kledingkast of kledingrek

Rust en ruimte in de slaapkamer, kledingkast of kledingrek?

november 9, 2020

Ooit…had ik een kledingkast in de slaapkamer staan maar ik deed ‘m weg! Harstikke ‘hip’ hangt m’n kleding nu aan een rek maar mán…wat mis ik die kledingkast! Lesson learned zeg maar, ik wil meer rust en ruimte in de slaapkamer en tegelijkertijd wat zuiniger met m’n kleding omspringen. Het zonlicht heeft toch wel een uitwerking op de kleuren en stof heeft vrij spel! Dat het een schuifdeurkast moet worden is zeker, of hij in de slaapkamer moet komen óf op zolder nog niet helemaal.

Slaapkamer make over

Ik weet het niet (of misschien toch wel….), sinds iedereen bijna 24/7 thuis is lijkt het huis rommeliger dan ooit! Soms lijkt het dat niet alleen…..
Knettergek zou een mens ervan worden, ware het niet dat je een slaapkamerdeur snel even dicht trekt en tadaaaa…….daar zie je niks meer van! Schijnveiligheid natuurlijk want eens moet die deur weer open en stuit je (ik) weer op dezelfde chaos. Hoe het komt dat mijn slaapkamer meer op een opslagruimte lijkt? Simpel, onze jongste dochter is aan het opruimen en veranderen op de hare…..

‘Het is maar tijdelijk mam’….je kent het? Er staan dus nu dozen, een kledingrek, schoolboeken (zou ze die niet nodig hebben?) etc. Dit zorgt ervoor dat de slaapkamer make over die ík voor ogen had om me mee bezig te houden tijdens deze tweede ‘stay home’ periode nog steeds niet begonnen is.

Kledingkast of kledingrek?

Lang verhaal kort: dat ‘oh zo hippe’ kledingrek is écht niet handig en moet wijken voor een kledingkast. Een schuifdeurkast in elk geval want, waar hij ook gaat komen, dat scheelt enorm veel ruimte doordat de deuren geen extra draairuimte nodig hebben. Wil ik! Ik wil ruimte, rust, orde in mijn slaapkamer. Niet meer elke keer m’n kleding uit hoeven kloppen omdat er stof op bv de schoudernaden ligt. En niet persé alles op kleur hoeven hangen en afwijkende kleuren moeten verstoppen omdat het al.tijd in het zicht hangt. Ik wil niet meer elke keer alle schoenen hoeven optillen als ik moet stofzuigen omdat ze of zo leuk onder het kledingrek staan. Ik wil een kledingkast zoals bijvoorbeeld deze schuifdeurkast van Woonenzo die strak, rustig en ruim is waar ik alles….álles in kwijt kan! Je kent het wel…deur dicht….niks aan het handje! De houten latten passen natuurlijk helemaal bij de trend van nu, ben ik toch nog een béétje hip? 😛

Hoe richt je een kleine slaapkamer in?

Nou ís mijn slaapkamer niet heel klein maar ik ben wel van plan ‘m zo te benaderen bij het opnieuw inrichten. Ons bed is royaal dus daar moet ik omheen werken en dat is ook de oorzaak van mijn twijfel. Als ik daar nog een nieuwe kledingkast bij ga zetten is in één keer al m’n ruimte weg. Wat heb je nodig in een slaapkamer? Enig enzo die (zijn ze weer) hippe tafeltjes voor naast je bed maar binnen no time liggen die vol met….met….nou ja, dingen die je even neerlegt om later op te bergen vaak. Ik kan best zonder. Als ik dan iets even neer wil leggen dan kan dat wel maar niet te lang want dan ga ik er misschien op staan en dús verplicht ik mezelf meteen het op te ruimen. Een bankje aan het voeteneind kan prima dienstdoen als nachttafeltje toch? Multitasker want je kunt er dan ook op gaan zitten om bijvoorbeeld je schoenen aan te trekken. Laten we eerlijk zijn, wat heb je toch allemaal nodig in een slaapkamer? Ik ga ook geen planken meer aan de muur hangen want die stouw je (ik) toch weer helemaal vol óf je (ik) stoot je hoofd ertegen. Nee, meer dan een bed, een kast garderobekast(?), een bankje en goede lampen heb je toch niet nodig? Oh wacht, de ladekasten die er nu staan wil ik eigenlijk ook wel houden. Beantwoord ik nou net m’n eigen vraag? Ik ga de zolder opmeten……

Waar staat jouw kledingkast? Wat zou je mij adviseren? (note: kind uit huis zetten zodat ik een inloopkast van haar slaapkamer kan maken behoort niet tot de mogelijkheden 😉 )

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Paulien

    Ik ben zo blij met een aparte ruimte voor kleding, linnengoed, schoenen enz. Zelfs als ik er voor naar zolder zou moeten lopen raad ik het aan. En voor het noodzakelijkst naast het bed hebben wij 2 kleine hangkastjes, zoveel mogelijk alles van de vloer. Scheelt echt veel met stofzuigen en zo. Succes met je plannen!

    november 9, 2020 at 3:10 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.