Raamdecoratie voor de werkplek – meer voordelen van plisségordijnen

augustus 16, 2021

Wat is er het afgelopen, pak ‘m beet, anderhalf jaar veel veranderd! Het heeft in elk geval het thuiswerken op de kaart gezet bij menig werkgever. Bedrijven die daar eerst niet aan wilden geven nu hun werknemers de mogelijkheid om standaard een aantal dagen thuis te blijven werken. Zo ook bij ons! Nou werkte ik al van thuis uit maar daar is manlief dus bijgekomen. Al die tijd elke dag, vanaf september 3 dagen per week. Zijn domein is inmiddels op zolder en gecompleteerd met een royaal bureau, een goede stoel en raamdecoratie voor de werkplek. Een bureau onder de dakkapel is zalig! Veel uitzicht én veel lichtinval. Wij hebben een dakkapel met drie ramen dus dat maakt van de zolder echt een fijne leefruimte. De zolder ligt dan ‘op het Noorden’ maar toch valt er vooral aan het einde van de dag felle zon binnen. We wilden de ramen niet compleet dichtgooien met een rolgordijn, uitzicht én lichtinval behouden maar wél gecontroleerd zeg maar. Aan het plafond van gipsplaten moest een lichtgewicht oplossing komen en alle wensen samengevat kwamen we op plisségordijnen. Meer lichtinval én privacy dan met rolgordijnen bijvoorbeeld én een hele stijlvolle oplossing. Er zijn nog meer voordelen van plisségordijnen die je beslist eens moet doorlezen als je op zoek bent naar een slimme, mooi oplossing.

De voordelen van plisségordijnen – mooi zonwering voor bijna elke ruimte in huis

Waarom wij ze kozen voor onze dakkapel heb ik je verteld. Welke voordelen plisse gordijnen nog meer hebben?  Read the list:

  • Zonwerend en licht isolerend. De warmte blijft in de zomer buiten en in de winter binnen.
  • Heel eenvoudig te bedienen. Bovenkant of onderkant vrij? Het is in een handomdraai geregeld en steeds aan te passen aan het zonlicht of jouw wensen. Bij ramen die pal aan een stoep liggen zie je vaak plisségordijnen het onderste deel van het raam bedekken. Zo kan er via de bovenkant gewoon lekker (zon)licht binnen maar blijven nieuwsgierige blikken buiten.
  • Wil je verduisterende plisségordijnen? Ook dat kan, kies dan een geschikte stof en bestel dan maatwerk.
  • Geen of nauwelijks vensterbank onder je raam of maar weinig ruimte voor welke raamdecoratie dan ook? Plisségordijnen nemen weinig ruimte in. Je zou er zelfs no gordijnen overheen kunnen hangen als je dan wil. Plisségordijnen zijn elegant, altijd stijlvol en hebben een moderne look.

Hoe werkt een plisségordijn?

Je hebt ze beslist al eens ergens gezien. Som hangen ze dus in het midden van het raam en zijn de bovenkant en de onderkant van het raam vrij. Je kunt helemaal zelf bepalen waar ze hangen voor je raam en hoe ver je je raam wil bedekken. Hoe werkt het precies? Een plisségordijn is gemaakt van geplooide stof. Als je het gordijn optrekt zie het harmonicaeffect, de stof wordt ‘zigzag’ gestapeld zeg maar. Er zijn natuurlijk diverse types plisségordijnen maar het werkt ongeveer als volgt:

  • Top-down: van boven naar beneden, net als een rolgordijn
    Top-down bottom-up: dan hangt je gordijn dus in het midden van het raam. De bovenkant én onderkant van het raam zijn vrij.
  • Met een koord, ketting of handgreep (afhankelijk van het type) verstel je je plisségordijn snel en eenvoudig.
Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.