Ik sta erop…en kijk ernaar…de houten vloer

juni 28, 2017

Ooit hadden we een houten vloer, een goedkope vurenhouten vloer die met het wisselen van de seizoenen enorm werkte. Zo hadden we enorme kieren om weken later de hobbels en bobbels te zien ontstaan. Schuren deden we zelf, wat een klus was dat! Zo’n schuurmachine is echt een ‘beest’ en als je dat niet gewend bent is dat …even een dingetje zeg maar. Toch vond ik de sfeer wel altijd fijn. Nu, in ons huidige huis hebben we een tegelvloer maar ik sta erop…en kijk ernaar …..en denk…neh..ik ben jou moe!

Zelf een vloer leggen

De tegels lagen er al toen wij kwamen, zo’n 16 jaar geleden inmiddels. Je snapt dat ze enorm achterhaald zijn en niet meer passen mijn smaak van nu. Éigenlijk wil ik best een nieuwe vloer. Da’s natuurlijk best een investering en een beslissing waar je toch weer een flink aantal jaren tegenaan moet kijken. Met alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn wordt het er niet gemakkelijker op, er is zo veel moois. Een vloer van beton ciré, zou dat wat voor ons zijn? Kiezen we opnieuw voor tegels? Misschien wel tegels met een houtlook? Gaan we toch weer voor een houten vloer? Bijvoorbeeld een houten vloer van Karwei? Ik ben enorm gecharmeerd van een parketvloer, liefst visgraat. Past dat bij ons rijtjeshuis? Blijven we hier in de (verre) toekomst wonen? Investeren we meteen flink in iets dat we het aller- allermooiste vinden of kiezen we een middenweg omdat we toch van plan zijn binnen afzienbare tijd te gaan verhuizen? Gaan we zelf een vloer leggen of laten we het dan doen?
Zomaar even wat hersenspinsels die ons dan bezighouden.

Vloerinspiratie

 

Natuurlijk zijn we hier en daar wel al eens naar vloerinspiratie op zoek gegaan. Ik sta er dan op en kijk ernaar….zou ik dat leuk vinden in ons huis? Kunnen we dat zelf leggen? Een onhandig en bewerkelijk detail is namelijk dat de vorige bewoners blijkbaar van gemakkelijk en snel hielden. Onder deze tegelvloer ligt namelijk nóg een tegelvloer! Twee vloeren eruit bikken, wij juichen niet maar het zal naar alle waarschijnlijkheid toch moeten gebeuren. Anyway, omdat we niet van plan zijn hier voorgoed te blijven wonen willen we er geen bak geld aan uitgeven. Nadat we op de bovenverdieping al eerder zelf een nieuwe laminaatvloer hebben gelegd zouden we het best aandurven om het weer zelf te proberen. Wij neigen dus naar een houten vloer van Karwei, volgens de medewerkers is het een ‘koud kunstje’ om zo’n vloer zelf te leggen. Koud kunstje zou ík niet willen zeggen maar het lijkt me te doen. Is er misschien iemand van jullie die daar ervaring mee heeft?

Tip: Lak de achterkant van de vloerdelen voor het leggen. Dat verkleint de kans op kromtrekken van de planken.

Ik ben wel benieuwd naar de verhalen van ‘ervaringsdeskundigen’ dus kom maar op. Ik ga nog wel een paar keer op zo’n voorbeeldvloertje in de winkel staan denk ik want……hout is goed…maar welke kléur dan weer? Keuzes, ik heb daar zo weleens wat moeite mee ?.

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Merel

    Oh ik ben echt heel benieuwd voor welke vloer je uiteindelijk zal gaan! Wij zijn momenteel opzoek naar een kookhuis en dan wil ik ook heel graag een mooie houten vloer. Ik blijf je zoektocht even volgend 😉 Succes! Liefs, Merel

    juni 29, 2017 at 9:04 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.