Handig zo’n Poll op Instagram. Daarmee kun je dus polsen of er animo is voor, in dit geval, een recept. Tik je dat allemaal niet voor niks en hoeven jullie niet gapend weg te klikken zeg maar 🙂 . Ik maak dit recept regelmatig, ‘pasta’ met tomatensalsa en vegaballetjes, en deelde eens een foto op mijn Instagramaccount. Tijd voor het bijbehorende recept!
Een alternatief voor traditionele spaghetti
Omdat pasta me soms erg zwaar op de maag ligt, of omdat ik die dag al voldoende koolhydraten heb gehad (ik meet dat niet, ik schat dat zo in 😉) vervang ik spaghetti ook wel vaker door taugé. Het zijn ook sliertjes, dus daar is de gelijkenis, maar het bevat natuurlijk veel minder Kh dan spaghetti. Taugé zit vol vitamines (B11 en C) en mineralen en bevat veel vezels en daarmee dus een prima alternatief voor traditionele spaghetti. Je krijgt een flinke portie groente binnen, zonder je een konijn te voelen én eet eens wat anders. Hoe vaak eet jij bijvoorbeeld taugé?

Gezonde, smakelijke en voedzame maaltijd
Gezond eten is niet saai, althans…..dat hoeft het niet te zijn als je het goed aanpakt. Zodra het saai wordt doe je, in mijn ogen, iets niet goed. Dit recept is ontstaan tijdens zo’n ‘dwars-door-de-koelkast’ tocht. Koken met wat je hebt en dan ook nog eens een gezonde, smakelijke e voedzame maaltijd op je bordje schuiven. De vegaballetjes hoeven niet, je mag ze natuurlijk vervangen door gewone gehaktballetjes als je die liever eet. Ik ben geen vegetarier maar een aantal dagen in de week een vleesvervanger is beter voor mens, dier en milieu en qua smaak lever je niks in. Schrijf maar op, dit heb je nodig:
- Bakje 125 gram taugé als alternatief voor spaghetti
- bakje champignons
- 1 ui
- 3 grote tomaten
- grote teen knoflook
- vega-balletjes
- zout + Italiaanse kruiden
- optioneel een pakje Tomato Frito
Bereiding
….en dit doe je ermee:
Kook de taugé met snufje zout beetgaar. Er moet wat te kauwen blijven dus kook het niet helemaal gaar (en slap). Fruit ondertussen in twee koffielepels olie je gesneden ui en knoflook. Voeg gesneden champignons toe. Laat champignons glazig en bruin worden en voeg dan de tomaten in blokjes toe. Nu kruiden naar smaak erbij (beetje zout, Italiaanse kruiden en evt peper) en laat de salsa pruttelen. Voeg wat water toe als het droog dreigt te bakken en laat het sudderen tot er een smeuïg sausje ontstaat. Schep de vega-balletjes (in vieren gesneden) in je salsa en verwarm ze mee.
Optioneel:
-Bak de balletjes vooraf al bruin en voeg dan pas toe
-Voeg een gesneden paprika toe als je denkt dat het totaal te weinig is.
-voeg een scheut Tomato Frito toe. Hoeft niet, mag wel.
Uitgelekte taugé op een bord, tomatensalsa ernaast en eventueel wat geraspte kaas erover. Klaar…..
Buon Appetito!











