Jouw privacy – hierbij verklaar ik…

Het kán je niet ontgaan zijn, er is een nieuwe wet van kracht. In het kort (yes please) komt het erop neer dat het niet de bedoeling is dat ik met jullie gegevens aan de haal ga. Dat ik geen slaatje ga slaan uit jullie persoonsgegevens en ook niet zomaar die gegevens deel met wie dan ook.

Geloof me, al wat ik deel hier op mijn blog is voor eenieder. Ik deel de dingen van een ander alleen als ik daar toestemming voor heb. Enzoverder enzovoort natuurlijk, je kent me inmiddels toch wel een beetje? 😉 Voor wie me nog niet zo goed kent, hieronder het officiele gedeelte. Ik verklaar met mijn hand op mijn hart:

Privacyverklaring blog: Een klein stukje van mij
Per 1 mei 2018 is het verplicht om als blogger een privacyverklaring op je blog te plaatsen om zo te voldoen aan de Europese Privacywet. De blog Een klein stukje van mij heeft als doel om de persoonsgegevens van lezers te respecteren. In onderstaande verklaring laat ik weten op welke wijze de blog Een klein stukje van mij dit doet. 

 

Contactgegevens Een klein stukje van mij
Wil je in contact komen met mij? Dat kan middels mail via lyndahovens@home.nl of door een reactie achter te laten op een artikel op www.eenkleinstukjevanmij.nl

 

Verwerking persoonsgegevens
De blog Een klein stukje van mij ontvangt persoonsgegevens van lezers middels:
Google Analytics
Met het statistiekprogramma Google Analytics kan ik onder andere bekijken hoeveel lezers mijn site bezoeken, waar ze vandaan komen en welke artikelen ze lezen. Deze informatie gebruik ik om het bezoek- en klikgedrag op Een klein stukje van mij in kaart te brengen. Met deze informatie kan ik mijn website verder optimaliseren. Ik zie hierbij geen persoonsgegevens. Google Analytics verkrijgt de informatie middels jouw IP-adres. De dienst heeft van mij geen toestemming gekregen om jouw gegevens te delen met derden.

Meer informatie over Google Analytics kun je hier vinden.

Reacties achterlaten onder een artikel
Onder artikelen op www.eenkleinstukjevanmij.nl  bestaat de mogelijkheid een reactie te plaatsen. Bij het achterlaten van een reactie wordt jouw IP-adres zichtbaar voor mij. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je naam, website en emailadres te tonen bij het reageren.  Deze informatie wordt beschikbaar voor alle lezers van het artikel en blijft online staan. Bij het reageren op een artikel heeft iedere lezer echter ook de mogelijkheid om anoniem een reactie te plaatsen. In dat geval worden er geen persoonlijke gegevens zichtbaar voor andere lezers.

Opslag persoonsgegevens
Bezoekers onder 16 jaar
www.eenkleinstukjevanmij.nl  heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij zij daarvoor toestemming hebben van hun ouders of voogd. Het is voor mij echter niet mogelijk te controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Als je denkt dat er zonder toestemming toch persoonlijke gegevens zijn verzameld van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met mij op via lyndahovens@home.nl , dan kan ik de informatie verwijderen.
Bewaartermijn
www.eenkleinstukjevanmij.nl bewaart uw persoonlijke gegevens niet. Reacties onder artikelen blijven voor de duur van de plaatsing van het artikel online staan.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Als je www.eenkleinstukjevanmij.nl  bezoekt, geef je daarmee toestemming jouw gegevens te verwerken. Je hebt echter het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Een klein stukje van mij.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of overdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar lyndahovens@home.nl

Cookies
Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van de computer wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan weer naar deze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Google Analytics
Een klein stukje van mij plaatst cookies van Google. Dit doe ik om te kunnen bekijken hoe bezoekers de website gebruiken. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Om je privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en heb ik “gegevens delen” uitgeschakeld. Ook heb ik het IP-adres geanonimiseerd in de Google Analytics code. Google is een Amerikaans bedrijf en slaat de door haar verzamelde informatie op in Amerikaanse servers.
Social media knoppen
Op www.eenkleinstukjevanmij.nl  staan social media buttons. Door deze buttons kan je artikelen delen op een social media platform.  De meeste social media kanalen werken met cookies. Ik heb geen invloed op hoe zij de cookies plaatsen. Lees de privacy verklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.
Cookies uitschakelen en verwijderen
Je kunt cookies uitschakelen en verwijderen via je browserinstellingen. In de help-functie van je browser kun je vinden hoe je dit moet doen.

 

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de privacywet? Op de website Autoriteitpersoonsgegevens kun je hier meer informatie over verkrijgen.

Deze privacy verklaring is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld. Mocht je toch nog aanleiding zien voor een aanvulling, dan zie ik deze graag tegemoet op lyndahovens@home.nl .

 

Note: lieve allemaal, om heel eerlijk te zijn heb ik werkelijk waar géén idee wat ik anders met jullie gegevens zou moeten doen anders dan alleen bekijken hoe vaak een post gelezen is. C’est tout! Niet meer, niet minder. Ik ben een creatieveling, geen marketingstrateeg ;). Wees niet bang, what happens here, stays here ;).

X

 

 

 

 

 

met dank aan www.simpelrijkleven.nl/

 

Print Friendly, PDF & Email
mei 25, 2018
Share: