Tuinplannen 2017

maart 13, 2017

Tuinplannen! Zo gaat dat, de zon schijnt twee keer en meteen moet alles anders in de tuin! Nieuwe plannen voor de tuin die het liefst meteen uitgevoerd moeten worden. We willen immers geen zonnestraal missen…..voor nu..

Tuininspiratie

Als het kwik straks weer boven de 25 graden komt zoek ik de schaduw op. Stijgt het kwik richting, of boven de 30 graden zit ik daar stil…heel stil. Ik stop met genieten bij 25 graden zeg maar, daarna zorg ik dat ik koel blijf en in standje ‘kalm’  de dag door kan komen. Ik ben een winterliefhebber, weet je nog? 🙂
Schaduwplekken, die moeten er dus komen in onze tuin. We hebben een grote dakplataan die voor de nodige schaduw zorgt maar daar kan ik geen tuinstel onder kwijt. We hebben een afdak aan het huis en daar kunnen we wél een tuinstel onder kwijt maar daar wil ik niet de hele tijd zitten #lastigetante.
Er kan best nog een schaduwplek bij. Groot genoeg voor een gezellig zitje en liefst verplaatsbaar……je weet…..het tuinplan kan elk jaar zomaar wijzigen. Ik kan bést nog wel wat tuininspiratie gebruiken merk ik :).

Hoe creëer je een schaduwplek?

Ik heb me gewaagd aan een zonnedoek maar man….wat een gehannes is dat! Touw te kort of, wel lang genoeg maar, arm te kort om doek hoog genoeg vast te binden. Gevolg….met je hoofd tussen je schouders onder dat doek zitten zuchten want onder zo’n laaghangend doek is het nog steeds te warm. Net als een laag plafond, dat voelt enigszins benauwend. Gedoe dus, en ik wil géén gedoe…ik wil kunnen zitten in de schaduw zonder eerst in de felle zon kunst- en vliegwerk uit te moeten halen om vervolgens ‘zwotend’ naar binnen te verkassen omdat de lol eraf is. #lastigetanteikzeihetje Maar hoe creëer je een schaduwplek zonder gedoe?
In onze tuin, model pijpenla, kun je niet zo gek veel leuke dingen doen.

zonwering zonwering zonwering3

Muurpaviljoen

Allemaal dingen die leuk zijn, al is de laatste optie natuurlijk ook weer gedoemd te mislukken in onze tuin. Er is gewoon niks om die dingen aan vast te maken. De eerste twee opties brengen met wel op een idee. Ik moet op zoek naar iets dat ik tegen de muur kan bevestigen/zetten. Ik zoek daarmee dus een soort halve partytent zeg maar. Een modelletje ‘afdak’ dat ik tegen een muur in onze tuin kan zetten. Deze voorbeelden zijn niet flexibel…..het muurpaviljoen dat ik vond wél! Alleen de naam ‘muurpaviljoen’ geeft al zo veel meer cachet aan onze tuin 😉 .

karwei partytent

Partytent

Zo’n partytent of overkapping met doek…hoog genoeg om luchtig onder te zitten, breed genoeg voor meerdere mensen, ruimtebesparend omdat hij tegen een muur kan en véél handiger dan mijn zonnedoek. (voor onze tuin bedoel ik dan, ze zijn leuk, maar niet in onze tuin). Ik zie het voor me! Een stoere bank of mooie rotan stoelen eronder, wuivend siergras en een tuintapijt op de grond. Maar first things first, éérst is het de jaarlijkse strijd met de groene aanslag voordat het inrichten van de tuin weer kan beginnen.Voor degene die ook zo’n tuin hebben als ik of wél een royale tuin hebben, en net als ik meer schaduw blieven, heb ik de tip om eens tussen de mooie partytenten van Karwei te kijken. Nog een tip….ze hebben daar ook héle toffe rotan fauteuils! #justsaying. 🙂

Zoek je nog meer tuininspiratie dan moet je eens op mijn pinboard ‘Outdoor spaces‘ kijken. Daar heb ik iets meer dan 1100 inspirerende foto’s verzameld.

tuininspiratie

Geniet van de eerste zonnestralen in je tuin…..en het plannen maken.

X

 

 

 

bronnen: Grafitgra, Nordic Day, Maisonapart.com, Karwei, Houseofbliss

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.