Trendkleuren – hoe ver kijk jij vooruit?

september 5, 2017

Kijk je vooruit als je van plan bent de kleuren in je huis te veranderen? Hecht je veel waarde aan de trendvoorspellingen door de kenners? Hoe gaan onze interieurs er in 2018/2019 uitzien? Ga je met beleid aan de slag of kies je wat je nú leuk vindt en zie je later wel weer verder?

September, we maken ons langzaamaan op voor de ‘binnenzit-maanden’. Onze interieurs krijgen weer dat ‘laagje’ knusheid/gezelligheid en we krijgen weer de kriebels om binnen e.e.a. te veranderen. Vrolijke kleuren in onze huizen maken veelal plaats voor warme najaarskleuren of koele maar vergrijsde (ijs)kleuren. (ijs als in ijs van vorst, je weet wel…kou…winter….vorst…ijs…sneeuw! 😀 )

Trendkleuren voor het interieur in 2018/2019

Je fronst? Ik loop heel hard van stapel? Nah, niet echt toch? Over pak ‘m beet 4 maanden is 2017 voorbij. Als je dan tóch gaat schilderen in huis, kleuren gaat wijzigen dan kun je dat misschien maar beter met beleid en een vooruitziende blik doen? Of je moet liefhebber zijn van de kwast en de roller en het niet erg vinden om elk half jaar alles te veranderen? Hier gaat ‘m dát in elk geval niet worden. Kleuren zitten hier minimaal een jaar op de muur…….manlief opteert altijd voor minstens 5 maar hey….de mallerd ;). Laat me je vertellen wat een van de kleurentrends voor het interieur wordt in 2018/2019. Als je dan nu gaat schilderen en meteen een goede basis kiest dan kún je er ook weer een tijdje tegen. Een muurtje aanpassen kan natuurlijk altijd tussendoor maar dan hoef je niet meteen het hele huis rond. Niet bewerende dat je altijd maar de trend moet volgen natuurlijk, maar gewoon…ter inspiratie en informatie .

Indigo in huis

De leek zal zeggen dat er niks nieuws onder de zon is met de kleur indigo in huis. Op zich ook wel waar, maar de combinaties worden wat gedurfder. Bijvoorbeeld: indigo met zachtroze en gouden accenten. Of natuurtinten maar daar een warmere/hardere kleur bij. Curry, wijnrood, donkergroen……maar ook nog steeds pasteltinten zullen in gewaagde combinaties gebruikt gaan worden. Durf jij dat? Je kunt natuurlijk ook natuurtinten met indigo combineren en er zo je eigen draai aan geven. Dat is het mooie van al die trendforecasts, ze worden zó ruim opgezet dat er altijd wel een manier is om eruit te halen wat bij je past. Eigenlijk is dat ook gewoon de bedoeling he, don’t copy….create!

#justsaying

X

PS: nog één ding…bruin wordt het nieuwe zwart!

bronnen: dagny farge studio, apartmenttherapy, onbekend

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Jeanette Renting

  Kleuren, ik laat me daarbij nergens door leiden, alleen mijn eigen gevoel telt.

  september 5, 2017 at 8:41 pm Reply
  • Lynda

   ik ook! ben er inmiddels achter dat ik sommige kleuren wel mooi kan vinden maar er écht niet mee/in kan wonen! 🙂

   september 6, 2017 at 7:56 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.