inloop douche

Form follows function – nog even over die nieuwe douchewand.

september 21, 2020

Hoe oud ik ook word, ik blijf kiezen op het oog in eerste instantie. Niet altijd even slim natuurlijk, want wat op het eerste oog heel mooi is hoeft helemaal niet handig te zijn of passend voor de betreffende situatie. Zo….natuurlijk…..ook met de douchewanden die ik mooi vind voor de upgrade van onze badkamer. (Het verbaast je niks als je al een tijdje mijn blogs meeleest) Dus, het werd zaak dat ik even duidelijk kreeg waar dan wél even op moet letten als ik een nieuwe douchewand ga kopen en, misschien heb jij er ook wat aan dus ik deel de tips hieronder!

Waarom een douchewand?

Nou ja, dat lijkt me heel voor de hand liggend toch? Een douchewand zorgt ervoor dat de rest van je badkamer droog blijft als er iemand staat te douchen. Geen kleinigheid want een complete badkamer moeten afdrogen na een douchebeurt is níet grappig. Dus, een passende douchewand zou wel wenselijk zijn, een die doet wat ‘ie moet doen zeg maar en er niet alleen voor de show staat. Dus, waar let je (wél 😉 ) op als je een nieuwe gaat kopen?

  • Afmetingen: een doorgang moet niet te groot zijn (alles toch nog nat) en niet te klein (jij past er niet door). Een minimale doorgang van 60cm is dus wenselijk. Heb je meer ruimte over dan kun je een kleinere (aanvullende) wand plaatsen.
  • Vorm: weet je niet precies wat bij jouw badkamer past en vind je het lastig om dus de afmetingen te bepalen? Doe dan niet zomaar op de gok wat, laat je even informeren door de vakman. Een nieuwe douchewand is geen impulsaankoop en moet als het even kan ook een tijdje mee kunnen. Neem dus even wat extra tijd om zeker te weten dat je de juiste inloopdouche (bv) kiest! Dan wordt douchen in je vernieuwde badkamer een genot en niet elke keer een uitdaging.
  • Profiel: tof hoor, zo’n strakke douchewand zonder profiel maar weet wel dat het net wat lastiger monteren is dan een wand mét profiel. Vooral handig om te weten als je niet zo’n hele handiger DIY-er bent. Voor een douchewand zonder profiel moet je muur namelijk haaks op de wand staan en vaak is dat dus niet het geval. Een douchewand mét profiel kan oneffenheden corrigeren, mochten die er zijn.
  • Glassoort: wil je een heldere douchewand of toch liever die helemaal of gedeeltelijk mat is? Helder glas laat je badkamer optisch groter lijken omdat dit natuurlijk niet je zicht beperkt. Mat glas heeft absoluut z’n voordelen (denk aan privacy) maar kan dus ervaren worden als een ‘sta in de weg’.
  • Stijl: modern, industrieel, traditioneel? Douchewanden zijn er in diverse stijlen en dus kun je gewoon kiezen wat er bij de stijl van je badkamer past. Ga je voor een renovatie of upgrade van je badkamer dan kan de stijl van je douchewand meteen de hele sfeer van je badkamer veranderen.

Inloopdouche

Dát is wat wij heel graag zouden willen. Geen randen waar je overheen moet stappen en voldoende bewegingsvrijheid. Dat laatst zou moeten komen omdat we de nieuwe vrijstaande inloopdouche willen waar nú nog dat ongebruikte ligbad zit. Plaats genoeg lijkt me? Of toch ook weer niet? 😉

Wordt vervolgd!

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.