Mooie webshops, wie, wat en waar deel IV #spotlight

oktober 23, 2017

Wat een timing! De herfst vraagt natuurlijk om slóten thee en chocola(atjes), liefst zo lekker mogelijk. Rensina opende onlangs haar mooie webshop, een gezellige plek vol ‘Tea, Tableware & More’. Ik mocht al wat lekkere smaken proeven, waaronder de Latte Macchiato thee(!).

Crème Brûlée thee, Smashing Pumpkin, Sinterklaasthee…..drie zeer aantrekkelijke smaken losse thee uit het theewinkeltje van Rensina. Daarnaast heeft ze natuurlijk ook thee in zakjes en allerlei leuks dat het theedrinken nóg leuker maakt! Ik drink geen liters thee maar áls ik dan thee wil drinken dan wel graag een mooie kop met een gezellig smaakje. Benieuwd naar Your Daily Teacup? Hieronder zette ik dit leuke adres in het spotlight!

Theewinkel beginnen

Dát is stap twee, geloof me maar…dat gaat er ook nog van komen, Rensina gaat ooit haar eigen theewinkel beginen. De online teashop is al een leuke opstap naar meer en dus stelde ik haar ook de inmiddels welbekende vragen, te beginnen met het waarom.

Al jaren is het hebben van een eigen winkel een grote droom van mij. Ik kom graag in de unieke winkeltjes zoals conceptstores, lokale winkels en ik vermijd dan ook meestal de grote winkelketens en populaire straten als ik een stad bezoek. De kleine, schattige straten met bijzondere winkeltjes spreken mij veel meer aan. Toen ik eenmaal aan mijn creatieve opleiding begon op het Cibap werd deze droom steeds meer vormgegeven in mijn hoofd en had ik een doel voor na het Cibap. In mijn laatste jaar ben ik hier dan ook hard mee aan de slag gegaan, mede doordat we een ondernemersplan moesten schrijven en ik in de ondernemers hub mocht plaatsnemen voor het werken aan je eigen onderneming. Het uitdenken van je concept en winkelplan is nog een heel ding kan ik je vertellen, want ja er is zoveel leuks en (bijna) alles is er al. Uiteindelijk ben ik op de theebelevingsstore gekomen, omdat ik gek ben op thee, theezakjes verzamel en ik dit winkel concept mis in het Noorden van het land.

Vooruitzien is regeren

Dit was geen impuslieve actie, ik ‘ken’ Rensina al een tijdje, ze heeft een hele leuke verzameling theezakjes en is ze zelf ook een theeleut. De vraag of ze een duidelijk beeld voor ogen voor de uitstraling en collectie van haar shop was misschien overbodig maar ik stelde ‘m toch.


Thee, thee-accessoires, servies en lekkernijen

Doordat ik al jaren liters thee drink en thee uit de hele wereld binnen krijg via mijn verzameling merk ik veel verschil in kwaliteit. De supermarkt thee of bijvoorbeeld merken als Pickwick vind ik niet veel meer aan. Ik drink het nog wel hoor, maar ik geniet nu veel meer van een kopje (duurzame) losse thee of kwalitatieve theeën in bijvoorbeeld pyramide zakjes. Deze kwalitatieve theeën zoek ik uit voor mijn webshop, omdat ik vind dat de thee echt een beleving kan zijn en een geniet momentje tijdens je dagelijkse dingen. Ik heb een groot basis merk gevonden met losse thee ‘Teastreet’ en deze vul ik aan met merken die theezakjes en verpakte theeën verkopen (op dit moment nog niet te koop helaas). Een goed stuk chocola hoort ook bij die beleving, dus ook Tony’s heb ik opgenomen in het assortiment. Aangevuld met fijne thee-accessoires, mooi servies en theepotten is de collectie compleet. Nu nog alleen online, maar hopelijk ook heel snel in een offline winkelpand! (told you so!)

Kill your darlings

Ik merk het elke keer weer, de dames webshopeigenaren vinden het lastig om een favoriet uit eigen shop te kiezen. Althans, één favoriet :D! Zo ook Rensina.

