nieuwe bank kiezen

Stoere, echt leren hoekbank? – de voordelen op een rijtje!

augustus 22, 2020

Spoileralert!

Voor je het weet zitten we weer binnen op de bank en dragen we weer sokken. Je kunt je er maar beter weer op voorbereiden toch? Maar, is je interieur er klaar voor? Ben je stiekem al bezig met veranderplannen voor binnenshuis? Wil je nog wat muurtjes verven, wat meubels verschuiven of zelfs een nieuwe bank kopen? Voordat je dat laatste doet, ik geef je wat voordelen van een stoere leren bank. Stof versus leer zeg maar, dat je ook de juiste keuze maakt voor jouw huishouden.

Leer versus stof, hoe kies je de juiste bank?

Nieuwe bank kiezen…leer versus stof

Wij ….pardon…ík…ben snel geneigd de meubels op het oog te kopen. Niet altijd slim, dat is inmiddels gebleken maar het fenomeen ‘form follows function’ gaat bij mij niet altijd op. Ik hou van stoffen banken maar wát een werk is dát zeg! Niet alleen veel werk als je kleine kinderen hebt, ook met volwassen kinderen in huis gebeuren er ongelukjes op de bank. Onze stoffen bank is werkelijk tot op de draad versleten, heeft de puberteit van de dames doorstaan (ooit gezien hoe pubers gaan ‘zitten’ op een bank?….dus dat…) en is compleet verschoten van kleur. Hij was ooit donkergrijs, nu liggen er witte plaids overheen die ik kan wassen. Een nieuwe bank is geen overbodige luxe maar what to do? Stof of leer, leer of stof, charmant of stoer, robuust of niet? Leer versus stof, wat zijn de verschillen, de voordelen van een leren bank? Waar zou jij voor kiezen? Er moet immers gewoon geleefd kunnen worden maar het oog….dat vermaledijde oog….dat wil óók wat! Nou heeft leer het enorme voordeel dat een echt leren hoekbank bijvoorbeeld met de jaren alleen maar mooier wordt! Als ik naar mijn leren tassen kijk, die krijgen meer karakter door het gebruik. Karakter in je interieur, dat klinkt niet slecht toch? Dat klinkt als fijne meubels die een verhaal vertellen, waarop herinneringen gemaakt kunnen worden en die best tegen een stootje van het dagelijkse leven kunnen.

Leer versus stof, voor de twijfelaars (zoals ik…). Hoe kies je de juiste bank?

nieuwe bank kiezen

Voordelen en nadelen van een leren (hoek)bank

Stof of leer, voor beide varianten zijn flinke voor- en nadelen te noemen. Dit is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur, gezinssamenstelling en budget. Bedenk je vooraf wat je allemaal van een nieuwe bank verwacht, hoe hoog, hoe comfortabel, hoe duurzaam, hoe onderhoudsvriendelijk etc.
Als je een stoffen bank zoekt dan zul je al snel merken dat daar net wat meer keuze in is dan wanneer je een leren bank zoekt. Niet zo gek als je je bedenkt dat er ontzettend veel meer stofsoorten zijn dan leersoorten. Als je voor een leren bank kiest dan val je vaak voor de uitstraling, de looks, de stijl, de duurzaamheid en misschien ook wel juist het feit dat hij ook sleets nog heel mooi kan zijn. Ken je klassiekers, neem een oude leren Chesterfield bank. Dat zijn banken die nog steeds heel populair zijn en ook tweedehands nog steeds erg in trek……of misschien wel júist in trek.

Duurzame bank

Qua comfort doen de varianten niet voor elkaar onder. Het verschil is dat een echte leren bank wel tegen een stootje kan en een stoffen bank wat sneller een haal of lus oploopt. Op het gebied van onderhoud is een leren bank natuurlijk gemakkelijker. Een stoffen bank is gevoeliger voor vlekken en stof. Huisstofmijt nestelt zich er makkelijker én graag in dus regelmatig stofzuigen en uitkloppen is een must! Een leren hoekbank waar Jan en Alleman op neerploft is voor huisstofmijt niet zo aantrekkelijk. Het wordt er niet net zo lekker warm in de naden als bij een stoffen bank. Een stoffen bank heeft vaker losse kussens en daar onder verzamelt zich van alles. Een leren bank heeft meestal vaste kussens dus daar hoef je dan niet op te letten. Je haalt een vochtig lapje over je bank en je bent klaar. Eens in de zoveel tijd verzorgen met een leerverzorgingsproduct en je bank kan er weer even tegen.

Een leren bank is over het algemeen iets duurder dan een stoffen bank maar, daarmee ook wel een meer duurzame bank. Een kwestie van kiezen dus. In dit geval is er geen sprake van goed of fout maar van kiezen wat bij je past……én er een beetje knap uitziet.

Ben jij er al uit? Wordt het een hip stoffen bankje of een stoere leren hoekbank?

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.