mocca coffeecompany

Capi goes Mocca – kerstboom eruit? Kies weer groen!

januari 3, 2020

En dan ineens zijn al die feestdagen ook weer voorbij! De kerstboom moet het pand verlaten en de diehard ‘miechelt’* nog een laatste oliebol weg. Welkom in 2020, ik wens je een gezellig en goed jaar. Leef en heb lief en doe dat vooral bewust! Geen hoogdravende goede voornemens voor mij, wel de intentie om nog meer verbinding te zoeken en te maken. Ik start zelfs blogjaar 2020 met een ‘verbinding’! Ik zag een connectie tussen koffiebonen en plantenpotten en ging letterlijk met een joekel van een Capi Europe pot onder m’n arm op de koffie bij Tom, eigenaar van Mocca Coffeecompany in Venlo. Twee labels die wat mij betreft de toekomst weerspiegelen in hun onderneming. Ik koos een ietwat beroerd moment (Black Friday) maar het lukte! De pot paste nog net naar binnen en na cappuccino liet ik huiswerk achter voor Tom! Zijn visie én antwoorden op mijn vragen lees je hieronder.

Mocca coffeecompany in Venlo

Ik kom er graag, dat lijkt me duidelijk. Niet alleen omdat er een gezellige sfeer hangt en je er naast gewoon even lantefanten ook nog gerust de laatste hand aan wat werk kunt leggen als je dat wilt. De koffie is er goed, de passie van de eigenaar lovenswaardig en zijn visie niet énkel gericht op het verdienen van geld. Over alles bij Mocca Coffeecompany in Venlo is goed nagedacht en er is altijd de drive om het zo lekker, gezellig, sfeervol mogelijk te maken maar…..ook om te blijven investeren in duurzaamheid, verbinding en toekomst. Over al die dingen stelde ik Tom, onvermoeibare eigenaar en barista, een aantal vragen. Normaal gesproken neem je een bloemetje mee als je ergens op de koffie gaat, ik nam namens hen een plantenpot van Capi Europe mee! Natuurlijk in de favoriete kleur van en passend in het plan van Tom.

Lees mee! Capi goes Mocca enne, kerstboom eruit…Capi erin 😉

  • Mocca coffeecompany, waarmee onderscheid je je van andere horecazaken? Ik weet dat je je eigen koffie met zorg hebt uitgekozen en importeert. Waarom is dat voor jou zo belangrijk?

Eerlijk/duurzaam /waardig
Waar de koffie vandaan komt is voor Mocca erg belangrijk. Niet alleen om een perfecte smaak te kunnen creëren maar ook om een waardig en eerlijk product te kunnen presenteren. Mocca distantieert zich van grote merken en ketens die massa produceren tegen lage prijzen. Wij stellen daarom hoge eisen aan hoe de koffieplantages worden verzorgd maar, ook vooral op welke wijze en met welke middelen de koffieboeren werken. Dit kan volgens Mocca alleen volgens eerlijke en duurzame principes. Door middel van het stellen van deze eisen is voor Mocca de koffie pas geslaagd wanneer de juiste prijs is betaald aan de boer en zijn plantages, onze brander trots is op de roast, onze barista kundig de koffie kan serveren zodat de gast van iedere slok kan genieten.

  • Waar komt dat ‘groene’ hart vandaan?

Moeilijk te zeggen. Ik denk dat het een beetje in je moet zitten. Vooral door niet egoïstisch denken en iets neer willen zetten waar je achter kunt staan zijn denk ik te oorzaken hiervan. Het groeit door te doen, omdat je ziet dat het werkt en er meer mensen zijn die dezelfde gedachten hebben. Hierdoor groei je zelf en heeft het een sneeuwbaleffect op de omgeving. Maar er zijn vele manieren van ondernemen. Mocca kiest voor het milieu, anderen voor omzet. Welke manier is juist..?

Ik heb met Mocca de ambitie om de beste te worden in haar soort en wil de mogelijkheid bieden aan iedereen om dit te kunnen ervaren. Mocca staat erop om iedere dag de kennis, kwaliteit en duurzaamheid te verbeteren om de lange en eindeloze weg naar de top te kunnen bereiken. Die top ziet er wederom voor iedereen anders uit, laat het voor ons maar de groene top zijn.

