Ontbijttaart?! Oh my pie wat was je lekker!

juli 10, 2017

Leuk hoor, dat sporten en afvallen. Nog immer dolenthousiast zit ik volop in de juiste flow maar als ik het nóg leuker kan maken dan zal ik dat zeker niet nalaten, dat snap je! Ontbijttaart? Las ik nou goed dat je deze gluten- en lactosevrije taart prima als ontbijt kunt eten?!

Precies, jij bent nu ook even rechtop gaan zitten toch? 🙂

 

 

OH MY PIE!

Van het een komt het ander. Via via kwam ik bij de website van Marike Bol, OH MY PIE! terecht. Ik heb geen intolerantie voor wat dan ook, maar het feit dat je een taartbodem van o.a.kikkererwten, dadels, banaan kunt maken boeit me mateloos! Ik bestelde haar boek (OH MY PIE!, van glutenvrije last naar glutenvrij feestje) en begon met de Breakfast Cookies! Zelfs meisje 2 was enthousiast, ook nog toen ze hoorde dat het beslag van o.a. courgette was gemaakt! (dat wil natuurlijk véél zeggen want pubers en groente…..). Dat smaakte dus letterlijk naar meer! Toen was daar dé ‘ontbijttaart’. De Bounty & Berry pie maakte ze samen met Green Gypsy Spices . Een van de ingrediënten van deze glutenvrije taart is Choco Loco…een kruidenmengsel uit de keuken van GGS. Zij is de bedenker van avontuurlijke kruidenmengsels zonder toevoegingen en E-nummers. Een aantal van die mengsels met te grappige namen staan inmiddels natuurlijk ook op mijn plank want ze zijn écht heel er lekker!

No bake pie

Ondanks het feit dat de taart drie laagjes heeft heb je ‘m echt snel klaar.  De twee uurtjes wachten , zodat hij kan opstijven in de koelkast, zou je kunnen overbruggen door de taart ’s avonds te maken. Ga dan meteen naar bed! Feit is namelijk dat het resultaat zó aantrekkelijk naar je staat te lonken dat het bijna onmogelijk is om niet alvast een stukje te proeven. Niet dat dát zo erg is maar als je de taart net als ik voor het ontbijt hebt gemaakt, staat het best ‘raar’ als er een taart minus een inieminie hoekje op tafel komt. *zucht* Anyway, maak die no bake pie en geniet van je je feestelijke ontbijt, lunch of tussendoortje! Lekker snoepen op een gezonde manier, ik weet….dit is een rare zin….snoepen…gezond….maar dat ís het dus! Snoepen zonder er achteraf spijt van te krijgen.

 

 

Xanthaangom

Het recept vind je hier . De Xanthaangom kocht ik bij Holland & Barrett, de winkel die voorheen ‘De Tuinen’ heette. #tip Nog een tip *kuch*…probeer niét te knoeien met dat poeder want als je denkt dat je het met een vochtig doekje of een beetje water gemakkelijk weg kunt poetsen of spoelen……het is verdikkingsmiddel…..need I say more? (glibberig goedje in mijn gootsteen). 😉

Het feit dat mijn wekker afgelopen zaterdag al om 7 uur ging deerde mij he-le-maal niet! Taart als ontbijt….dat wíl je toch? #ontbijtgoals Hij was hémels!

 

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.