Tijd voor jezelf nemen, ontspannen, fit(ter) en gezond in My 35 minutes.

mei 21, 2017

Het zijn natuurlijk niet alleen My 35 minutes, jij kunt ze ook gewoon nemen. 35 minuten voor jezelf, ik geloof niet dat er iemand is die dát niet voor elkaar zou kunnen krijgen. ‘Geen tijd, het regent, misschien later…en anders morgen etc.’ Verzin ze, je zal de eerste niet zijn. Beter nog, stop met verzinnen en néém die 35 minuten voor jezelf. Waarom?

Waarom níet?!

Oud nieuws, ik lijnde al ziljoen keren eerder. Steeds met succes, dat wel, maar steeds zonder daar noemenswaardig bij te bewegen. Ja, in mijn Weight Watchers tijdperk stond ik elke dag op mijn crosstrainer en deed ik daarna ook trouw mijn buikspieroefeningen maar dat was het dan ook (-53 als resultaat dus wát kon ik in hemelsnaam ‘fout’ doen?) Afvallen is het probleem niet, op gewicht blijven meestal wel. Daarnaast werkt de zwaartekracht het esthetisch resultaat ook enorm tegen want alleen afvallen zonder je spieren te versterken en te blijven trainen zorgt natuurlijk voor ‘flubbers’. Erger is het soms nog dat er zó drastisch gelijnd wordt dat de spiermassa óók minder wordt. Ik geef toe, dat boeide me eerder helemaal niks. Afvallen is afvallen en de wetenschap dat spieren zwaarder zijn dan vet stond me al helemaal tegen. Het woord ‘zwaar’ zorgde al voor rode vlekken zeg maar. Niks menselijks is mij vreemd ?.

Gezond bewegen

Anno 2017….je moet weten dat ik, op afvalgebied, er óf helemaal voor wil gaan…of helemaal niet. Ik ben wat dat betreft zwart/wit….en tikje neurotisch zelfs. #zelfkennis. Ik wist al een aantal maanden dat het natuurlijk wéér foute boel was. Ik hoefde niet op de weegschaal te kijken om te weten dat het wéér compleet de spuigaten uitgelopen was. Dat ik wéér in die enorme valkuil gedonderd was. Eer je toch weer die beroemde/beruchte knop om kunt zetten gaat er weer wat tijd voorbij want wát ga je dan nú toch weer doen? Hoe kan ik nu gezond bewegen en meteen weer wat aan die kilo’s doen?  Qua eten weet ik het allemaal, qua bewegen wist ik dat ik er nu toch echt mee aan de slag moest. Maar naar een sportschool? Echt, aan m’n never en nooit niet meer! U kent ze wel, de jonge dames in schreeuwende lycra pakjes met hun gezicht strak in de verf…..en die opgepompte heren die om de haverklap een oerkreet uitstoten om dat achterlijk hoge gewicht nog maar eens een keertje omhoog te slingeren (of omlaag, horizontaal…). Met alle respect en vooral iedereen het zijne gunnende maar dáár zou ik doodongelukkig worden. Leve Google en de telefoon want zo kun je alle informatie inwinnen zonder ook maar één stap over welke drempel dan ook te hoeven zetten.

Milon cirkel

2x 35 minuten in tien dagen, dat was de tekst die me natuurlijk boeide want hee….(zie boven) geen tijd, te koud, te warm, misschien morgen etc.

