tas van spijkerbroek

Jeans tas van hergebruikte spijkerbroeken. Eco fashion én een tof mooi cadeau voor Moederdag….

mei 3, 2019

….of voor jezelf natuurlijk! Er zit een perfecte festivaltas bij, die hang je schuin om en je hebt er nauwelijks omkijken meer naar. De ideale travelbag zo’n kleine jeans tas want zeg zelf, om nieuwe dingen en plekken te ontdekken heb je liefst beide handen vrij toch? En ook is er een hippe shopper van jeansstof.

Eco = trend, en eigenlijk ben je het wel aan jezelf, je kinderen en de wereld verplicht om eens verder na te denken over de dingen die je koopt en gebruikt toch? Want, als we bijvoorbeeld kijken naar een van de meest favoriete materialen sinds jaren, de jeans, heb je enig idee hoeveel water verbruikt wordt voordat jij je favoriete jeans voor de eerste keer aan kunt trekken? Lees mee voor weetjes, wijsheid én de tofste tassen die gemaakt zijn van afgedankte spijkerbroeken.

Tassen van spijkerbroeken

Met pijn in je hart schuif je je versleten jeans aan de kant. Ook als je spijkerbroek niet meer past zou je ‘m het liefst bewaren maar ja, wat moet je er verder nog mee? Ik geloof, en hoop, niet dat er nog veel mensen zijn die oude kledingstukken weggooien! Wat nog draagbaar is kan naar de kledingbank, kringloopwinkel of welk goed doel dan ook, wat niet meer draagbaar is kan tóch nog gebruikt worden. Veel kledingbanken verkopen dat deel juist weer aan een ‘voddenboer’ en maken er op die manier geld van. Je kunt bij veel winkels ook je oude kleding inleveren zodat het oude materiaal hergebruikt kan worden. Zo kun je zomaar een nieuwe jas kopen, ik noem even wat, die gemaakt is van andermans afdankertjes bijvoorbeeld! Zó zijn we goed bezig toch?
We hebben een grote voorliefde voor spijkerbroeken, jeans zijn eigenlijk nooit ‘uit’ geweest en worden massaal gedragen door jong en oud. Wist jij, dat er gemiddeld zo’n 7000 liter water verbruikt wordt voordat jij je jeans ook maar één keer hebt gedragen? Dat is inclusief het laten groeien van de plant, het maken, bleken, verven en afwerken. Ik heb voor je opgezocht, jij en ik gebruiken gemiddeld 119 liter water per dag! Niet jij en je gezin maar jij alleen. Voor één jeans is er net zoveel water nodig als jij als persoon in een kleine 60 dagen gebruikt! Bizar als je het zo voorgerekend krijgt toch? Zonde dus om je oude spijkerbroek weg te gooien, verspilling! Er is nog zoveel leuks mee te doen. Naast alle nieuwe tassen zijn er ook tassen van spijkerbroeken en Jolanda maakt deze tassen in diverse toffe modellen.

Eco fashion voor Moederdag?

Een festivaltasje van spijkerstof, een shopper van een oude spijkerbroek, allemaal anders en dus uniek! Nu zijn er weinig vrouwen die níet blij worden van een nieuwe tas dus waarom dit jaar niet eens eco fashion voor Moederdag? Door elke leeftijd is zo’n tas van spijkerstof te gebruiken en je kunt er met een gerust hart je spulletjes in kwijt. Zowel de handige jeans shopper als het festivaltasje en de jeans schoudertas zijn voorzien van een stevige canvas voering en afhankelijk van het model hebben ze een vakje voor je mobiele telefoon en/of een binnenvak met rits! Is je moeder geen tassenmens? Ook toilettassen van jeansstof, notitieboeken met een buitenkant van spijkerstof en etuis van oude spijkerbroeken maakt ze! Daarmee is de verleiding natuurlijk groot om ook jezelf een duurzaam item cadeau te doen. Bewust de juiste cadeautjes kopen, nadenken over dat wat je weggeeft, weten dat dat wat je kiest een verantwoorde keuze is. Dat is een gevoel dat uiteindelijk onbetaalbaar is, toch?

Jeans een leven lang

Zonder elke keer weer zo’n enorme sloot water te laten gebruiken kun je een leven lang genieten van jeans. Koop één keer een goede jeans en zorg dat je ‘m t.z.t. op de juiste manier ‘afvoert’. Jolanda maakt haar complete jeanscollectie van hergebruikte spijkerstof, blauw én zwart! Hoe sleetser hoe mooier vaak! Het is dus geen massaproductie maar een milieuvriendelijke jeans tassen, met liefde voor het handgemaakte aspect. Alle items worden in Nederland en met de hand door Jolanda zelf gemaakt! Milieuvriendelijke mode, duurzame tassen, unieke modellen en lifestyle producten. Allemaal gemaakt van hergebruikte jeans. Genieten, bewust en een leven lang!

Gemotiveerd om vaker te kiezen voor een duurzamere lifestyle of geïnspireerd om een tof cadeau/jeans tas voor Moederdag te kopen? www.doorjolanda.nl , tell her I said hi!

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.