Landelijke charme – overnachten in Venlo

augustus 11, 2017

Nieuwe adressen ontdekken is fijn maar het is ook best heel bijzonder als je na 20 jaar in en uit lopen eindelijk eens met de eigenaresse van een woonwinkel aan de praat komt. Da’s best knap toch? 20 jaar met hart en ziel je mooie winkel bestieren én weten uit te breiden met meer superleuke diensten. Helemaal in stijl (waar ken ik die naam van 😉 ) kun je namelijk, geheel omringd door landelijke charme, overnachten in Venlo. Een Guesthouse waar je helemaal je eigen gang kunt gaan midden in de stad, of een B&B net iets buiten het centrum. Wel nog steeds heel centraal om wat leuke dingen te bezoeken in de stad.

Jonas Wonen, landelijke woonwinkel

Anekdote: jaren geleden, toen mijn meiden nog kleine grietjes waren, bezochten we samen al Jonas Wonen. Een landelijke woonwinkel waarvan de bovenverdieping helemaal was ingericht als sfeervol stadsappartement. Overal zaten die kleine handjes aan, ook aan de stolp die ter decoratie in de keuken stond. Dát vonden ze toch wel spannend, elke keer even spieken of het gedroogde pepertje (dat daar onder lag) er nog lag. Nu, jaren later….wachten ze meestal buiten op me ;).

De bovenverdieping wordt al een tijdje niet meer als winkelruimte gebruikt. Die is nu in gebruik als Guesthouse Jonas. De inrichting is natuurlijk helemaal in dezelfde stijl als de woonwinkel en geeft je meteen dat gastvrije en gezellige ontspannen gevoel. Midden in de stad, levendig en altijd wat te beleven binnen een paar minuten, met het station op loopafstand.

B&B in Venlo

Ans is geen stilzitter, ze runt de winkel en het Guesthouse zelf. Haar man Jos neemt de B&B Jonas Home, eveneens in Venlo, voor zijn rekening. Elke ochtend zorgt hij daar voor een zeer uitgebreid ontbijt voor hun gasten. Samen hebben ze een prachtig concept neergezet en hebben ze met smaak hun eigen stempel gedrukt op de inrichting  van zowel winkel, Guesthouse als B&B. De inkoop doen ze altijd zelf. Ze zoeken naar kwaliteit voor een betaalbare prijs én tijdloze stukken voor de liefhebbers van een landelijk/sober interieur . Ook voor stoere, unieke items voor je moderne interieur moet je er beslist eens gaan kijken.


 

 

Met alle veranderingen in winkelstraten van tegenwoordig vind ik het lovenswaardig en heel tof dat ze nog steeds hun mannetje staan. Ze hebben natuurlijk wel een webshop toegevoegd aan hun onderneming. Die is ook leuk…maar die kan, dat snap je, qua sfeer niet op tegen de fysieke winkel. De sfeer proeven, alles aanraken ;), rondlopen en wikken en wegen……ik hou daar nog steeds enorm van.

Ben je eens in de buurt, loop dan zeker binnen. Ben benieuwd of jij met lege handen naar buiten zult lopen 😉 .

Op Instagram kun je ze hier volgen.

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.