wanddecoratie van vilt

Duurzame wanddecoratie met een knipoog – Wallfelt!

september 1, 2021

We hebben wat anders aan de muur! Het werd weer eens tijd voor een ‘wissel’, het zal met de naderende herfst te maken hebben 😉. We wisselden onze lijsten met vilten wanddecoratie van Wallfelt. De bedoeling was eigenlijk dat de vilten panelen naar de werkkamer van manlief zouden gaan. Het plan werd bijgesteld en we zouden delen, hij een paar en ik een paar. Mijn werkplek is beneden aan tafel en daar is een ander uitzicht ook wel weer eens leuk. Zijn panelen staan nog in de doos want het muurtje moet éérst geschilderd worden, mijn panelen hangen! Zo leuk, origineel én modulair! Mijn dochters merkten op dat het ook wel een beetje op Tetris leek, of zelfs een Lego blokje en ze hebben gelijk! Duurzame wanddecoratie mét een knipoog want je kunt zelf de samenstelling, het patroon, de kleuren kiezen en he-le-maal losgaan.

Recycle in stijl!

Al een hele tijd proberen we bij veel dingen die we doen hier in huis te bedenken of het duurzamer kan. Het is echt niet moeilijk om de dingen wat groener aan te pakken, iedereen kan het! Zelfs om je huis sfeervoller te maken zijn er genoeg ‘groene’ labels die woonaccessoires en meubels maken die duurzaam zijn. Wallfelt doet dat ook, zij recyclen in stijl! Elk vilten paneel bestaat namelijk voor de helft (15 flesjes) uit gerecycled polyester. Daar zie je natuurlijk niks van want de eerste indruk die je krijgt als je de panelen ziet is dat ze heel zacht en ‘warm’ zijn. Heb je een ietwat kille, lege muur? Voeg warme en contrast in materialen toe met een aantal vilten panelen. Laat je fantasie de vrije loop, wissel het patroon gerust regelmatig want ze worden bevestigd met dubbelzijdige tape die je erbij kunt bestellen. Je hangt ze dus heel snel op, en eraf is ook heel eenvoudig. Zo staat mijn  collage horizontaal op de foto maar moet ik toegeven dat de twee linker panelen inmiddels zijn verplaatst en het geheel nu een verticale onderbreking van de lange stenen muur is. Aangezien wij heel veel horizontale lijnen in huis hebben breekt een verticaal ‘intermezzo’ de boel een beetje zeg maar.

wandpanelen van vilt

Geluidwerende wandecoratie?


Het zijn geen officiële geluidsdempers maar ik weer zeker dat als je dit in de kinderkamer zou hangen ( hallo Lego) dat het iets van geluid absorbeert. Da’s mooi meegenomen, ook om licht te absorberen. Een collage van deze vilten panelen van Wallfelt tegenover een raam absorbeert ook wat licht. Kan handig zijn als felle zon weerkaatst op een muur en dat bijvoorbeeld hinder geeft bij de televisie of, zoals bij ons, bij het beeldscherm van je computer.

Handig voor hen die soms wel en soms liever geen kleur in hun interieur willen. Panelen wisselen is kinderspel en juist dát aspect nodigt ook echt uit om te variëren!

Gelukkig maakte ik meteen wat mooie foto’s, kom over een week en ze kunnen alweer anders hangen 😉. Maar hee, veranderdrang zónder steeds nieuwe gaten in je muur te hoeven boren. Love it!

X

*kan de vrouw niet rechtdoor fotograferen? Best, maar de ruimte is te klein om dat beter in beeld te krijgen. Je krijgt een idee toch? 😉 Ik reken het goed!

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.