Omdat je altijd een keuze hebt! En omdat gezondere keuzes zeker niet saai hoeven zijn…

september 25, 2017

…..maandag…mag het over eten gaan? 🙂 Ik weet niet of er misschien iemand deze maandag nét begonnen is met lijnen en nu een diepe zucht slaakt? Niet nodig hoor, je kunt gerust mee blijven lezen. Gezondere keuzes hoeven zeker niet saai te zijn, je hebt altijd een keuze….ook de keuze om je dag te beginnen met taart bijvoorbeeld!

Laat me beginnen met te zeggen dat dit absoluut #nonspon is (niet gesponsord in normaal Nederlands 😉 ), ik ben gewoon helemaal fan van deze heerlijke recepten die mij in de gelegenheid stellen om gezondere keuzes te maken én te genieten van lekkere taartjes etc. Nou weet ik (als geen ander) dat je ook ‘gewone’ taart zo nu en dan zeker gewoon moet kunnen eten, dat er geen man overboord is als je eens lekker ‘zondigt’ (wat is zondigen? Weer een ander onderwerp) en dat je vooral niet al te spastisch moet doen als het om eten gaat.

Glutenvrij genieten

Ik weet, het hele ‘gedoe’ omtrent gluten is op dit moment een soort hype. Niet voor de mensen die overigens geplaagd worden door een intolerantie, begrijp me niet verkeerd maar er ook mensen die geen enkele intolerantie hebben en menen te weten dat het veeeeeel gezonder is om glutenvrij te eten. Ook die discussie meng ik me niet in. Ik kies voor dit soort recepten om m’n dagelijkse eetpatroon zo nu en dan eens af te wisselen. Omdat ik dat leuk vindt én heel erg lekker. Omdat het toch wat voedzamer is dan de standaard zoetigheden en omdat het me dus, zoals ik al eerder zei, in staat stelt om te ontbijten met taart! Glutenvrij genieten voor iedereen, dat kan geen kwaad …iedereen mag zijn eigen keuze maken.

Gezonder of gezond?

Die taart, om die er maar even in te houden, is een gezondere taart. Natuurlijk eet ik die niet elke dag! Ik probeer nog steeds gewicht te verliezen (-29,2 so far). Maar wie eet er wel taart elke dag? Het zou overigens wel kunnen hoor. Als je verder een goed eetpatroon hebt en de rest van de dag de juiste keuzes maakt….gewoon doen! De sticker ‘gezond’ wordt al snel ergens op geplakt maar wat ís dan zo gezond? Laten we het erop houden dat het gezond is om gezondere keuzes te maken. (Voordat het een heel ingewikkeld verhaal wordt en ik je éigenlijk alleen wil vertellen dat ik afgelopen weekend gezondere Snickers heb gemaakt! )

Snoep verstandig!

Ja, wéér van Marike maar dat komt natuurlijk om ik haar boek al een tijdje in huis heb, dan wil je daar ook wat mee doen. Dit recept staat niet in haar boek maar wel op haar website. Het boek zou een píl zijn geworden als ze er alles in zou hebben gezet ;). Snoep verstandig, maak deze week nou ook eens deze goddelijke gezondere Snickers!

Ben ik nog op tijd voor je maandagse boodschappenlijstje?

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Ingeborg Simone

  -29,2. Bizar! Zo knap van je. Ik ga ze maken. Heb je de worteltaartjes al geprobeerd? X

  september 26, 2017 at 8:52 am Reply
  • Lynda

   nee, nog niet! ik heb een waslijst aan lekkers wat ik nog allemaal wil maken:D maar ze staan erbij!

   september 26, 2017 at 9:43 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.