cocktail met thee

Advent Anders – cocktails met thee!

december 2, 2019

Dat je niet denkt dat ik geen kaarsen zal branden, het leek me alleen leuk om dit jaar iets extra’s toe te voegen. Écht een moment te nemen om bezig te zijn met de laatste weken van het jaar. Advent Anders, 4 cocktails met thee om een moment te nemen om te genieten, terug te kijken, vooruit te kijken, te mijmeren, te bezinnen, af te sluiten waar nodig en moed te verzamelen om nieuwe plannen te maken. Het zijn twee warme en twee koude recepten, twee mét en twee zonder alcohol!

Cocktails met thee – ‘Theetails’

Het is natuurlijk nog geen feest, althans, geen officiële feestdagen maar dat betekent niet dat niet aan elke dag een feestelijk tintje te geven. De simpele dingen feestelijker maken, omdat het kan. Thee is een leuke basis om mee aan de slag te gaan en zeg je ’thee’ dan denk ík aan Rensina van Your Daily Teacup. Haar heb ik om advies gevraagd en zij stuurde me graag de vier theesoorten die we samen kozen om mee aan de slag te gaan! Vier theetails voor de vier adventszondagen. Cocktails met thee, hoe verrassend is dát? De eerste stond dus gisteren op de planning, Vanilla Chai Old Fashioned. Meteen met een flinke scheut whisky dus een vliegende start zeg maar. Hieronder het recept, alle drankjes doen het natuurlijk ook goed rond de feestdagen want jullie lopen er nu dus één achter zeg maar ;). Al kun je vanaf nu gewoon meedoen elke zondag en de laatste op kerstavond drinken! Opgelost, here we go!

cocktail met thee

Eerst maak je een Chai siroop, dat is straks de basis van je theetail zeg maar. Deze moet je af laten koelen dus begin op tijd met bereiden.
Wat ik gebruikte voor één drankje:

 • 8 gram Spice Girl Chai (in combinatie met whisky moet je natuurlijk niet voor een lichte witte thee kiezen)
  1/3 cup maple syrup
  1 theelepel vanille extract
  whisky
  citroensap
  oranje bitter
  bruisend water
 • Verhit een cup water en laat daar je thee ongeveer een kwartier in trekken (niet meer op het vuur). Haal je thee eruit en voeg de maple syrup toe. Zet je pannetje weer op het vuur en breng het aan de kook. Laat het mengsel 3 tot 5 minuutjes koken. Haal je pannetje weer van het vuur en voeg het vanille extract toe. Goed roeren en af laten koelen. Je kunt dit mengsel in de koelkast bewaren als je een grotere hoeveel maakt.
 • Als je chai siroop afgekoeld is kun je de cocktail bereiden. Neem een mooi glas, begin met 1/4 cup bourbon/whisky. Voeg 30 ml citroensap toe en een scheutje oranje bitter. Voeg dan 2-4 eetlepels van je chai siroop toe. Vul je glas aan met bruisend water. Garneer met een kaneelstukje, een steranijs en schijfje sinaasappel als je dat leuk vindt. IJsblokjes mogen maar hoeven niet.

Mijn eindresultaat oogt wat licht, ik had best wat meer chai siroop toe kunnen voegen maar dat weet ik dan nu voor een volgende keer!

Gezellige Advent!

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Rensina Steursma

  Zo leuk! Nu pas even een momentje om je blog terug te lezen.
  Wat schrijf je dat toch altijd enthousiast, dankjewel ook voor de fijne samenwerking.
  Op naar nog meer mooie tea cocktails de komende week(en).
  Liefs, Rensina

  december 16, 2019 at 3:06 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.