Mooie webshops, wie, wat en waar deel VI

november 29, 2017

…en als je dan een soort van plan in je hoofd hebt dan stort je je daar ook meteen volledig in hè….althans…ik wel ;). Dát, plus het feit dat het werk gewoon doorgaat en we een weekendje weg zijn geweest (leuke tip voor jullie ook, volgt later) zorgde ervoor dat er nog een tip in de categorie mooie webshops voor jullie op de plank is blijven liggen. Net voor de feestdagen misschien nog een fijn adresje om inspiratie op te doen?

Een webshop starten

Je hoort verschillende verhalen, mensen starten om de meest uiteenlopende redenen met een webshop. Debby startte als blogger, deelde wat foto’s en voor ze het wist kon ze haar man Remon met regelmaat de werkplaats in sturen ;).

Het begon allemaal met een paar Houten Huisjes die mijn man, Remon, van resthout voor mij zaagde. We hadden nog wat krijtverf van Painting the Past over, ik schilderde de Houten Huisjes hiermee en liet de daken onbehandeld waardoor je de mooie tekening van het hout goed bleef zien.

De foto’s hiervan deelde ik op mijn blog dat ik destijds had, HappyLiving, en de reacties waren overweldigend! Ik benaderde Sabine, de eigenaresse van Painting the Past en speelde haar de foto’s door, welke zij vervolgens weer deelde op het Facebook account van Painting the Past en toen was het “aan”. De Houten Huisjes werden een ware trend en de verkoop nam een dusdanig professionele vorm aan dat we besloten ons in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook kwam er een mooie samenwerking met Painting the Past, zij leveren namelijk een set van 10 demo Houten Huisjes, geschilderd in 10 prachtige kleuren, aan hun verkooppunten en dealers, om klanten, naast de kleurenkaarten, op een andere, bijzondere, manier kennis te laten maken met hun product.

Na verloop van tijd, zoals dat eigenlijk met alles gaat, namen de “grote jongens” de trend over en doken er overal artikelen in de vorm van Huisjes op.

Hoe herken je een ‘Flekzer”? – geef je webshop een herkenbare uitstraling

Ondertussen waren wij al druk bezig onze collectie uit te breiden. De uitdaging lag en ligt nog steeds, in het bedenken en ontwerpen van items, die je nergens anders ziet, of items waaraan wij zelf een Flekzer-twist hebben gegeven.

Natuurlijk doen we ons best ons zoveel als mogelijk te onderscheiden in het massale aanbod van meubels en woonaccessoires. Dat is kiezen voor de moeilijkste weg, maar dat past wel bij ons 😉 Zo waren wij 1 van de eersten met de nu nog steeds zo populaire gevilte wollen vachten. De wol voor deze schitterende vachten is afkomstig van schapen die geschoren zijn en weer heerlijk terug de wei in gaan. Het (arbeidsintensieve) proces van het maken van zo’n vacht heb ik destijds stap voor stap laten zien op mijn blog.


Hoe werkt dat nou, dat ontwerpen van leuke decoratie voor in huis?

Vaste prik natuurlijk, ik wil graag weten wat hun favoriete item is en hoe zo’n tof item nou ontworpen wordt. Met andere woorden, Debby…..neem ons mee in je brainstorm :).

Ons meest favoriete item is het Wanddoek dat kunstenares en grafisch ontwerpster Elly Honig voor ons maakte ter ere van ons huwelijk. Ik ontwierp een soort Wanddoek en schreef zelf een gedichtje dat ik er graag op wilde hebben. Ik vertelde Elly over hetgeen ik in mijn hoofd had, de kleuren van onze woonkamer, mailde haar het gedichtje en gaf haar verder de vrije hand. Dat heeft heel goed uitgepakt want zij heeft precies aangevoeld wat ik bedoelde.

Linnen wanddoek

Het linnen werd niet gespannen om in te lijsten, dat zou voor ons te “netjes” zijn, het doek kreeg de kreukels van het leven, net zoals wij die hebben, en het gedichtje is uit de losse pols erop geschreven, de tekst is alleszeggend. Inmiddels zijn de Wanddoeken een vast onderdeel van onze collectie en maakt Elly deze in opdracht voor onze klanten, dus ook hieruit is een mooie samenwerking ontstaan. Onlangs hebben wij nog een variatie hierop bedacht in de vorm van Wensdoekjes. Een kruising tussen een Wanddoek en een Wenskaart!

Ons kent ons, wie is je klant?

Waar begin je als webshopeigenaar? Heb je vooraf een bepaalde klant voor ogen? Volg je de vraag of volg je je hart? Wie is de Flekzer klant?

Wij zeggen dit vaker, maar wij hebben echt de leukste klanten! Klanten die het net even anders willen en durven doen dan de buren en hetgeen in de bladen staat, die ambacht herkennen en dit waarderen en die hun eigen stijl en persoonlijkheid in hun interieur laten terugkomen. En veel klanten van het eerste uur! Zij volgen ons al jaren. Eerst lazen ze mee op mijn blog, nu volgen ze ons op social media. Een van mijn meest dierbare vriendschappen is zelfs hieruit ontstaan (love you Joke!)

Met de mensen die hun bestellingen komen ophalen, heb ik soms echt de gezelligste gesprekken, daarom verheug ik mij ook heel erg op de Open Huis & Sfeerdagen die wij gaan organiseren zodra wij thuis klaar zijn met verbouwen. Dat voelt toch een beetje als het organiseren van een feestje! Ook het geven van workshops zit in de planning, samen met de mensen waar wij mee samenwerken.

Dare to be different!

Ik persoonlijk ben er wel van gecharmeerd als mensen met hart en ziel ‘anders’ durven zijn. Flekzer is anders! Ze zijn niet de zoveelste webshop met allemaal dezelfde merken of allemaal dezelfde ingekochte woonaccessoires .

We zijn best een tijd zoekende geweest naar een manier van werken die het beste bij ons past en de visie die wij voor ogen hebben.

Wij willen graag een uniek aanbod hebben, liefst met items die, althans voor de massa het weer overneemt 😉 nergens anders te koop zijn. Een groot deel van ons assortiment maken wij zelf. Daarnaast werken wij samen met mensen die exclusief aan ons leveren. Daar zijn wij heel trots op!

www.flekzer.nl

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.