salontafel kiezen

Salontafel bij ons thuis? Punt van discussie! Hoe kies je de perfecte salontafel dan?

april 15, 2021

Ongelogen, er heeft al van alles dienstgedaan als salontafel. Er heeft zelfs een tijd niets gestaan….alleen een krukje and I lóved it! Ik wel, de rest hier in huis keer elkaar stilzwijgend aan, de afkeuring schreeuwde naar me 😉. Op dit moment staat er een tv-meubel als salontafel en oké, we zijn allemaal tevreden maar perfect is het denk ik nog niet. Denk ik. Maar, hoe lastig kan het zijn, hoe kies je dan toch die perfecte salontafel voor je interieur? Dat er zo ontzettend veel leuks te koop is maakt het mogelijk om te zoeken naar de perfecte salontafel….zou je zeggen. Ik heb wat tips voor je. Als je een nieuw bijzettafeltje wil, als salontafel wellicht 😉, lees dan even mee!

Een praktische salontafel

….dat is vooral wat de man des huizes wil. Een salontafel is een gebruiksvoorwerp en je moet er vooral al je spullen op kwijt kunnen. Niet alleen een glas of een afstandsbediening, nee…….ál je spullen (sarcastische draaiogen hier). Wat hij níet wil, en ik trouwens ook niet, is een setje met losse tafeltjes. Ik snap de flexibiliteit maar word er erg onrustig van. Lijkt jou dat wél heel handig, dat je de tafeltjes kunt verplaatsen als daar behoefte aan is dan is dit een speelse oplossing. Een praktische salontafel is multifunctioneel en losse tafeltjes zijn dat. Ook te gebruiken als bijzettafeltje of, als je het moe bent…die losse dingen, als plantentafel. Is het wat voor jou, een setje salontafels?

Wat is de ideale hoogte van een salontafel?

Het antwoord op deze vraag is anders voor mensen met een hond of kleine kinderen denk ik. Over het algemeen wordt de ideale hoogte van een salontafel natuurlijk bepaald door de zithoogte van je bank. De perfecte salontafel is net zo hoog als de zithoogte van je bank of fauteuil. Iets hoger kan ook maar maximaal 10cm daarboven. Natuurlijk bepaal je het allemaal lekker zelf maar ervaring leert dat het wat vreemd oogt als je tafeltje bij de bank véél hoger is dan de zithoogte van de zitmeubels. Onhandig zitten ook als je je voeten op tafel wil leggen 😉.

Mix & match materialen in je interieur

Een houten tafel brengt een hele andere sfeer in huis dan een betonnen, of stalen. Wil je persé een salontafel die naadloos past bij de rest van je interieur of durf je voor een contrasterend model of materiaal te kiezen? Dat laatste kan verrassend tof uitpakken. Het combineren van diverse materialen maakt je interieur wat ‘spannender’. Om rust te creëren in je woonkamer is slim om het materiaal van je salontafel te laten matchen met bijvoorbeeld je tv-meubel. Durf te mixen & matchen met materialen, kijk naar een ander aspect dat voor eenheid in je interieur zorgt. Een rond vorm die bijvoorbeeld vaak terugkomt bij jou thuis, of een kleur die je herhaalt in huis. Dan kan het materiaal afwijken, toch is er een logisch verband zeg maar.

hoe kies je de perfecte salontafel voor je interieur?

Welke vorm salontafel is het leukste?

Geen standaardantwoord te bedenken. Heb je veel strakke lijnen dan zou een strakke tafel bij je bank logisch lijken maar een ronde salontafel breekt al die lijnen een beetje en zorgt dus voor een speels tintje. Als je daarentegen veel ronde lijnen hebt is het aan te raden voor een strak model salontafel te kiezen. Rust in de tent zeg maar. De vorm van de perfecte salontafel is dus vooral een kwestie van kijken wat je al hebt én welk effect je wil. Langwerpige of vierkante (bijzet)tafeltjes zijn heel praktisch (op veel manieren weg te zetten én veel afzetruimte), ronde zijn speels en ogen wat gezelliger.

Snap je?

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.