Gezond tussendoortje – appelbol met caramelsaus

februari 6, 2018

Ben je klaar met eten? Ik heb een tip voor je. Heerlijk als ‘vieruurtje’…..of natuurlijk op elk ander moment dat je behoefte hebt aan een gezond tussendoortje. Je weet inmiddels, ik probeer (meer) gewicht te verliezen. Maar ik heb je ook al verteld dat ik dat dit keer absoluut op míjn manier doe, dat ik niks eet dat ik niet lust. Gewoon omdat het moet kunnen eet ik ook weleens wat bij de koffie/thee. Vandaag was dat een ‘appelbol’ met caramelsaus….op een gezondere manier.

Zet op je lijstje, nodig voor dit gezond tussendoortje:

lijstje klaar 🙂

Alternatief voor honing en suikersiroop

De Fiber Syrup gold van Sukrin (die ik overigens zelf bestelde én zelf betaalde dus #nonspon) is een koolhydraatarm en caloriearm alternatief voor honing en suikersiroop. Van dit goedje, samen met de kokosmelk kun je dus caramelsaus maken! CARAMELSAUS…..hello?? Ik zie mogelijkheden ;). Ik bakte altijd al een appel in de over, als snack. Lekker met dit koude weer en met een vleugje kaneel en flink wat fantasie eet je lekker een appelbol. (het gaat allemaal om mindset mensen, mindset en fantasie …). De appel kreeg dit keer een lekker laagje romige caramelsaus en een nonchalante versiering van pecan kokos granola naar het recept van Foodquotes. Al moet ik er wel even bij zeggen dat ik niet alleen pecans gebruikte maar gewoon gemende (ongebrande en ongezoute) noten. Ook de genoemde maple syrup verruilde ik voor een maple syrup van Walden Farms. Deze bevat namelijk ‘near zero’ kcal. Ook gebruikte ik wat minder kokosolie…ik weet het, geef met een recept en ik bemoei met er meteen tegenaan….. Maar goed, zo ontstond dus mijn gezond tussendoortje voor vandaag!

Recept gezondere appelbol

De caramelsaus is snel gemaakt. Ik adviseer alleen wel ‘m een dagje voor gebruik te maken. Zo kan de saus lekker een nachtje in de koelkast indikken en echt romig worden. Het recept……dat ik overigens halveerde uit zelfbescherming…vind je hier.
Zelfbescherming want het blijft natuurlijk nog steeds een vorm van snoepen. Dit eet ik natuurlijk niet elke dag en dat zou jij ook niet moeten doen. Varieren blijft belangrijk, ook in je tussendoortjes! Dus, wat wordt het? Dit weekend een gezondere appelbol bij je koffie? Omdat het moet kunnen….en omdat het zó lekker is!

X

 

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Rensina Steursma

    Oeh yummie, dit ziet er heerlijk uit!
    Ga het snel eens maken 🙂

    februari 7, 2018 at 9:16 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.