tuinkussens

Nazomer in de tuin – waar zijn je tuinkussens?

september 9, 2020

Als je dacht dat de zomer voorbij was, think again! Zoals de verwachtingen er nu liggen krijgen we volgende week een ‘zugabe’ en stijgt de temperatuur tot rond de 30 graden! Nazomer op z’n best zeg maar. Als je je tuinkussens al had opgeborgen dan mag je ze weer tevoorschijn toveren want je zou wel gek zijn als je er niet nog even van zou genieten, nazomer in de tuin moet je vieren!

Tuinmeubels in de herfst

Officieel is het nog zomer, hier in het zuiden hebben we niks te klagen over het weer. Sterker nog, ik heb vanmorgen nog een rondje gesproeid in de tuin. Je ziet het wel hoor, dat het seizoen ten einde loopt. Spinnenwebben, gekleurd blad, de natuur heeft het zwaar gehad. Toch is het nog zalig om buiten te kunnen eten of even een kop koffie of thee te drinken. Zolang je buiten kunt zijn moet je daar, als je het mij vraagt, gretig gebruik van maken. Dat is het toffe van de moderne tuinmeubels, die kunnen gewoon buiten blijven staan. Die kunnen wel tegen een buitje of kou. Geen gesleep met de spullen met een lege tuin en een propvolle schuur tot gevolg. Alleen je tuinkussens moet je even vochtvrij wegleggen. Er was een tijd dat ik elk jaar nieuwe hoezen maakte voor mijn kussens. Ik zocht leuke theedoeken waarvan ik dan eenvoudig slopen maakte voor de tuinkussens. Niet meer. Het lijkt leuk maar, de stoffen die worden gebruikt voor ‘echte’ tuinkussens zijn toch net wat steviger en vlekbestendiger dan een gewoon katoentje. De tuinmeubels verzorg je nog even voor de herfst, de kussens gaan in de kast of kist. Het zou trouwens nu wel het ideale moment zijn voor nieuwe kussens. Tuinkussens kopen aan het einde van het seizoen levert je vaak nog leuke kortingen op!

Kussens opbergen

Ervaringen uit het verre verleden leren dat je echt even tijd moet nemen om je tuinkussens netjes op te bergen. Slinger ze niet zomaar de schuur in of de zolder op met het voornemen daar ‘nog wel even naar te kijken’. Dat doe je niet! Met als gevolg dat je er volgend jaar óf een muizenfamilie bij hebt óf je kussens compleet beschimmeld en muf zijn. Dan heb je spijt. Maak ze eerst goed schoon en laat ze helemaal drogen. Berg ze dan in een passende hoes op, eventueel met een stukje zeep of vilten lapje met wat druppels essentiële olie erop. Zo blijven ze fris én, mocht de rits van je hoes niet goed dicht zijn, muizen houden niet van die geurende dingen!

Met hoes en al in een kist in de schuur? Dat kan ook, maar het is vooral belangrijk dat ze vochtvrij blijven én helemaal droog zijn voordat je ze weglegt. Verzin elke hippe, fancy, praktische DIY om je tuinkussens op te bergen, deze twee voorwaarden blijven altijd nummer 1 & 2.

Geniet van de zon en wat er nu allemaal in je tuin gebeurt!

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.