stalen van linnen gordijnen

Ik wil linnen gordijnen – wat is het dat linnen zo mooi maakt?

september 17, 2019

Je hoeft het niet te strijken!

Zo, dit had zomaar de kortste blogpost ooit kunnen worden. Hád, want er is natuurlijk veel meer te zeggen over linnen gordijnen, en linnen in het algemeen. Wat we in onze kleding niet zo leuk vinden, de ongestreken look, vinden we voor in ons interieur geweldig. Linnen dekbedovertrekken zijn zowel in zomer als winter erg populair door de zachtheid, de nonchalante look maar ook het feit dat linnen een 100% natuurlijk is speelt mee.  Linnen gordijnen mogen wat te lang zijn, dat hoeft allemaal niet zo keurig netjes strak. Zomaar een paar dingen die linnen zo mooi maken.

Ik wil linnen gordijnen maar, da’s best nog wel een dingetje ben ik achter want niet elke soort linnen is daar geschikt voor blijkbaar.

Welk linnen is geschikt?

Voor de voordeur maakte ik een gordijn van linnen dat ik op de markt kocht. Een toffe zand/naturelkleur en heerlijk nonchalant en soepel. Alleen, voor een déur is het prima maar ik zie het niet voor een groter oppervlak hangen eigenlijk. Dat gaat er dan toch wel een beetje flodderig uitzien. Nou kan ik de linnen gordijnen voeren maar ja, kan ik dan niet gewoon meteen een dikkere soort linnen kiezen? Sowieso heb ik me voorgenomen nóóit meer zelf gordijnen te maken (dat voornemen schoof ik voor de voordeur even opzij, da’s zo gepiept en niet zo gek moeilijk), wat een klús is dat toch elke keer weer. Als ik ze dan ook nog zou moeten voeren ben ik bang dat ik vloekend eindig, zittend op een bult gordijnstof waar ik niet meer mee verder wil. Dus dat. Voor gordijnen van plafond tot vloer, en voor een flinke raampartij moet het anders. Kwalitatief beter linnen, dikker linnen ook en graag op maat gemaakt. Oh, en alsjeblieft…het mag ook best een beetje betaalbaar want tja, ik wissel graag en wil mijn op maat gemaakte linnen gordijnen niet móeten hoeven laten hangen omdat ze zo duur waren wanneer ik er eigenlijk even op uitgekeken ben. Nou raak je op linnen niet heel snel uitgekeken want linnen is tijdloos alleen, ik wissel graag in de zomer en de winter van gordijnen. Een andere kleur doet heel veel voor de sfeer en zo lijkt het meteen alsof je een hele grote verandering hebt aangebracht terwijl je eigenlijk alleen andere gordijnen hebt opgehangen. Ook de dikte van de stof draagt natuurlijk bij aan de looks. Het linnen van de markt is dus niet wat ik zoek, welk linnen is dan wel geschikt voor gordijnen? Wie van jullie hééft er linnen gordijnen of heeft er goede ervaringen met linnen gordijnen van Voordeelgordijnen.nl? Daar ben ik namelijk bij uitgekomen als ik wat wensen van mezelf meeneem: betaalbaar, op maat gemaakt en snel geleverd. (Je weet toch, eenmaal iets in je hoofd? Dan moet de uitwerking liefst niet te lang duren).

Tips voor linnen gordijnen…gezocht!

Ik heb jullie tips, do’s & don’ts dus nodig! Ik ga eens even uitzoeken of ik stalen kan bestellen want tjee, kiezen is toch al een hele klus bij mij maar als ik dan ook nog vanaf een foto op een website moet kiezen slaat de eeuwige twijfel toe. Daarom heb ik wél al een aantal stalen besteld, je zet ze hierboven. Mocht je trouwens wél zin hebben om zelf aan de slag te gaan met een 30 meter linnen gordijnstof (chapeau voor jou), ik zag dat ze ook gewoon stof per meter verkopen. Ook wel heel handig en fijn voor als je natuurlijk nieuwe kussenhoezen van linnen wilt maken. Hmmm……dát kan ik dan weer wel… 😉

Linnen gordijnen, vertel….waar let ik op??

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Nancy

    Ik heb linnen gordijnen op maat laten maken en laten voeren. Ze zijn te lang dus hangen ze nonchalant op de vloer. Ik heb gekozen voor een fijne linnen zodat ze soepel vallen. En raad eens? Gewoon linnen van de markt 😉

    september 17, 2019 at 9:38 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.