duurzame plantenpot capi

Planten verpotten doe je zo! Kies deze duurzame plantpotten die CO2 neutraal geproduceerd zijn voor buiten én binnen, go greener!

maart 9, 2021

Het kriebelt en gonst, de lente lonkt! Niet alleen willen we meteen aan de slag om onze tuinen weer toonbaar te maken voor het nieuwe buitenseizoen, ook onze kamerplanten vragen weer wat aandacht. Na de winter je planten verpotten is een goed idee en hoe je dat doet en waarom, welke duurzame plantenpotten je het beste kunt kiezen vertel ik je!

Kamerplanten in de lente

Als je denkt dat als ‘ie staat, water en licht krijgt, dat het dan ‘klaar’ is, think again! Een plant heeft ruimte nodig. Niet alleen om te groeien maar ook om niet stuk te groeien. Als jij je plant (z’n kluit dan met name) niet voldoende ruimte geeft kunnen de wortels dusdanig verstikt raken dat de plant er gewoon de brui aan geeft. Dus, ook als je eigenlijk liever niet wil dat je plant groter wordt moet je hem regelmatig verpotten. De lente is daar een prima moment voor. In dit seizoen krijgt hij alle tijd en ruimte (letterlijk en figuurlijk) om te herstellen van het verpotten. Je kamerplant is aan een grotere plantenpot toe als:

  • De wortels via de bodem van de pot naar buiten groeien of de binnenpot enorm vervormd is door het duwen van de kluit.
  • De aarde er niet meer fris en vers uitziet. Vaak neemt de aarde dan ook geen water meer op, stroomt het water dat jij giet meteen door naar de bodem.
  • Je plant niet echt meer groeit.

Duurzame plantpotten voor alle planten!

Als je een plantenliefhebber bent heb je beslist ook ‘iets’ met de natuur. Als je dit jaar je planten binnen gaat verpotten en je planten in je tuin een nieuwe pot gunt, kijk dan eens of het allemaal wat duurzamer kan. Dat de plantpotten van Capi voor míj de ontdekking van de afgelopen jaren zijn heeft een reden. Niet alleen zijn ze ontzettend mooi en stijlvol, ze blijven in weer en wind buiten en blijven gewoon mooi! Bevriezen niet, isoleren de kluit van je plant zowel bij vorst als bij extreme hitte en zijn heel licht in gewicht en onbreekbaar. (Verplaatsen is dus geen probleem)


“Bloempot met CO2 Neutral®* label
Capi Europe produceert designbloempotten in Nederland met een oprecht klimaatverhaal.
Het Nederlandse bedrijf Capi Europe produceert klimaatneutraal en ontvangt daarvoor het label CO2 Neutral® Company. Elke bloempot uit de Made in Holland-collectie wordt voorzien van dit keurmerk. Capi Europe is een van de eerste in de branche met dit label en is blij met de belangrijke mijlpaal.

Bij Capi zijn ze trots op hun succes, maar ze weten ook als geen ander dat daar een grote verantwoordelijkheid bij hoort. Vooral als het gaat om het milieu. Ze doen wat ze kunnen, passen aan waar ze kunnen en compenseren de rest. Ze werken 100% klimaatneutraal, maar hebben natuurlijk als doel om ook zonder compensatie CO2-neutraal te worden.”

Capi Europe, waarom zijn ze bijzonder?

Twee keer ben ik er te gast geweest. Op bezoek bij Capi is altijd gezellig, de ontvangst is altijd hartelijk en je mag alles zien en vragen. De trots spat eraf. Het productieproces is uniek en hun product tijdloos mooi én helemaal van nu én de toekomst. Hun gedrevenheid is ontzettend inspirerend en niet alleen door de looks van bv hun Made in Holland collectie raak je vanzelf enthousiast. Hun visie is er een om te zoenen!

“Grow a greener life

We zien wat voor consequenties de klimaatverandering heeft op onze samenleving. We voelen een enorme en oprechte drang, of liever gezegd plicht, om mede het tij te keren. Recyclen kan iedereen, maar er kan zoveel meer. We pakken elke verbetering op die maar enigszins mogelijk is: gedreven, efficiënt en snel. Dat zit in ons DNA. Uiteindelijk wil je naar een situatie toe waarbij het voor het milieu beter is om bloempotten te produceren dan om niets te doen.

Kort gezegd helpen we mee om de boel op te ruimen. Onze producten zijn niet alleen 100% recyclebaar, ze hebben ook een zeer lange levensduur en maar liefst tien jaar garantie. We doen aan reshoring: met onze productie in Nederland besparen we 80% energie ten opzichte van traditioneel rotatiegieten. Binnenkort draait ons hele bedrijf op zonne-energie. Op termijn gaan we ook produceren met biobased materialen. Zo blijven we doorgaan.

Dit CO2-keurmerk is voor ons een volgende stap in de goede richting. Onze missie is niet voor niets ‘Grow a greener life’ omdat we de plicht hebben voor toekomstige generaties te zorgen”

Duurzame plantpotten voor binnen en buiten

Zij deden al zó ontzettend veel om dit prachtige product op de markt te brengen, aan jou om dat laatste stapje te zetten voor jouw kamer- en tuinplanten. Duurzame plantpotten voor binnen en buiten die dus jaren meegaan en in elk interieur een fijn plekje kunnen krijgen. What’s not to love? Goed voor jouw portemonee én het milieu. Goed voor je planten is het om ze de ruimte te geven en te laten stralen in een passende, royale, pot. Planten verpotten doe je zo:

  • Neem een pot die zo’n 10-20% groter is dan de oude pot. Voor bijvoorbeeld een olijfboompje of vijgenboom kan ik je de tip geven om liever te groot dan te klein te kiezen. In eerste instantie klopt de verhouding dan op het oog misschien niet maar je gaat daar zeker geen spijt van krijgen. Ze zullen snel en gezond groeien.
  • Strooi wat Hydro korrels (of scherven van je oude terracottapotten) op de bodem met daar een laagje aarde op.
  • Pak de plant zo dicht mogelijk bij de aarde vast en probeer ‘m uit de oude pot te schuiven. Spoel de wortels niet af want dan kun je de hele kleine haartjes die op de wortels zitten beschadigen waardoor de opname van voeding niet meer optimaal lukt.
  • Plaats de plant in het midden van de nieuwe pot en houd ‘m recht. Vul bij met nieuwe aarde. Duw deze nieuwe aarde niet helemaal vast maar zorg dat de kluit helemaal bedekt is. Stevig zodat de plant niet omkiept maar maak er geen hele solide kluit van.

*Het CO2 Neutral® Label garandeert dat bedrijven die dit label ontvangen actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren. In tegenstelling tot ‘greenwashing’ kan dit label alleen verkregen worden dankzij serieuze, aantoonbare klimaatinspanningen.

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.