nieuw matras kopen

Wat koop je het liefste nieuw als je een studentkamer in gaat richten?

december 6, 2020

Eigenlijk is het gewoon al járen hun slaapkamer maar dit jaar werd het meer en meer hun studentenkamer, ik repte er hier al eens over. Nou zijn hun kamers helemaal niet groot en werkten ze de afgelopen jaren zo voor en na het ene na het andere meubelstuk de kamer uit. Helaas, want nu is alles weer heel erg nodig! Altijd maar je huiswerk maken zittende op je bed hééft zo z’n nadelen. Er is veel inspiratie te vinden als je zoekt naar slimme ruimte indelingen etc. en bij de kringloopwinkel kun je vaak prima leuke spullen op de kop tikken. Maar, wat koop je het liefste nieuw als je een studentenkamer in gaat richten?

Belangrijkste dingen in een studentenkamer?

Nah ja, nou ligt dat voor een heel groot gedeelte natuurlijk aan de persoon ‘student’ zeg maar. Én aan wie de rekening gaat betalen 😉. Mijn studiebollen wonen nog steeds thuis. Alles wat ze nodig hebben schuiven ze onder ‘eerste levensbehoeften’ en dus is het steeds een post op míjn uitgavenlijstje. Shoppen in eigen huis is altijd een optie en zo zag ik dat mijn bruine glazen vaas ook bij een van de dames leuk staat…..
Sfeer is voor mijn studenten een van de belangrijkste dingen in een studentenkamer blijkbaar want de rest is allemaal multifunctioneel. Een bureaustoel doet prima dienst als kledingrek/wasmand en stapels gestreken was leg je gewoon onder je (toch aanwezige) kledingrek. Je nieuwe bureau graaf je met één ferme veeg uit en boeken (al zijn dat er ‘tegenwoordig’ helemaal niet meer zo gek veel) passen príma onder je bed….of in een tas…..en steeds een andere tas…..(zie je de rij tassen staan?).

Nieuw matras online kopen

Het oude matras waarop jaren huiswerk gemaakt werd is veranderd in een kuil. Omdraaien heeft geen enkele zin meer, de rek is eruit (want, vaste plek is fijn en handig enzo). Nou moet ík persoonlijk niet denken aan een gebruikt matras van een ander in mijn bed dus dát is wat mij betreft het advies voor elke student. Koop een nieuw matras! (Of klaag over rugpijn tegen je ouders en gebruik zeker ook het excuus dat die rug nog járen mee moet……) En of je matras 90 bij 200 gaat zijn of 140 of zelfs groter bij 200, da’s niet spannend! Nou ja, tenzij je je huidige bed blijft gebruiken dan moet het liefst wel gewoon passen.

Proefliggen op je matras

Natuurlijk snappen wij ouders dat er nauwelijks tijd is om te gaan shoppen. Al helemaal niet als het om zoiets als een nieuw matras gaat. 😉

Gelukkig kun je zelfs matrassen online kopen. Alles over de te kiezen materialen wordt helemaal uitgelegd door de diverse aanbieders. Groot geluk voor student én betalende ouder is dat er ook bij de meeste aanbieders een ‘niet goed geld terug’ periode gehanteerd wordt. Proefliggen op je matras, beste student, we hear you! Alles voor een succesvolle voortgang van je opleiding en aan óns zal het niet liggen! 😊 Alleen één ding, die berg kleding met poten…..da’s je bureaustoel! #justsaying

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.