Ik zoek inspiratie voor raambekleding voor 2018

december 4, 2017

Ik ben onze smalle houten jaloezieën nog niet moe maar ze worden zo smoezelig. Als ik dan nieuwe (bredere) houten blinds koop wil ik ook meteen nieuwe gordijnen. Geen gordijnen die helemaal dicht kunnen overigens, daarvoor heb ik dan de blinds. Maar wát dan wel? Ik zoek inspiratie voor raamkleding voor 2018.

Dit jaar lag onze focus ergens anders. De impact die het heeft als er iets aan de gezondheid mankeert is enorm, dat galmt nog wel een hele tijd na. Voor 2018 ligt de focus op ons huis, onze woonomgeving in totaal eigenlijk wel. Om de zoveel tijd komt die ene vraag toch weer bovendrijven….gaan we verhuizen of blijven we hier nog een tijdje? Wat is wijsheid en wat willen we dan? Vooralsnog blijven we, de meiden wonen nog thuis en waarom dat allemaal overhoopgooien (school-huisverkeer) als het eigenlijk nog wel prima is zo?

 

Gordijnen zijn voor mij onmisbaar….maar welke?

Ik hou erg van luchtige, wapperende gordijnen. Ze mogen ook best ‘te lang’ zijn. Ik wil ze alleen niet voor het gehele raam, ook niet in de slaapkamer. Aan de zijkanten vind ik ze prima en leuk maar ik moet wel naar buiten kunnen blijven kijken, ik hou er van een vrij uitzicht zeg maar. In de slaapkamer hebben we geen verduistering nodig, er zitten rolluiken aan de buitenkant van het raam. Dus de raambekleding is puur voor het uiterlijk, voor de sfeer en de aankleding. Gordijnen zijn voor mij onmisbaar, ik kan alleen zó twijfelen over het soort? Welke gordijnen passen bij ons? Niet zozeer alleen qua looks maar ook qua situatie/huisdieren. Aangezien er twee katten rondlopen en er telkens achterlangs moeten om op de vensterbank te komen (is niet zo, kan ook anders maar vertel dat die beesten maar eens…) zitten de onderkanten van mijn gordijnen al snel vol met kattenhaar. Dure gordijnen die alleen naar de stomerij kunnen vallen dus af. Gordijnen die ik wel kan wassen maar vervolgens gestreken moeten worden…….uhm….liever niet? ?

Wensen genoeg, een paar eisen ook maar daarmee is ook meteen de uitdaging geboren, het vinden van dé gordijnen.

Raambekleding voor buiten

De eerste verdieping heeft dus rolluiken, de benedenverdieping niet. Wil ik ook niet want ik vind het er zó ongezellig uitzien. Ik ben meer dan tevreden met houten blinds. Al moet ik zeggen dat ik in de zomer weleens wens dat we toch ook iets van raambekleding aan de buitenkant hadden. Ons woonkamerraam ligt op het zuiden en is groot. Daar komt veel warmte en licht door dus. In de meeste ideale (droom)situatie zou ik daar markiezen willen. Van die gezellige ietwat ronde zonneschermen …..die bij ons niet kunnen. Nou, ze kunnen in principe wel, het past boven ons raam en zou de buitenkant van ons huis ook enorm upgraden zeg maar…..maar we hebben buren. Leuke mensen hoor, maar hun voordeur grenst bijna direct aan ons woonkamerraam! Wie dat verzonnen heeft……

Dat betekent dus dat geen enkel uitstekend scherm tot de mogelijkheden behoort, hun gasten (en zijzelf) zouden elke keer hun hoofd stoten aan ons scherm. Wil je niet, goede buren moet je zuinig op zijn. Dus ook híer de uitdaging om iets leuks te vinden. Ik hoop dat 2018 klaar is voor al onze plannen ?

Hebben jullie tips voor me? Heb jij katten? En zo ja, welke gordijnen heb jij dan?

X

*Ik zoek ondertussen online nog verder naar mogelijkheden, o.a. op de website hierboven genoemd. Op verzoek deel ik ze ook met jullie!

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Antina

  Ppfff keuze stress noemen ze dit toch? Of eigenlijk nog de fase voor de keuze… Ik zou dolgraag stoere linnen gordijnen van bijvoorbeeld By Molle willen. Lekker lang, horen te kreuken en wassen kan vast want dekbedovertrekken van zelfde materiaal. Dus dát zou ik jou misschien aanraden.
  Én vind van die soort plissé “luxaflex/rolgordijnen” ook mooi. De meest dunne variant die wel licht door laat én die je ook zo halverwege het raam kunt dichtdoen. Hang je lui op de bank, dan bovenste deel lekker open en onderin lekker dicht. En last van zon? Dan of bovenin of halverwege dicht en zie je toch stukje tuin. En katten zijn niet zo groot dus die gluren erg dan lekker onderdoor.
  Wij hebben een glazen pui (kamerbreed en plafondhoog in 5 delen verdeeld). Omdat we op een paar millimeter na gelukkig onze gordijnrails nog konden gebruiken, heb ik nog 1 gordijn hangen en hebben we aan de buitenkant stoere “lamellen” van styleshutters. Kost een paar centen maar zijn we nog elke dag meer dan blij mee. Zijn soort van breden luxaflex aan de buitenkant en wij hebben drie delen dus je kunt verschuiven. Komt ook omdat onze pui naar binnen draait bij open gaan.. maar inspiratie op doen kan zeker. Veel mogelijkheden!
  Succes, kus Antina

  december 4, 2017 at 7:52 pm Reply
  • Lynda

   Da’s waar, die kun je ook gewoon wassen….ze zijn wel erg mooi he! Dankjewel voor het meedenken.
   ?

   december 5, 2017 at 7:46 pm Reply
 • Marja

  Als zonwering hebben wij aluminium luxaflex aan de buitenzijde. Het is niet goedkoop maar wel zeer effectief.

  december 4, 2017 at 9:52 pm Reply
  • Lynda

   Oh ja, dat heb ik ook eens ergens gezien. Da’s wel erg mooi.
   Dank voor je tip!
   Groet
   Lynda

   december 4, 2017 at 11:23 pm Reply
 • Elly

  Wij zijn superblij met onze “schuifdeur” shutters van Jasno.
  Duur maar sfeervol en praktisch, zijn zo schoon.
  Ook wij hebben ze bij ramen en deuren op het zuiden.
  Heerlijk dat je je niet helemaal hoeft op te sluiten bij zonnig weer.
  We love them ?.

  december 6, 2017 at 4:13 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.