  • Selecteer je ook samenwerkingen/partners aan de hand van hun visie over duurzaamheid?

Uiteraard! Mocca kijkt vooruit en werkt samen met collega’s, leveranciers, ervaringsdeskundigen en haar gasten om aan de top mee te kunnen draaien op een manier die het beste bij ons past. Van lokale ondernemers in groenten en fruit, de bakker of slager tot aan de planten-/interieurleverancier, bedrijfskleding en schoonmaakmiddelen die worden gebruikt, probeert Mocca zoveel mogelijk met de ‘’groene’’ visie te ondernemen.

Vooraf lijkt ‘’groen’’ ondernemen bijna onmogelijk maar gaandeweg merk je dat je steun krijgt en er deuren opgaan door samenwerking. Door open te staan voor vernieuwing en verandering zal Mocca groeien waar nodig om haar doelen te kunnen verwezenlijken, en dat kunnen we niet alleen.

Als je niet kunt delen kun je ook nier vermenigvuldigen is mij ooit een keer verteld. Samen sta je sterk.

Waar heb je je inspiratie voor de inrichting van Mocca vandaan gehaald?

Ik ben best creatief van mezelf en van het één kwam het ander. Brainstormen, lezen, beurzen bezoeken en kletsen met mensen die je idee ondersteunen hielp veel.  Een andere waardevolle eigenschap is ook mijn perfectionisme. Dat ik er soms in door kan slaan zal ik maar even achterwege laten. Door eenmaal een basiskleur en stijl in gedachten te hebben kun je groeien tot het oneindige. Het enige wat je dan nog kan tegenhouden is je portemonnee. Een belangrijke les die ik heb geleerd is dat je soms ook mensen lekker moet laten kletsen als je ideeën voorlegt. Veel mensen zullen niet begrijpen hoe het er in je hoofd aan toe gaat en hoe je het hebt staan. Uiteindelijk weet je zelf uiteraard alles het beste 😉

  • De reden dat ik met een supergave plantenpot van Capi bij je op de koffie kwam is de link die jij met het bedrijf hebt. Beiden een groen hart, strevend naar duurzaamheid, kwaliteit en gezelligheid. Die gezelligheid uit zich bij Capi in de gave collecties die ze hebben. Niet alleen voor buiten maar ook voor binnen komen ze steeds weer met een prachtige aanvulling op hun collecties. Je kocht zelf al vijf plantenpotten van Capi, je hebt ze binnen staan. Ik vertelde je waarom je ze ook heel goed buiten kunt gebruiken, over de oranje binnenkant, het isolerende effect van die laag én over de visie van Capi. Omdat Mocca pas 8 maanden open is ben je nog volop bezig met nieuwe dingen en ontwikkelingen. Hier en daar heb je nog wensen en wil je je blijven ontwikkelen. Capi vindt het te gek dat je hún potten koos voor je ‘company’ en complimenteert je met je enthousiasme en natuurlijk je duurzame onderneming.
  • Die nieuwe pot, wat ga je ermee doen? (Je weet dat je lekker kunt blijven schuiven met die dingen he, ze wegen nauwelijks wat dus sjouwen lijkt me geen probleem 😉)

Op dit moment ben ik erg blij met mijn vijf potten die ik binnen heb staan. Gegarandeerd komt deze nieuwe pot op het terras te staan met lage plantbekleding. Ik zag een mooi voorbeeld op het Instagramaccount van Capi die past bij de uitstraling van Mocca coffeecompany. Oordeel zelf maar, ook wij hebben natuurlijk een Instagramaccount.

Note:
Capi Europe leverde de favoriete pot van Tom, het is de Nature Vase Elegant Deluxe Rib. Dit model is er in diverse kleuren en hieronder zie je dat deze pot ook buiten heel mooi staat!

*miechelen is een dialectwoord en betekent smullen, lekker eten, smikkelen.

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.