uit- en eettip

juli 16, 2016

De dingen die je doet als je kinderen groter worden……

Zij worden ouder, hun wereld wordt groter en natuurlijk moet daar dan aan gesnuffeld en van genoten worden. Hun ouders hebben ze daarbij écht nog wel nodig (hoera!), naar een concert gaan en bijna voor de deur afgezet worden is echt wel ‘chill’!

Zo ‘mochten’ wij afgelopen voorjaar twee keer de dames op locatie afzetten. De eerste trip ging naar Brussel, de jongste ging met haar vriendinnetje naar het concert van een rapper en wij verzorgden het vervoer ;). Ondanks het tijdstip (winkels gesloten) en het tegenvallende weer (motregen) hebben we ons kostelijk geamuseerd. Verplicht wat rondslenteren door een (onbekende) stad…..er zijn ergere dingen! Normaliter ga je met een doel naar een stad (ik was nog nooit in Brussel geweest!) en wil je vanalles, dit keer hoefden we alleen maar onze tijd te verdrijven. Het was perfect! Echt waar, we hebben het heerlijk gehad. We deden…uhm….niet echt wat bijzonders. Natuurlijk kocht ik chocola (je kunt bijna niet anders, je struikelt over alle mooie winkeltjes met pralinekes), maakte ik een foto van Manneke Pis (wat een ukkie! Het is dat ik benieuwd was waarom al die mensen op de hoek van de straat naar de gevel van een huis stonden te kijken, anders had ik ‘m grif gemist! ), keek ik omhoog naar die prachtige gevels…..en dronk ik een laatste kop koffie uit een papieren beker omdat het etablissement op het punt stond te gaan sluiten (de stoelen werden als op tafel gezet).
Niet lang daarna mochten we met de oudste mee naar Amsterdam. “Mee”  als in vervoersdienst natuurlijk maar dat mocht ónze pret niet drukken. Dit keer had ik wél een plan. Social media is dan een uitkomst hoor, je mikt even snel een berichtje naar iemand die daar woont en je krijgt de leukste tips. (thanks Mariska) “Ze hebben de allerlekkerste Dame Blanche éver”…..
Café Restaurant Amsterdam, gevestigd in een voormalig machinepompgebouw van de Gemeentewaterleiding…….stop nummer 1! “Heel relaxed” zei ze nog…….we pastten er nog nét bij! Echt tot aan de allerlaatste stoel gevuld! Tafeltjes waren op de Franse manier opgesteld (close…reaaaalllllll close) en het personeel liep druk af en aan. Gelukkig was er nog een tafeltje voor twee. Naast een echtpaar met zoon van Aziatische afkomst (Japans, Chinees…wie zal het zeggen, het doet er niet echt toe) die zich tegoed deden aan een joekel van een zeevruchtendis. Schelpje hier, schaartje daar…..lepeltje op de grond, tikkie terug…..je kent het wel :).
Lang verhaal kort? Ze hebben écht de allerlekkerste Dame Blanche…like EVER! Ik maakte geheel overbodig maar ter vermaak  een filmpje van het moment dat ik de chocoladesaus over de enorme toef slagroom liet lopen en plaatste dat op Instagram. Het stukje ’ter vermaak’ was een succes….likkebaardende volgers lepelden soort van mee.
Tip 2 van M was de straat oversteken naar het Westerpark. Briljante tip want man, we waanden ons echt even op vakantie! Wat een heerlijk sfeertje hing daar en wat een keur aan fijne terrasjes en groene plekjes om van te genieten! We hebben misschien de helft van het park gezien maar onze avond was geslaagd!
Als je nou ook eens even wat uurtjes in onze mooie hoofdstad moet doorbrengen en je niet persé de binnenstad in wilt moet je dit ook eens overwegen. Lekker eten met een heerlijke wandeling als toetje-toetje. (die Dame Blanche móet je natuurlijk even proeven 😉 ).

 

 

 

 

In augustus mogen we weer mee, de dames hebben kaartjes voor een concert in Utrecht. Als iemand dus voor Utrecht nog een leuke tip voor me heeft ;)…..

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Rensina Steursma

  Oh wat een gave hotspot zeg!
  Het ziet er heel mooi uit en klinkt heerlijk die dame blanche 😉
  Uhm in Utrecht heb ik ook wel wat tips, staan op mijn blog, even zoeken op Hotspots Utrecht.

  juli 16, 2016 at 7:23 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.