure chocola met rozemarijn) en daar wilde ik nog een “koekje” bij bakken.












5 Comments
Ze zien er ook zalig uit, alsof je ze bij de banketbakker hebt gekocht! Yummie.
mei 26, 2015 at 9:46 amOh het ziet er echt zo lekker uit!
mei 26, 2015 at 10:35 amDat moet zeker een lekkere swap zijn geworden.
Leuk om eens zelf te maken.
Groetjes, Rensina
Als ze net zo smaken dan ze er uit zien, dan waren ze snel op denk ik.
mei 26, 2015 at 8:09 pmZalig!!
Hmmmm, mijn favoriete Hollandse koeken…..
mei 27, 2015 at 6:13 amZe zien er overheerlijk uit !
Die zien er uit om op te eten!
mei 27, 2015 at 8:00 amHeerlijk!