Originele kerstkaarten voor 2016

oktober 23, 2016

Soms is het best even lastig, bloggen en schrijven voor diverse website’s. Wat vertel je waar en blijft er dan ook nog wat voor mijn eigen blog over? Daar waar ik voor de andere website’s het altijd probeer zo algemeen mogelijk te houden wil ik hier natuurlijk alleen dat wat ík het allerleukste vind. De oplettende lezer weet inmiddels dat er altijd meerdere opties als  ‘heel leuk ‘ worden bestempeld door mij en dan écht meteen kiezen nogal een dingetje is.

Niet voor niets zorg ik dat ik er op tijd bij ben als het om de  zoektocht naar de allerleukste agenda’s gaat. Voor de kerstkaart is het eigenlijk hetzelfde verhaal. Ik schreef er afgelopen vrijdag bij ShowHome.nl al over maar, zoals gezegd, met in mijn achterhoofd dat er voor iedereen wel wat bij zou zitten. Die richtlijn vervalt hier want hee, kleine stukjes van mij…….#justsaying.

Kerstkaarten dus. We hebben geen grote familie dus het gaat niet om stapels kaarten. Ik probeer altijd voor verschillende kaarten te kiezen en daarmee weer rekening te houden met wat de ontvanger leuk zou vinden. I know, een eigenaardigheidje mijnerzijds maar ik beleef er lol aan. Anyway, zo doe ik het, jij doet het beslist anders. Wat we waarschijnlijk gemeen hebben is dat we graag originele kerstkaarten versturen :). Ik waag me niet zelf maken, daar hebben we gelukkig genoeg creatievelingen voor die dat véél beter kunnen dan ik. Ik vond er aantal die, net als bij de agenda’s , op de shortlist komen.

leuke kerstkaartjes Karlijn heeft een hele vrolijke en lieve eigen stijl. Ik heb al eerder wat bij haar gekocht en die papieren decoraties hangen nog steeds bij mij in huis. De kerstkaartjes zijn ook weer erg leuk.

zwart/wit kerstkaartenDe zwart/wit kaarten van Wij van Wiis zijn in setjes te koop. Een set is in het NL/ENG en de andere in het Frysk! Nou spreken we in Limburg geen Frysk en andersom zal dat ook niet het geval zijn maar dat neemt niet weg dat ik ze erg grappig vind. De dames achter Wij van Wiis (Wietske en Ineke) zijn begonnen als collega’s maar hebben inmiddels een hele leuke shop opgebouwd met de allerleukste zwart/wit papierwaren. Ook zijn zij altijd erg betrokken bij de Instaswap en hebben ze dit keer zelfs een uniek setje kaarten voor onze stichting ontworpen waarvan een deel van de opbrengst aan ons gedoneerd wordt ten gunste van Project S. (zie website voor meer informatie 😉 ).

kerstkaart sterren

Mocht je nou verwachten dat ik enkel voor kerstkaarten met rendieren ga dan moet ik je teleurstellen (…of verbazen? ). Ik hou ook heel erg van dit soort kaarten. Deze Wish kaart komt van Atelier Rozijntjes en is (net als alle voorgaande kaarten overigens) ook erg leuk om je huis mee te decoreren.

Drie opties voor originele kerstkaarten maar kijk ook zeker nog even bij Studio Inktvis voor kerstkaartjes met een knipoog zoals bijvoorbeeld deze

kerstkaart met een knipoog

Note: nog twee maanden tot aan kerstmis 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Tine van Juwelendoosje

  Ik maak mijn kerstkaarten altijd via Vistaprint, niks zo gemakkelijk. Je zet erop wat je wilt, foto van de hondjes met een kerstmuts of de kleinkindjes? No problemo, een leuk tekstje erin? Zo klaar. Het leukste is dat ik het op de zaak kan zetten ook nog. Hihi 😉 Gedaan met lamme polsen van leuke kerstgedichtjes te schrijven

  oktober 24, 2016 at 3:11 pm Reply
 • Saskia

  Wat een super leuke kaarten! Wij moeten nog even kijken wat de dit jaar doen met kerstkaarten.. We hebben dan net onze verhuiskaart gestuurd…

  oktober 29, 2016 at 12:27 pm Reply
  • Lynda

   misschien is het leuk om één kaart te laten maken voor zowel je verhuizing als de kerstwens? lijkt me ook leuk….en handig 😉

   oktober 29, 2016 at 1:21 pm Reply
 • Rensina Steursma

  Superleuk blogje,
  Ik ben ook al druk in de weer met kerstkaarten.
  Ben van plan er een aantal blogjes over te schrijven, de eerste komt binnenkort al online 🙂

  november 5, 2016 at 10:56 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.