maatwerk gordijnen

Waarom je gordijnen lekker op maat moet laten maken? Deze DIY ga ik nóóit meer doen!

november 3, 2020

Ik geef toe, de verleiding is soms groot maar ik hoef maar terug te denken aan ons vorige huis (raampartij van 13m) en ik ben meteen genezen. Ik waag me nóóit meer aan een groot project als het zelf maken van gordijnen! Laat me je een hoop gemopper besparen maar wát een klus was dat! Overgordijnen…..ook dat nog. Loeizwaar natuurlijk…. Nee, ik pas en ik vertel je waarom jíj ook liever gordijnen op maat moet laten maken als je je huis wil verfraaien.

De mooiste raambekleding láát je maken…

Note:  dat is míjn ervaring. Meestal spoor ik je aan om dingen ook eens zelf te gaan doen maar deze…..dus niet 😊.


Ruim 13 meter stof van bijna 3 meter hoog was écht geen lolletje aan m’n eetkamertafel. Nou ben ik geen geschoold naaister maar kan best uit de voeten met een naaimachine maar gordijnen is écht next level……als je ze mooi op maat wil in elk geval. Dus, gordijnen op maat laten maken wint wat mij betreft. Waarom ? Ik som het even voor je op!

Je interieur wordt écht mooier met maatwerk gordijnen

Raamdecoratie, zo wordt het ook wel genoemd, raambekleding is een verzamelnaam voor de diverse soorten. Ik beperk me even tot op maat gemaakte gordijnen dit keer. Je maakt je interieur er echt mooier mee want:

 • Op maat gemaakte gordijnen passen altijd pérfect! (mits je natuurlijk de juiste maten hebt doorgegeven. Twijfel je aan jezelf dan laat je dat door de vakman doen.) Je wil geen grote plant persé links voor je gordijnen hoeven zetten omdat de zoom daar een cm korter is dan elder…..
 • Als je kiest voor gordijnen die royaal op de grond liggen (dus soort van te lang zeg maar) dan kan dat prachtig staan. Kán! Als je zelf dat resultaat wil bereiken en je kiest voor bijvoorbeeld de verkeerde gordijnstoffen dan kunnen je gordijnen veel te zwaar worden. Niemand wil een loskomend gordijn…….en zeker niet de eventuele gevolgen.
 • Niemand wil te korte gordijnen! Dat ‘net niet’ resultaat gaat je al snel enorm storen en dat is zó zonde. Het zou een verfraaiing van de ruimte moeten zijn, geen bron van irritatie.
 • De diverse soorten plooien zijn er met een reden. Althans, ze hebben allemaal een andere look. De ene plooi vraagt ook om meer stof dan de andere, het is echt cm en soms zelfs mm werk.
 • Je kijkt tegen perfect strakke naden, de afwerking is foutloos én rafelloos…..
 • De ruimte tussen de plooien en je plafond is perfect en overal gelijk.
 • Als je al een mooi raam hebt en je wil daar een eyecatcher van maken…….wil je gewoon zeker zijn dat alles wat je toevoegt het ook mooier maakt.

Ik kan nog even doorgaan maar luister voor één keer naar mij.

Als je ook maar enige twijfel hebt, of zelfs in een overmoedige bui denkt ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan’………denk aan mij en thank me later! (een foto zou tof zijn 😉 )

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Angel

  Homeowners very often do not pay much attention to curtains. Custom curtains are still rarer. Curtains made to order with proper sizes can transform a room.

  november 5, 2020 at 5:20 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.