zomerbenen diy

From Spring to Summer – zó krijg je mooie zomerbenen!

april 12, 2021

Geloof het of niet, rokjesdag komt eraan, je merkt het aan alles! Het weer wordt beter, het zonnetje warmer en dat betekent dat het tijd is om korte broeken en rokken te dragen en te pronken met je benen. Verborgen in die warme kleding tijdens de winter, hebben we onze benen misschien wel een beetje verwaarloosd? Wil jij een oppepper voor je benen? Leg nu de basis voor voor die stralende mooie zomerbenen.

Tips voor mooie benen in de zomer

Een van de grootste misvattingen over bijvoorbeeld cellulitis is dat alleen ‘curvy ladies’ daar last van hebben. Yes, ik ben een dame met rondingen maar van cellulitis heb ik nauwelijks last. Daar zijn een aantal in mijn voordeel werkende gewoontes verantwoordelijk voor en ik deel ze met je! Voor iedereen geldt dat door een verminderde bloedsomloop door al dat binnenzitten in de winter en dode huidcellen die zich opstapelen, je huid er droog en dof uit kan gaan zien. Daarom hieronder dus een paar van mijn favoriete tips en om die van ‘nature’😉 prachtige benen te krijgen.

Gladde benen die gezien mogen worden – verzorgingstips voor zomerbenen

  •  Exfoliëren

Als de zomer begint, kunnen zon, zout en chloor snel leiden tot droge, schilferige benen. Een beetje TLC doet wonderen, TLC in de vorm van een simpele suikerscrub. Zo’n scrub maak je heel eenvoudig en snel door in een kommetje wat suiker te doen, daar een scheut vette olie doorheen te roeren en eventueel een essentiële olie naar keuze toe te voegen. Melrose (krachtige reiniger) is een favoriet van mij maar er zijn heel veel essentiële oliën geschikt om in een scrub te gebruiken.

Scrub voor het scheren om dode huidcellen te verwijderen voor een nog gladder scheerresultaat en een gladdere huid.

  • Upgrade je scheerroutine

Een goede en gladde scheerbeurt hoort bij het verzorgen van mooie zomerbenen én het gaat je helpen de tijd tussen het scheren te verlengen. Investeer in een nieuw scheermesje en maak je eigen vocht inbrengende scheercrème met kokosolie (mannen kunnen deze ook gerust gebruiken voor hun gezicht). Gun jezelf tijd om je benen met zorg te scheren en achteraf te verzorgen (met huidolie).

Recept voor suikerscrub met Tea Tree olie tegen ingegroeide haartjes.

  • Behandel bobbeltjes en ingegroeide haartjes.

Buh, ingegroeide haartjes zijn het ergst. Ze bevinden zich meestal op plekken die veel wrijving krijgen (hello bikinilijn). Het aanbrengen van een scrub voor ingegroeide haren met suiker/olie kan het gebied exfoliëren.
Het toevoegen van Tea Tree essentiële olie (met zijn antibacteriële eigenschappen) kan helpen infectie te voorkomen. Hieronder een recept voor een scrub tegen ingegroeide haartjes.

DIY ingegroeide haarscrub


Ingrediënten
• 1 cup ruwe suiker
• ½ cup (vloeibare)kokosolie
• 10 druppels tea tree olie
• Sap van 1/2 citroen
 
Doe alles in een kleine kom en roer/meng dat goed. De volgende keer dat je onder de douche staat, breng je een handvol scrub aan op je benen en masseer je zachtjes met ronddraaiende bewegingen. Afspoelen, droogdeppen en vocht inbrengende crème of lichaamsolie aanbrengen om vocht vast te houden.

Droogborstelen en cellulitis behandelen

  • Pak cellulitis aan!

Het slechte nieuws: 9 op de 10 vrouwen hebben een vorm van cellulitis. Het goede nieuws: er zijn doe-het-zelf-cellulitisremedies die die lelijke kuiltjes, knobbels en uitstulpingen kunnen verhelpen. Mooie zomerbenen zijn liefst zo glad mogelijk, althans, dat is wat de meeste vrouwen graag willen. Maar hoe pak je die hardnekkige ontsierende sinaasappelhuid nou aan? Een fijne manier om cellulitis te verminderen is droogborstelen. Het stimuleert je lymfesysteem, ruimt gifstoffen op en geeft je een stralende, stevige huid. Als je voldoende water drinkt zorgt dat voor een nog betere afvoer van gif- en afvalstoffen. Het kan dus helpen cellulitis te verminderen omdat je huid er gladder en steviger uit gaat zien.

Hoe werkt droogborstelen en wanneer doe je het?

