Op en neer, elke dag door vier – DIY, we gaan de trap verven!

oktober 24, 2017

Vier personen, twee katten….dat vraagt wat van een trap. We hebben er twee, trappen, en de vaste trap naar de zolder verfde ik jaren geleden in een opwelling al eens wit. Gewoon, met lak, hoogglans lak en verder niks. Dat er slijtplekken te zien zijn stoort me absoluut niet. Voor de trap van de begane grond naar de eerste verdieping ga ik het wel anders aanpakken. We gaan het tapijt eraf halen (wish is luck) en ook deze trap verven! (manlief weet het nog niet maar geloof me, we gaan het doen! ? )

Vloerbedekking op de trap

We hebben allemaal zoiets in huis waarvan we na een hele tijd denken ‘what was I thinking?’. Bij ons is dat bijvoorbeeld de vloerbedekking op de trap. Natuurlijk, het dempt het geluid als je naar boven loopt en het is lekker warm en zacht aan je voeten maar er zitten voor mij nu meer nadelen aan dan voordelen. Het stofzuigen is een hele klus en het trekt enorm veel stof! Eigenlijk net zoveel stof als een gladde trap maar dat veeg je gemakkelijker gewoon even weg. Aangezien de meiden de ‘storm-de-trap-af-en-stamp-‘m-weer-op’ leeftijd voorbij zijn vind ik dat we de klus wel kunnen gaan aanpakken. Tapijt van de trap, trap schuren, trap verven…klaar! Manlief twijfelt nog i.v.m. het geluid…..maar dat praat ik ‘m nog wel uit zijn hoofd ?.

Trap in de hal

We hebben de trap in de hal, hij is echt ingesloten tussen de muur met de buren en de muur van de woonkamer. Daardoor is de opgang heel donker. Door de trap in een lichte (wit?) kleur te verven zal het daar ook meteen een stuk lichter worden, zeker als we meteen de onderkant van de trap naar zolder meepakken en ook wit/licht maken. Het wordt denk ik wel een uitdaging met de katten om geen pootpatroon te krijgen maar ook daar is beslist een oplossing voor. Ik ben er in elk geval al uit dat het moet gebeuren, dat ik het niet meer met gewone lak ga doen maar met vloerlak en dat ik voor de zekerheid de trap ook nog zal behandelen met een trappenlak antislip.

Heb ik alle voordelen op rij en alle risico’s getackeld? M.a.w. is mijn pleidooi voor een geverfde trap klaar om afgestoken te worden? ?

X

 

note: al deze wijsheden kwamen natuurlijk niet ‘over night’, ook dit is weer teamwork tussen Flexa en ondergetekende.

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.