raamdecoratie werkplek

5 redenen waarom jaloezieën zo populair én praktisch zijn….en ik ze dus voor onze dakkapel wil!

juni 27, 2020

Na afgelopen week? Ik wil jaloezieën op mijn werkplek op zolder!

Een paar zonnestralen zorgen natuurlijk voor een zomers sfeertje en gezelligheid maar een hele dag de bloedhete zon op je raam is weer helemaal níet gezellig. Niet alleen loop je kans dat al je meubels flink verkleuren maar het wordt ook warmer en warmer in huis. Wat je nodig hebt is raamdecoratie die ‘doet’ wat jij wil. Veel uitzicht of wat minder en meteen de scherpste zon weren? Minder inkijk maar toch naar buiten kunnen kijken? Niet alleen voor een modern interieur zijn jaloezieën de meest voor de hand liggende optie (ze staan zo lekker strak en de horizontale lijnen zorgen voor een mooi accent), ook in een landelijk of wat klassieker interieur kunnen jaloezieën gebruikt worden. Al dan niet in combinatie met vitrage of overgordijnen zorgt het voor een functionele manier van zonwering en lichtregulering. Weet je meteen waarom jaloezieën zo populair en praktisch zijn. Voor wie nog zoekende is en twijfelt, hieronder 5 redenen waarom jaloezieën misschien wel de meest verkochte raamdecoratie van de laatste decennia is.

Raamdecoratie voor dakkapel

De intro ziet eruit alsof ik het artikel voor ShowHome.nl aan het schrijven ben maar, dit keer niet! Dit keer ben ik eens zelf op zoek naar een handige oplossing voor een ‘woonprobleem’. Na een aantal weken met z’n allen rond de eettafel te hebben gezeten om te werken werd het voor iedereen tijd voor wat meer ruimte en rust. Nou hebben wij een zolder die prima geschikt is voor een kantoorruimte maar dat kwam er maar nooit van. Af en toe samen aan tafel werken is stiekem best gezellig alleen, af en toe werd door de pandemie elke dag…..week in week uit. Lang verhaal kort, een groot vierkant bureau werd gekocht en het startschot ‘werkplek op zolder’ was daarmee gegeven. Een project waarvan we achteraf natuurlijk zeggen: ‘dat hadden we eerder moeten doen’. Er ligt vloerbedekking (nog wel), er zit een systeemplafond met spots, stopcontacten genoeg en zelfs een telefoonaansluiting (mocht iemand nog een vaste lijn willen aansluiten). In de winter? Draaien we gewoon de radiatoren open. Echt, het is eigenlijk een superfijne plek om te werken want de dakkapel zorgt ook voor meer dan voldoende licht. Alleen, het vinden van raamdecoratie is een uitdaging.

welke raamdecoratie voor de werkplek thuis

Aluminium jaloezieën

Het plafond is gemaakt van systeemplaten en daar kan dus niet zomaar alles aan hangen of gaten in geboord worden en de kozijnen zijn van kunststof…hetzelfde liedje dus. Wát de keuze ook zou zijn, het moet licht van gewicht zijn en gemakkelijk in gebruik. Hangen is hangen zeg maar. Nou vind ik persoonlijk jaloezieën altijd wel mooi. Strak en clean en je hoeft ze niet altijd op te trekken. Beneden hebben we houten jaloezieën, die zijn voor boven te zwaar. Logische redenatie zou dus zijn dat de raamdecoratie voor de dakkapel een lichtere variant jaloezieën zou moeten zijn. Inkoppertje dus, ik moet gewoon aluminium jaloezieën bestellen! Waarom?

Voordelen van (aluminium) jaloezieën

Geef ik je toch nog even een aantal voordelen van (aluminium jaloezieën) zodat je meteen ziet waarom ze zo populair zijn en waarom we anno 2020 nog steeds een variant van de raamdecoratie die onze ouders in de jaren 70 al hadden hangen. Dus, waarom volgens mij aluminium jaloezieën voor ons en misschien ook wel voor elk ander raam een goede keuze zijn.

  • Jaloezieën kunnen eyecatchers zijn. Ze blenden qua kleur misschien wel vaak in met de rest van je interieur maar dat hóeft dus niet persé. Je kunt kiezen voor een contrasterende kleur zodat ze nog meer opvallen. Kies je voor dezelfde kleur als je raamkozijnen dan lijkt het één geheel en ziet er het er verzorgd uit. Ook in een minder opvallende kleur vragen jaloezieën altijd wel even de aandacht. Al is het maar door het mooie lijnenspel dat je krijgt door alle horizontale lamellen én het licht dat erdoor naar binnen valt.
  • Aluminium jaloezieën zijn duurzaam, ze kunnen tegen vocht en zijn gemakkelijk schoon te houden.
  • Welke jaloezieën zijn licht in gewicht? Precies, de aluminium variant. Aluminium jaloezieën zijn net wat steviger ook dan de kunststof uitvoeringen die je bijna overal kunt kopen en ze hebben ook een veel luxere uitstraling.
  • Ook aluminium jaloezieën kun je op maat bestellen. Maatwerk is altijd net wat mooier dan het eindresultaat van zelf de lamellen inkorten. (Spreekt uit ervaring 😉)
  • Je kunt ook bij de aluminium uitvoering kiezen uit diverse lamelbreedtes. Verfijnd smal tot superstoer breed.

Welke gewaagde keuze wij gaan maken? Nou, ik moet nog even uitzoeken of de brede lamellen veel zwaarder zijn dan de smalle want als dat niet zo is dan is het simpel…..de jaloezie met brede lamellen vind ik mooier dan met de smallere. Maar zoals gezegd, het gewicht geeft de doorslag. De kleur? Wit, passend bij de witte raamkozijnen en de rustige sfeer die je toch graag hebt op een werkplek.

En jij? Wordt werken vanuit thuis voor jou ook onderdeel van het ‘nieuwe normaal’?

X

Lynda

Topjaloezieën vroeg me of ik eens wilde benoemen waarom jaloezieën zo populair zijn. De aluminium jaloezieën vielen me op als optie voor ons eigen ‘woonprobleem’.

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.