Granaatappel – fruit met pit

januari 29, 2017

…..letterlijk en figuurlijk, granaatappel is echt een vrucht met pit. Niet alleen al die pitjes die in de vrucht zitten die je smakelijk kunt nuttigen bij je ontbijt (bijvoorbeeld) maar ook de ‘pit’ die de vrucht ook nog bevat en die je gezondheid én je uiterlijk een boost kan geven.

Mijn allereerste kennismaking met een granaatappel in mijn keuken ligt me nog vers in het geheugen. Vers, niet omdat het recentelijk was maar omdat het zo’n teleurstelling was dat ik het niet snel zal vergeten. Ik kocht er een en dacht dat ik ‘m gewoon leeg kon lepelen, net als een kiwi. #NOT….wat een veldslag werd dat, overal rode spetters en van die akelige vliesjes tussen m’n tanden! Dat was géén succes. De keer erna kocht ik een bakje met granaatappelpitjes. Inmiddels weet ik hoe je zo’n ‘ding’ gereed maakt voor consumptie en zijn de granaatappel en ik weer grote vrienden. Dat fruit ook vaak in beautyproducten wordt gebruikt weet je. Weet je ook wat granaatappel voor je kan doen? Zowel door consumptie als door gebruik in je verzorgingsritueel?

granaatappel granaatappel in je ontbijt

Op de website van onze natuurdrogist schreef ik afgelopen vrijdag een blog over de granaatappel. Daarin staan ook twee heerlijke receptjes waarin gebruik wordt gemaakt van de pitjes of het sap. Een heerlijk ontbijtje én een alcoholvrije cocktail, alletwee knipogen ze al een beetje naar de lente en de verrassend smaak maakt de opmerking dat je huid na 40 al tot het ‘rijpe’ huidtype behoort bést voor even goed! 😉

granaatappel

Als je op zoek gaat via bijvoorbeeld Pinterest kom je veel meer recepten tegen met granaatappel. De pitjes kunnen ook door een salade, op een taartje etc. Op je boodschappenlijstje voor aankomende week: verse granaatappels!

 

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Mariette VandenMunckhof-Vedder

  Beste Lynda,
  Heel goed gedaan, ook het recept vind ik lekker, met name met de havervlokken en kokos.
  Een zalige vrucht uit de oudheid en inderdaad héél erg gezond.
  Wij aten deze week rauwkost waar ook granaatappelpitjes in zaten. Heerlijk!
  Iedereen heeft wel zo’n allereerste kennismaking gehad vrees ik. In elk geval, wij hadden de keuken ook vol met spetters…
  Onze twee boompjes leveren nog geen vruchten! Verheug me er al op.
  Van vrienden hier in Dublin leerden we dus dat het hier goed kan. Hun hadden heel sappige dikke vruchten waar we er ook van aten.
  Liefs,
  Mariette

  februari 4, 2017 at 9:11 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.