De zoektocht naar een nieuwe bank…

november 8, 2016

Onze bank verdient een lintje, echt, wat een bikkel! Hij staat nog op z’n poten maar dat kan niet lang meer duren als je ziet hoe hij gebruikt (misbruikt?) wordt.
Natuurlijk gaat een bank geen leven lang mee en wordt er hier geleefd met twee opgroeiende meiden maar één ding heb ik geleerd (te laat?): ik koop echt nooit geen dure banken meer!

Oké, de meiden zijn nu 18 en 16, je zou denken dat we het ergste gehad hebben maar ik gok het er niet op 😉 . Destijds kochten we een zgn. kwaliteitsbank ergens in de buurt van Amsterdam bij een bekende woonwinkel voor een…zeg maar…rib uit mijn lijf. Nou, je zou er nu geen euro meer voor geven hoor! In het kort, we zijn dus ernstig toe aan een nieuwe bank (of twee). De neiging om weer voor een dure bank te gaan is ‘verschwünden’ en aangezien ik nogal eens graag verander lijkt me dat ook beter voor de lieve vrede in huis ;).bank leen bakkerWaar ga je op zoek naar een nieuwe bank? Wat willen we? De meiden zijn daar duidelijk in, zij wensen een hoekbank. U snapt waarom? U snapt ook dat wij dan alsnog op een poef langs de zijlijn zitten? Dat wordt ‘m dus niet, hoe leuk ik ze ook vind. Wel moeten er ruimte genoeg zijn, de dames hebben inmiddels een vriendje en vier van die lange lijven nemen écht heel veel ruimte in beslag. Tel daarbij op dat die ‘jeugd’ echt héél moe is altijd en niet gewoon gaat zitten maar soort van neer stort. We zoeken dus, als je al die aspecten bij elkaar optelt, een leuke bank voor een leuke prijs. Een bank die lekker zit, er leuk uitziet en die me geen slapeloze nachten bezorgd als erop ‘geleefd’ wordt.
Oh, en leverbaar ergens bínnen twaalf weken zou ik ook heerlijk vinden.bank leen bakkerIk moet zeggen dat er winkels zijn die de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt hebben en een daarvan is Leen Bakker. Nadat we er bij ShowHome.nl wat dingen voor/mee hebben mogen doen moet ik zeggen dat het een serieuze overweging is om daar eens te gaan winkelen voor een nieuwe bank. De collectie is echt heel erg leuk en divers. Zo staan er die bekende hoekbanken maar ook wat Scandinavische modellen op houten poten. Heel handig is de collectie met bankstellen van Leen Bakker die je zelf kunt samenstellen. De Umix serie. Zo past het natuurlijk altijd perfect in je huis want geen huis is standaard en wordt op dezelfde manier gebruikt.

leen-bakker-umix

Als je op de website kijkt zie je dat ze (bijna) allemaal binnen afzienbare tijd leverbaar zijn en dat is prettig. Als je een nieuwe bank kiest wil je er het liefst zo snel mogelijk op zitten, toch? Ik wel! Dus, plan de campagne (want ik heb een man die van doelgericht winkelen houdt 😉 )….ik heb een paar favorieten op een rijtje gezet en die ga ik in een plan verwerken. Ik wil een soort moodboard maken met de kleuren die wij in huis hebben en daar een afbeelding van de potentiele nieuwe bank in. Kan hij meteen zien hoe het staat want dat is namelijk altijd zijn eerste zin: “ weet ik niet, moet ik zien”!
Hoe slim ben ik?

PS: ik liet je kleuren en modellen zien die ík zou overwegen maar ze hebben natuurlijk ook voor kleurrijkere mensen hele toffe banken. Naranja is een voorbeeld van een bank die ik hartstikke leuk vind maar deze kleur past niet bij ons. Gelukkig zijn er meerdere kleuren leverbaar 😉 .bank leen bakker mint

foto’s leende ik natuurlijk van Leen Bakker

 

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Angel

    We have an old Winchester sofa (65 years( which was handed over to my dad by his dad and now it’s with me. We change the upholstery regularly but it’s as beautiful and solid as ever.

    november 5, 2020 at 5:28 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.