Wat zeg je dan? Oud&Nieuw

december 29, 2017

Om te zeggen dat heel 2017 stom was gaat te ver. Dat het een bijzonder zwaar jaar was…..da’s een feit maar daar kunnen jullie niks mee ;). Wat zeg je dan? Oud & Nieuw staat voor de deur en in mijn hoofd heb ik alles ‘afgesloten’. Het voelt als vroeger op school na de vakantie, beginnen met een leeg schrift en een nieuwe pen en het voornemen heel erg goed je best te doen en netjes te blijven schrijven ;).

2018

 

Daar gaan we heen. Wat ons te wachten staat weet gelukkig niemand maar ongetwijfeld weer een hoop leuks en onverwachts. Genoeg kansen om er wat moois van te maken en wees gerust, ook genóeg gelegenheden om te mopperen als je daar even behoefte aan hebt.
Vorige week gaf ik nog aan dat ik klaar ben met plannen maken, ik zie wat er komt anticipeer, reageer (of juist niet 😉 ) en leer. Natuurlijk zijn er altijd dingen die je best zou willen doen, die heb ik ook wel soort van genoteerd in mijn hoofd hoor maar concrete afspraken en beloftes zijn daar niet over gemaakt. Het komt goed als het lukt en het is ook prima (beetje jammer wel) als het niet zou mogen lukken. 2017 heeft me door alle tegenslagen veel rust gebracht. Klinkt dat raar?

Wat neem ik mee uit 2017?

Nou, dus de lessen die getrokken zijn uit alle dingen die ’tegen zaten’. Natuurlijk speelt de diagnose ‘darmkanker’ bij mijn man daar de grootste rol in. Cliché maar o zo waar, je prioriteiten worden dan écht wel duidelijk (als ze dat niet al waren) en je leert jezelf heul goed kennen. Handen in de lucht gooien en om je moeder roepen is er niet bij, je hebt een gezin….dat móet door. Bij de pakken neer gaan zitten is ook géén optie, afrekenen met die handel en klaar met die ‘flauwekul’….waren we niet te jong om over dood gaan na te denken?  Natuurlijk kneep ik ‘m wel héél even maar daar laveerde ik handig omheen want…..door door door. Nou moet ik eerlijk bekennen dat het besef nog niet zo gek lang geleden pas goed kwam, hoe goed het voor ons is afgelopen. Genoeg daarover, wat neem ik mee nog meer mee uit 2017? Mijn complete gezin en mijn goede zin en vertrouwen. Meer heb ik niet nodig toch? 😉 Bring it on…2018 juhuuh!

Nieuwjaarswens

Mijn nieuwe jaar begin ik met nieuwe sportschoenen en een nieuw abonnement, het hoe en waarom vertel ik je later…prioriteit is nu het volgende:

Eigenlijk zoals gewoon elke week wel wens ik je vanalles, daar hoeft het geen oud & nieuw voor te zijn. Ik wens je ook niet dat het het mooiste jaar ooit wordt….er komt ook nog een 2019 achteraan….dan ligt de lat wel erg hoog he, da’s lastig te toppen ;). Gezondheid, en liefde, wijsheid, geluk blablabla…..maar ik wens je vooral een jaar vol vertrouwen en een goed gemoed. Wees lief voor jezelf, da’s een heel goed begin……dan komt er vanzelf ruimte voor andere/meer dingen en zie…..365 dagen om daar lekker mee aan de slag te gaan! Of niet, als dat je voorkeur heeft. Geen hoogdravende prestatiedrang aan het begin van het nieuwe jaar maar gewoon een gezellig avond, een warm hart en een open vizier.

X

 

 

het kaartje kun je kopen bij kaartje2go.nl .
#nonspon maar wilde het je niet onthouden. De kalender kreeg ik van @kaatjecom.
De cake bakte ik dan wel weer zelf ;).

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Marjan

  Fijne jaarwisseling Lynda! En alle goeds voor jou en je gezin voor 2018. Dat er maar veel moois op je pad mag komen! ✨

  december 29, 2017 at 5:47 pm Reply
 • Karin Meijer

  Mooi gezegd/geschreven. Ik wens jullie een mooi en liefdevol 2018!

  december 30, 2017 at 8:27 pm Reply
 • It's me

  Lieve Lynda ook voor jullie veel liefde en vooral gezondheid voor 2018…. dat het maar jou jaar mag worden liefs van ons ?❤️

  december 31, 2017 at 1:21 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.