Aroma diffuser in huis – is het een hype of toch een aanwinst?

september 26, 2020

Diffusers, je ziet ze de laatste tijd steeds meer (zelfs te koop bij de bouwmarkt zag ik vanmiddag….*zegtniks*….) en heel veel mensen zien er de charme wel van in. Een aroma diffuser in huis, is dat nou enkel en alleen voor de geur? Is het een hype of toch een aanwinst én……waarom goedkoop in dít geval écht duurkoop is en zelfs schadelijk voor je gezondheid! Als je het dan al voor het goede doel wil doen (een uurtje kaarsen branden in net zo schadelijk als het roken van een sigaret) doe het dan meteen goed. Investeer in een goede diffuser die ook nog eens bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit én niet schadelijk is voor je gezondheid.

Etherische oliën diffusen

Water met wat druppels etherische oliën wordt in de vorm van nevel je de ruimte in geblazen. Wat kan er misgaan? Nou, waar zal ik beginnen?

‘Goedkope olie is niet goed, goede olie is niet goedkoop’

Als je voor drie euro ergens etherische olie koopt wéét je eigenlijk wel dat die kwalitatief niet goed kan zijn toch? Gebruik ook liever geen parfumolie om te diffusen, dat is slecht voor gezondheid.

Doordat ‘we’ alle geuren tegenwoordig synthetisch kunnen namaken kunnen de kosten van een ‘olie’ enorm gedrukt worden…..zo lijkt dat voor de leek. Wat je misschien niét weet is dat met het verstuiven die synthetische rommel dus ook in de lucht komt en jij dat inademt. Wil je niet, daar zijn we het snel over eens toch? Als je dan uiteindelijk een 100% pure etherische olie hebt gevonden zónder akelige vulstoffen of synthetische fratsen is het niet verstandig zomaar een willekeurige diffuser te gebruiken. Als je écht een krachtige kwaliteit olie hebt (ik hoop het voor je) dan tasten die een goedkope diffuser aan. Zo erg zelfs dat het kunststof van zo’n goedkoop exemplaar weggevreten wordt door je kwaliteitsoliën en mét de moleculen van je olie ook de ruimte in worden geblazen. Je ademt dus even heel plastisch gezegd kunststof deeltjes in.

Medicinaal kunststof

Zorg er altijd voor dat je diffuser van medicinaal kunststof gemaakt is. Deze variant is duurder dan de gemiddelde diffuser maar het ding verstuift je duurdere oliën beter waardoor deze niet alleen voor een fijne geur in huis zorgen maar ook nog eens wat voor je gezondheid kunnen doen én……..je ademt geen akelige dingen in! De luchtkwaliteit in een gemiddelde woning ís al slechter dan buiten dus daar wil je zelf nog een schepje bovenop doen toch?

Hoe werkt een diffuser van Young Living?

Ik gebruik oliën, elke dag. Voor zowel wellness, gezondheid als huidverzorging. Zo heb ik bijvoorbeeld geen last meer van opvliegers door het dagelijks gebruiken van Clary Sage EO (essentiële olie), smeer ik géén rommel meer op mijn huid omdat ik elk product in mijn huidverzorgingsroutine zelf heb gemaakt én verrijkt met enkele oliën die bij mijn huidtype passen en, poetsen doe ik ook met producten of DIY met daarin essentiële oliën van dit merk. De diffuser gebruik ik elke dag en misschien moet ik even uitleggen waarom ik koos voor een ‘duurdere’ diffuser. Hoe werkt zo’n ding nou?

Voordelen van een aroma diffuser

Door de ultrasone technologie breekt elk mengsel van essentiële oliën en water in miljoenen microdeeltjes, verspreidt ze in de lucht en maakt de bestanddelen vrij die te vinden zijn in, in mijn geval, de essentiële oliën Young Living. Voordeel?

De ultrasone frequentie genereert golven van 1,7 miljoen keer per seconde, waardoor etherische oliemoleculen de lucht in komen om een ontspannende, spa-achtige sfeer te creëren, je te helpen ontspannen, je weerstand te boosten, overprikkeling aan te pakken of je focus te verbeteren (denk aan thuiswerken).

Wat moet je niét doen met etherische oliën?

Verhitten! Althans, de therapeutische werking van de duurdere/zuivere oliën gaat voor een groot deel verloren en dat is dus in mijn ogen pure verspilling. Doe het goed en doe het voor jezelf. Een diffuser in huis helpt je weerstand een handje, zuivert de lucht in huis, gaat de strijd aan met bacteriën en jij geniet op de juiste manier van deze plantsappen.

Tips voor goede etherische oliën

Kies voor kwaliteit. Denk na, als je weet dat er voor een flesje Lemon etherische olie van 15ml zo’n 75 citroenen nodig zijn…..kun je op je vingers natellen dat je daar dus niet maar 7,50 voor neer hoeft te tellen. Ik roep maar even wat. Koudgeperste of uit stoomdestillatie verkregen oliën moet je hebben. Puur natuur. Weet wat je in handen hebt, wat je ermee kunt en wees er dus ook zuinig op. Spring er met verstand mee om. Wil je meer tips over etherische oliën? Volg mijn olieaccount @druppelsgewijs.nl. Ik neem je mee in mijn oliegebruik, hou het nuchter en duidelijk 😉, geef je regelmatig toffe DIY-tips én laat je, als je wil, wat fijne dingen testen!

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Gertrud Prins

  Hi Lynda, ik ben ontzettend getriggerd door deze zin “geen last meer van opvliegers door het dagelijks gebruiken van Clary Sage EO (essentiële olie)” Ook echt totaal geen last meer?? Dat lijkt me ongelofelijk fijn om mee te maken..

  september 28, 2020 at 12:21 pm Reply
  • Lynda

   géén……niks, nada! en je kent me, ik verzin het niet 😉

   september 28, 2020 at 1:50 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.