De periode van ziekte van mijn wederhelft hakte erin, ook in mijn besef dat het zomaar iedereen kan treffen. Dat ‘weet’ je wel, maar als het je treft is die bewustwording erg confronterend kan ik je zeggen. Nú moest ik écht aan de bak. Ik wilde mijn gewrichten soepel houden, m’n spieren in een gezonde conditie, meer uithoudingsvermogen…eigenlijk gewoon een algehele upgrade van mijn gezondheid. Hoe ik van de Milon cirkel hoorde weet ik echt niet meer, feit is dat ik de naam kende en ben gaan googlen. In het buurdorp konden ze me helpen en na veel twijfelen (weet dat twee wanden van de studio compleet van glas zijn!!!!) nam ik toch die proefles. Om een lang verhaal korter te maken:

Persoonlijk trainingsplan

Ik ging, doorliep alle metingen en weging (zucht) en begon. Niet nadenken maar doen! Je kunt er gewoon niks verkeerd doen. De apparatuur wordt door computermeting helemaal op jouw lichaamsbouw en gewicht ingesteld en doordat je je pasje (formaat bankpas) invoert wordt alles meteen op jou ingesteld! Nooit gedoe met houding, je kunt bijna niet verkeerd zitten, het apparaat ‘dwingt’ je bijna in de juiste houding. Geen gehannes met het instellen van weerstanden, dat werd al allemaal voor je gedaan, je wappert slechts met je pasje en doet je ding. Luister naar je lichaam en je coach (ja echt, persoonlijke aandacht zoveel je wilt…..maar gepaste afstand als je dat liever hebt) en je vliegt door die 35 minuten!

Sporten voor iedereen

Het is sporten voor iedereen, elke leeftijd is er vertegenwoordigd en daarmee bedoel ik ook elke! Ruim in de 70 heb ik ze ook al ontmoet tijdens het trainen. De drempel is enorm laag, als er al een is. Je kunt na het trainen nog even blijven ‘hangen’ voor (gratis) koffie of een stuk fruit en een praatje. Hoeft niet…mag allemaal! Geen lockers en gesloten ruimtes maar openheid van zaken en we letten allemaal op elkaar en elkaars eigendommen.

Als je denkt dat het een makkie is, dan moet ik je teleurstellen maar hee…..’makkies’ zijn niet uitdagend toch? Ik besloot in overleg met de coach om drie keer in de week te komen en toch eindelijk ook maar eens dat gewicht te gaan aanpakken. (Ik deed al een aantal weken trouw mijn cirkeltje maar niks aan m’n voeding….#dreamon).

Mijn Milon cirkel

Elke week wegen en elke week drie keer een half uurtje je lichaam uitdagen. Mijn Milon cirkel bestaat op dit moment uit 6 krachtoefeningen van elk een minuut en twee cardiotrainingen van elk 4 minuten. Elke cirkel doe je twee keer dus als je hebt meegeteld komt je aan my 35 minutes! Het is echt een concept dat voor iedereen te doen is.

(Toch nog een lang verhaal geworden)

 

De voordelen van de Milon Cirkel…..in mijn geval bij My 35:

Laagdrempelig sporten
Kleinschalige studio
Persoonlijke begeleiding
Ontspannen sfeer
Maatwerk
Voor elke (!) leeftijd
Vrije inloop

Voor alle ‘technische’ info verwijs ik je graag naar de website maar voor de leukste en duidelijkste uitleg natuurlijk naar My35. Ze groeien enorm en hebben onlangs weer een studio in Nijmegen geopend (klik hier voor de openingsdeal), op loopafstand van het station en met gratis parkeerplaatsen (logistiek kan dus ook al geen smoes meer zijn ? ).

Oh, míjn resultaat (wat geen garantie biedt voor wie dan ook): in 6 weken tijd verloor ik 9.3 kilo. (Een goed begin van een lange weg toch? ?)

Note: alleen je cirkeltjes doen is dan natuurlijk niet voldoende, je zult ook je eetpatroon tegen het licht moeten houden. Het cliché is gewoon waar…..meer output dan input…zo simpel is het! #oudhollanschewaarheid ?
Ga gewoon eens kijken, ik zeg je graag de volgende keer “I told you so’! Doe ze daarbij ook vooral mijn hartelijke groeten, wie weet scoor je daarmee nog een stoffen tasje voor je sportspullen ?.

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.