Droogborstelen doe ik met een speciale borstel en een mengsel van Cel-lite massageolie en Cypress eo. Cel-Lite Massage Oil is een combinatie van plantaardige ingrediënten, vitamine E en etherische oliën. Grapefruit helpt de textuur van de huid te behouden en jeneverbes helpt de huid te ontgiften en reinigen. Cypress eo verbetert je huid, helpt vocht afvoeren en kan de werking van je lymfesysteem ondersteunen (detox). Maak ronddraaiende bewegingen, begin bij je voeten en werk langzaam naar boven toe, in de richting van je hart. Voor het beste effect wissel je cirkelbewegingen af met korte, strijkende bewegingen. Na het droogborstelen kan de huid rood kleuren en tintelend aanvoelen, dit is normaal. Borstel je huid op deze manier voordat je onder de douche stapt.

Vervolg verzorging benen en voeten voor de zomer.

  • Vergeet uw voeten niet

Je voeten krijgen het in de zomer vaak ‘zwaar’ te verduren. Zo loop ik meestal op slippers of op blote voeten. Dit kan zorgen voor verharde randjes en die zien er niet fraai uit. Om dit te voorkomen kun je je voeten lekker verwennen. Zorg ervoor dat je je voeten wekelijks minstens één keer verwent met een goede scrubbeurt om de huid mooi en zacht te houden. Verzorgde voeten zijn een onderdeel van mooie zomerbenen!

  •  Stap over lichaamsolie.

Hydrateren is in de zomer net zo belangrijk als in de winter. In de zomer stap ik meestal over op lichaamsolie. Het voelt lichter en zachter aan en laat een mooie, subtiele glans achter op je benen. Lichaamsolie kun je meerdere keren per dag aanbrengen maar, het werkt het beste om het vocht direct na het douchen ‘in te sluiten’ door op de nog wat vochtige huid een huidolie aan te brengen. Dit kan overigens gewoon een vette (draag)olie zijn met daarin een huidverzorgende essentiële olie. Note: pas op met citrusoliën, daarmee blijf je i.v.m. fotosynthese liever uit de zon!

Bewegen tegen spataderen en slappe spieren

  • Behandel spataderen

Heb je last van spataderen en doen je benen pijn na een langde dag staan? Zit je vaak met je benen overelkaar geslagen en merk je daarna dat er zwellingen en pijnlijke plekken ontstaan? Soms zijn een aantal kleine gedragsveranderingen al een stap in de goede richting bij het verminderen van spataderen of de gevolgen daarvan. Om de (pijnlijke) bloedvaten te verkleinen en tijdelijke pijn of zwelling te verminderen breng je Toverhazelaar/ Witchhazel (maak bijvoorbeeld een spray met daarin Cypress eo) aan op een washandje en leg je het over de aangetaste plekken. Als je benen of enkels behandelt, zorg er dan voor dat je ze omhoog legt om de bloedtoevoer naar het gebied te verminderen.
Bewegen is ook een goede aktie in de strijd tegen spataderen, blijf in beweging én blijf masseren (da’s ook een vorm van bewegen voor je benen zeg maar 😉 )

  • Lunge + Squat

Get up and dance! Of, sta op ​​van de bank tijdens de reclameboodschappen om wat lunges en/of squats te doen is zo’n gek idee nog niet. Durf je de ‘wall sit’ te doen? Doe dat! Elke dag een keer maakt veel verschil én je gaat merken dat je het langer vol gaat houden. Begin bijvoorbeeld met 30 seconden per oefening en herhaal dit 3 keer. Super effectieve oefeningen voor mooie zomerbenen die je makkelijk een paar keer per week kunt doen. Als je dat soort oefeningen niet ziet zitten, er zijn er meer te verzinnen. Alle beetjes helpen en regelmaat is key. Misschien heeft jouw sportschool op dit moment een online les ‘legday’ en kun je zo thuis toch regelmatig je benen in beweging houden. Vermoeide spieren masseer je achteraf met een fijne massageolie en dát zorgt ook weer voor extra hydratatie.

Je huid moet je hydrateren, en hydrateren kun je leren!

  • Hydrateren, hydrateren, hydrateren.

We weten allemaal dat we veel water moeten drinken om van binnenuit te hydrateren. Je huid heeft echter ook vocht van buitenaf nodig om er zacht en soepel uit te zien. Gebruik dus voor externe hydratatie ’s nachts een diffuser om vocht in de lucht aan te vullen en waterverlies tot een minimum te beperken terwijl je slaapt. Ik schreef al eens eerder over de voordelen van een diffuser in huis.

Ready, set, zon!

X

PS: voor meer toepassingen van essentiële oliën en de werking van deze plantsappen kun me volgen op Instagram @druppelsgewijs.nl

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.