Rectificatie! #dooiemus . Voedzame appeltaart als goedmakertje.

augustus 19, 2017

Stond je er? Was je naar onze hoofdstad afgereisd om meteen na de opening van Hudson’s Bay als een van de eersten een gloedje nieuwe hotspot binnen te stappen? Het spijt me enorm! Ik wist het niet! Echt niet! Had ik je daar echt niet hot on the spot laten staan als zgn #first! Heus, echt niet! Beschouw voorgaande blogpost als dat nieuwtje van een warenhuis dat zou openen…..maar dat dus niet deed! Hierbij: Rectificatie! #dooiemus….ze weten het nog niet precies, ze zijn nog niet klaar. (de rest lees je in de krant, ik waag me er niet meer aan 😉 ). Goedmakertje??? Voedzame appeltaart, het recept voor jou…

Gezonde appeltaart

Je weet (zo niet, dan nu wel) ik hou van ’tradities’en ‘alles op z’n tijd’. Ik zal nooit tulpen in de winter kopen, aardbeien overigens ook niet. Appeltaart hoort voor mij bij het najaar. Lekker van de eerste nieuwe appels de allereerste appeltaart van het winterseizoen maken. Appeltaart is altíjd wel een goed idee maar dan is het speciale er voor mij vanaf. –nu ik dit zo tik moet ik ineens mezelf tegenspreken, ik kan namelijk wél ijs het hele jaar door eten…dat dan weer wel…daar verbreek ik graag alle tradities voor. Weer of geen weer, een ijsje gaat er altijd in maar dat terzijde- Appeltaart dus, een voedzame, gezonde appeltaart want ik maakte ‘m dit keer heel anders dan Grootmoeders Appeltaart. Net als deze taart, wilde ik de appeltaart als ontbijt eten. Dat bedacht ik me gisteravond ineens. Bodem en vulling nog snel even gemaakt en de koelkast in geschoven. Vanmorgen de topping gemaakt en de kwark-appeltaart was klaar!

Recept van gezonde appel/kwarktaart

Wil je het recept? Ik deel het graag met je want ik gun iedereen zo’n feestelijk ontbijt! Wat een goed begin van je dag zo. Hieronder het recept van gezonde appel/kwarktaart.

Recept

Schrijf je mee?

Appel/kwarktaart


Course Breakfast, Ontbijt, tussendoortje
Servings 6 punten

Recipe Notes

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg een bakpapiertje in je springvorm.
Doe de gelatine blaadjes in een kommetje koud water .
Smelt de kokosolie. Meng alle ingrediënten van de bodem in een kom en roer en kneed dit goed door. Bekleed hiermee de springvorm en druk het goed aan. Bak de bodem af in 10 min.
***********
Ondertussen maak je vulling. Doe de kwark met de vanille aroma en agavesiroop in een kom mix het met een mixer luchtig. Proef je beslag, als je het zoeter wilt voeg dan extra zoetstof toe. Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij, roer dit door tot dat de gelatine opgelost is.Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door. Giet het mengsel op de bodem en zet de taart in koelkast om op te stijven. (ongeveer 3 uurtjes)
***********
Ondertussen maak je topping. Wel de dadels en rozijnen in 100 ml warm water. (30 min) Snij de appels in kleine stukjes. Doe de dadels, rozijntjes en het water in een blender en mix dit heel fijn. Doe het daarna in een pannetje op het vuur en schep de appeltjes en de pumpkin spices* erbij en laat dit 5 min. zachtjes pruttelen op een laag vuur. Meng 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water en voeg dit bij het appelmengsel en laat het indikken. Als het de gewenste dikte heeft draai je het vuur uit en laat je het mengsel afkoelen. 

Haal na 3 uur de taart uit de koelkast en schep het appe mengsel erop en strooi er nog wat pecannootjes en amandelschaafsel over. Klaar om te eten!

* Hieronder de Pumpkin Spices van GGS. Bekijk ook vooral alle andere bijzondere kruidenmengsels met hun te grappige namen!

 

 

 

 

Link with love

Mis je ingrediënten? Die had ik er wel bij kunnen zetten maar ik wil graag dat je de Facebookpagina van Colette gaat bezoeken. Het recept komt namelijk van haar én er staan daar nog veel meer overheerlijke recepten die je misschien wel zou willen proberen! Ere wie ere toekomt zeg maar, link with love!

Ben je de verkeerde berichtgeving over dat ene warenhuis meteen weer vergeten toch? Gelukkig! #goedmakertje

X

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Recipe Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.