covid mindset

‘Don’t try to calm the storm, calm yourself. The storm will pass’ – Covid mindset?

maart 27, 2020

De tweede week zit er bijna op, of aankomende week echt de laatste week vol restricties zal zijn? Ik denk het niet maar laten we niet te ver vooruit kijken, laten we gewoon dag voor dag nemen zoals deze komt. Da’s best lastig, ik ben de laatste die dat ontkent maar……we leren een les jongens! Één les? ;)….in elk geval onze plek……….

Alsjeblieft, tijd voor jezelf!

Ben jij een van die mensen die nooit tijd voor zichzelf hadden? Die ‘ratracend’ de week doorkwamen en droomden van een uurtje niks en sarcastisch lachten bij het ‘fenomeen’ leven in het nu en het advies vooral ‘mindful’ de dingen te doen? Zit je dan……heul bewust linksom én rechtsom in je kopje te roeren, je handen nog maar eens in te smeren terwijl je denkt aan de kippensoep die je met hárt en ziel hebt staan maken……eet je die tusssen de middag of wacht je tot vanavond? Alsjeblieft, tijd voor jezelf! (Ik spreek even voor de mensen die geen kleine kinderen in huis hebben he, voor hen is het beslist aanpoten maar……ook zij kunnen samen met hun kinderen eens investeren in rust in de spreekwoordelijke tent.)

Leren wij met z’n allen een flinke les. Wij, mensen van deze wereld die altijd dachten dat de hele wereld naar hun hand gezet kon worden. Dat wij dat wel even zouden regelen hier op aard’…kijk ons zitten ;). Niet negerend hoe ernstig de situatie is hoor, begrijp me goed, maar mens….haal adem!

you’re not stuck at home, you’re safe at home…

Meer dan dit hoeft het even niet te zijn. Ik bestelde groenteboxen bij de locale groenteboer, haalde bloemen (toen ik m’n rijbewijs op móest halen) bij de bloemist. Ik kocht een ‘homekit’ bij een van mijn favoriete koffietentjes en haal (te veel) lekkers bij de bakker in het dorp. Klein geluk zeg maar. De wapperende was in de tuin, de recepten die je nu wél kunt uitproberen want…tijd. Wat we eerder al snel afserveerden als saai, gezapig of als nummer 10 op ons prioriteitenlijstje zijn nu lichtpuntjes in onze dagen thuis. Dikke vette les én zoooooo cliché……zit het ‘m dan écht in de kleine dingen? Wij kunnen dit! Les geleerd, ego hersteld 😉 let’s do this! Geniet van de creativiteit die je ineens voelt opborrelen, voel de veerkracht die je ineens ervaart en leef! Dát ben je aan jezelf verplicht…..en aan ons allemaal #justsaying.

Wat denk jij? Hoe lukt het met jouw ‘Covid mindset’ ?

#stayhome én #staysane 😉 en denk eraan:

One word can change your attitude and one cough can change your life!
Geniet van je weekend zonder verplichte afspraken en FOMO!

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.