Oef dit is echt een hele moeilijke vraag. Ik ben natuurlijk een echte theeleut en vind vrijwel alle smaken wel lekker. Maar om jullie toch een beetje tegemoet te komen heb ik de pagina ‘favorieten’ en de labeltjes ‘Favoriet!’ bij de theeën in mijn webshop toegevoegd. Hier staan theesoorten die veel worden besteld, passen bij de seizoenen en gewoon erg lekker zijn. Op dit moment ben ik zelf fan van de thee ‘Morning Sunrise’ een groene thee met een vleugje mango en citrus en de smaak ‘Rooibos Latte Macchiato’ is ook erg lekker. Deze laatste combineert koffie met thee, er zitten namelijk koffieboontjes door deze theemelange.

Doelgroep bepalen

Het blijft natuurlijk koffiedik kijken (theebladeren lezen?) , je probeert natuurlijk een zo groot mogelijke groep mensen te bekoren.

Uiteraard is iedereen welkom om bij mij te komen shoppen. Ik vind namelijk dat iedereen moet kunnen genieten van een goede thee. Maar ik heb zeker nagedacht over mijn doelgroep.
Ik verwacht dat er veel studenten en jongvolwassenen langs zullen komen in mijn webshop en winkel omdat ze houden van bijzondere, duurzame producten of echte theeliefhebbers zijn. Maar ik verwacht dat de leeftijd nog breder zal zijn, ik denk dat mijn doelgroep ligt tussen de 20-50 jaar oud. Omdat ik kies voor duurzame en bijzondere producten zal mijn prijs ook hoger uitvallen dan de standaard Pickwick thee uit de supermarkt. Maar ik verwacht dat de klanten die bij mij winkelen hier ook meer voor willen betalen. Uiteraard proef je dit ook terug in de thee.
De mensen die naar mij toekomen zullen unieke producten waarderen en in huis willen halen. Ze zijn waarschijnlijk echte theeliefhebbers en proberen graag nieuwe smaken uit.

Dare to be different!

Rensina zet in op het totaalplaatje, de complete beleving. Dare to different, alleen zo ga je het op termijn (denk ik!) redden.

 Doordat ik echt in ga op de theebeleving zal ik mij onderscheiden van de rest van de meeste theewinkels. Op dit moment heb ik nog geen geschikt winkelpand gevonden, maar als dit zover is zal je dit ook terug zien in mijn winkel. Ik wil dat iedereen zelf kan zien, ruiken en proeven van de thee om zo tot een geschikte keuze te komen. Ik vind het namelijk erg vervelend als ik eerst aan iemand moet vragen wat er in de dichte bussen thee zit, dit belemmerd mijn keuze.
En verder moet je gelijk kunnen genieten van een kopje gezelligheid, dus zal er ook een plekje komen waar je kunt neerploffen met een kop thee en een taartje.
Al mijn webshop bestellingen pak ik in als een feestje! Met een leuk kaartje, lintje, stickers en mooi inpakpapier en natuurlijk een proefzakje thee is het ontvangen van je bestelling helemaal leuk.

Tea anyone? Your Daily Teacup is een gezellige plek om eens te bezoeken dus klik hier!

(ik mikte ondertussen ook alweer drie smaken in mijn winkelmandje, ze klinken te lekker om niet te willen proberen 😉 )

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Rensina Steursma

  Wat heb je er een leuk verhaal van gemaakt Lynda! *bloos*
  Heel erg bedankt, ik ga hem uiteraard snel delen 🙂
  Liefs, Rensina

  oktober 23, 2017 at 12:52 pm Reply
 • Maandmomentjes: Oktober – Mydailyteacup

  […] een blog over mij en mijn webshop. Vind je dat leuk om te lezen? Neem dan zeker even een kijkje op eenkleinstukjevanmij. * Een van mijn favoriete foto’s die ik tot nu toe maakte voor de webshop! * En ook de eerste […]

  november 2, 2017 at 6:14 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.