overkapping tuin

Langer genieten van je tuin en het buiten zijn – zelf een overkapping maken?

september 19, 2021

Zomer 2021, wat zal ik er eens over zeggen? 😊

Laat ik het zó zeggen…we kochten een mobiele airco voor het kantoor op zolder. Het ding staat gloedje nieuw in de doos op de zolder in de berging. De buren kochten een zwembad, zo’n langwerpig bakbeest met stalen frame. De man zette het op, deed er water in en legde zelfs zonnematten op zijn schuur om het water te verwarmen……daarna werd het slecht weer. De andere buren kochten een schommelbank voor in de tuin. Hmhm….misschien 2 keer op gezeten in de zomervakantie. Dat de zomer 2021 iets anders verliep dat verwacht/gehoopt hoef ik je niet te zeggen. De buurman van het zwembad is een slimmerd! Het is de laatste weekenden wat rumoerig, hij gaat zelf een overkapping maken. Heel fijn hoor, kun je toch net wat langer buiten zitten in het najaar.
Ik kijk er graag naar. Wij hebben al een overkapping maar de kunststof dakplaten zijn aan vervanging toe. Ik kijk de kunst dus even af.

Zelf een overkapping maken

Ik zou onze overkapping echt niet willen missen. Ik ben blij dat deze er al stond toen wij het huis kochten. Kleine klusjes kunnen we nog wel maar echt dingen bouwen….ik weet het niet 😉. Gelukkig hoef ik daar voorlopig nog niet achter te komen want het metalen frame van onze overkapping is nog prima, mooi wit en strak. De kunststof platen met witte streepjes zijn eigenlijk wel aan vervanging toe. Dat schoven we stiekem steeds een beetje voor ons uit maar nu we de kunst een beetje hebben afgekeken bij de buurman gaat daar verandering in komen. Hij bestelde kunststof platen op maat en bevestigde die tussen de profielen op zijn houten basis. Eitje leek het! Überhaupt het hele traject van zelf een overkapping maken leek bij de buurman absoluut niet moeilijk. Toch ben ik blij dat we ‘alleen maar even’ die kunststof kanaalplaten hoeven te regelen. Meer dan goed meten en bestellen is het niet….hoop ik.

Als de buurman from scratch zo’n houten overkapping bouwt, kunnen wij die platen toch zeker wel installeren? Moet ‘m toch eens vragen of hij een bouwpakket voor de overkapping heeft gekocht? Misschien kan ik ‘m dan meteen vragen of hij eventueel een handje wil helpen als het ons niet zo goed af gaat….met die platen 😉.

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.