Meer wooncomfort binnen met de juiste verlichting.

november 12, 2020

Hallo gezelligheid en lange knusse avonden! Hallo kaarslicht en snorrende verwarming en hallo risico op de trap of veelvuldig opstaan omdat je er ’s nachts uit moet om een kind te begeleiden naar de badkamer. Wie kent het niet? Even snel naar boven zonder het licht aan te doen eindigt soms in blauwe scheenbenen en slaapdronken naar de badkamer op de tast levert je vaak een pijnlijke teen op. Zomaar een paar momenten waarop het gewoon heel fijn zou zijn om net dat kleine beetje verlichting te hebben zonder meteen het hele huis in ’the spotlight’ te zetten. Winterse dingen want, minder licht buiten zorgt meteen ook voor minder licht binnen. En licht is wooncomfort. Wooncomfort is onmisbaar.

 Verlichting langs de trap

Natuurlijk, de meeste mensen hebben beneden een lamp hangen en bovenaan de trap. Maar, als je trap tussen twee muren is gesitueerd kan het zomaar zijn dat het op de trap net wat duister blijft. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de wanden, de trap en eventueel de tweede trap als die er is zo licht mogelijk te schilderen. Een andere uitkomst is verlichting langs de trap. Geen wandlampjes boven je hoofd maar verlichting daar waar het nodig is…….bij de traptreden…daar waar je je voeten zet. Ledstrips kun je langs je trap bevestigen of onder elke trede. Ze geven genoeg licht om te zien waar je loopt maar verblinden je niet. Ook heel fijn dus langs de plint van je slaapkamer of onder je bed! Je kunt ledstrips bestellen die je zo kunt monteren dat ze aangaan zodra jij je eerste been buiten boord zet en na een tijdje vanzelf weer uit gaan. Hoe handig is dat als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt? Zo kunnen ze alleen en veilig naar de badkamer ’s nachts en kan jij lekker blijven liggen. Ledstrips met bewegingsmelder of zelfs dimmer zijn op heel veel manieren in huis toe te passen. Mits juist toegepast denk ik wel dat het voor meer wooncomfort kan zorgen. Iemand ervaring mee?

Wooncomfort en slimmigheid

Te vaak wordt er bij het woord verlichting meteen gedacht aan mooie lampen, sfeervolle hoekjes in huis en vooral het totaalplaatje. Verlichting is veiligheid dus elk lichtplan in huis begint met een goede basisverlichting. Dat is de eerste ‘laag’ verlichting (je bouwt laagjes in huis voor de diverse stadia en functies) die ervoor zorgt dat jij meteen de hele ruimte kunt overzien als je bijvoorbeeld in het donker thuiskomt. Zo zie je meteen alle hoeken van de kamer en loop je niet een donker gat in. Die verlichting moet vooral functioneel zijn. Zo is het in principe met ledstrips ook alleen kun je daar ook hele sfeervolle effecten mee bereiken. Zo combineer je dus ‘form & function’ op een fijne manier. Wij merken dat we steeds meer op zoek zijn naar dingen die voor net dat beetje meer wooncomfort zorgen en onze eerste stap is inderdaad extra verlichting langs de trap. Ik draag elke avond een mand met was naar zolder en meer licht maakt dat minder uitdagend zeg maar 😉. Of…..zou het een leeftijddingetje zijn? #meerlicht

Afgelopen week kreeg ik drie ‘Wifi lampen’ binnen, heb je daar ooit van gehoord? Ik ga ze testen en laat je weten hoe dat bevalt. Ik geloof dat ik wel hou van dit soort slimme verlichting. En daarbij, met het juiste licht wordt alles net dat beetje mooier toch?

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.