bloempot van gipsverband

Potten en schalen maken met gipsverband!

mei 19, 2020

Parblue, wie had kunnen denken dat een idee dat ik vorig jaar bij Danielle zag en laatst eindelijk eens zelf probeerde zó zou ontploffen op Instagram? En als je dan denkt, het is een hele bijzondere DIY…dan heb je gelijk want niet alleen is het té simpel het is ook nog eens ontzettend goedkoop! Je kunt dus zelf leuke gipsen potten en schalen maken met gipsverband! Nauwelijks geduld nodig, alleen wel een werkplek waar knoeien niet er is. Ben je benieuwd hoe deze ‘coronakunst’ eruitziet?

Gipsverband DIY

Jongens, ik ben…zoals jullie weten…helemaal niet zo creatief. Ik hou van de snelle en makkelijke knutsels en al helemaal als de benodigdhedenlijst slechts één ding bevat: gipsverband! Ik kocht het online bij Degros, een groothandel voor diverse beroepsgroepen maar er zijn meerdere site’s die het verkopen. Google het maar, je gaat het vinden! Bestel gerust een aantal rollen want eenmaal bezig is het net als met een spuitbus met verf, je wil altijd nóg meer doen/maken/spuiten. Deze gipsverband DIY sloeg zó aan, thanks Daan, dat je op Instagram diverse toffe potten en schalen van gipsverband…maar ook andere creaties voorbij ziet komen, iedereen inspireert iedereen. Van schalen tot borden voor aan de muur, van bloempotten met of zonder oren tot nisjes en trays. Alles kan! Ik wil nu alleen nog (dat beloof ik) muurdecoratie maken op een stuk canvas voor onder ons afdak, ik heb nog vier rollen liggen en die moeten op 😉.

Hoe maak je een bloempot van gipsverband?

Appeltje eitje mensen! Je neemt een pot die je als mal wilt gebruiken. Je draait er bakpapier omheen als het een glazen pot of vaas is (folie plakt) of huishoudfolie als het een stenen pot is. Ik heb geprobeerd de werkwijze vast te leggen op foto en video (heel amateuristisch 😉) en als je op mijn Instagramaccount kijkt bij de ‘highlights’ vind je de uitleg onder ‘DIY-gipsen’. Een pot van gipsverband kan enkel als ompot gebruikt worden, dat snap je. Wil je er een plantje in dan doe je er verstandig aan een schoteltje onder te leggen. Het hoeft allemaal niet heel er netjes, dat mag maar juist de ongelijke structuur maakt het resultaat mooi. Althans, dat is mijn menig maar doe lekker wat jij mooi vindt! Tip: doe het buiten, draag geen zwarte kleding en leg je telefoon buiten handbereik #justsaying 😉. Laat je creativiteit lekker gaan, beperk je niet alleen tot potten en schalen van gipsverband maar denk ook eens aan bordjes voor sieraden of waxinehouders.

Ga je het proberen? Succes én plezier!

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.